A tökéletes pedikűr 5 titka

A kézápolásról, lábápolásról és körömerősítő tippekről nem sok szó esik a blogon, pedig igenis fontos téma, így ma a lábkörmökre térek ki.

 

Előkerültek a csinos szandálok és nem mindegy, hogyan mutat benne a lábfej és a körmök, mert ilyenkor sokan megnézik azt is. Ha nincs időd, esetleg pénzed szakemberhez fordulni, akkor van itt néhány remek és egyszerűen betartható tipp. Vasárnaponként szánj magadra néhány órát és a mini-wellnessbe férjen bele  lábápolás is, mivel nagyon kényeztető folyamat. Indítsd el kedvenc filmedet vagy lejátszási listádat és járd végig az alábbi tippeket!

 

1.Tisztaság

 

Az első és legfontosabb! A lábkörmeink azért könnyebben piszkolódnak, hiszen jóval több por éri őket, mint kezeinket, éppen ezért nagyobb gondot kell fordítanunk a tisztán tartásukra is. Hetente egyszer szánjatok rá egy fél órát, engedjetek egy lavórba kellemesen meleg vizet, tegyetek bele valami finom illatú olajat vagy tusfürdőt, áztassátok benne a lábatokat, élvezzétek! Ehhez remek választások lehetnek a Kneipp fürdőolajai, érdemes kipróbálni legalább egyet. Ez idő alatt megpuhul a köröm és a bőr alatta, így könnyedén ki lehet tisztítani.

 

2. Megfelelő forma

 

Az iménti lépést követően a legjobb a kívánt formára vágni/reszelni a körmöket. A víztől megpuhul és könnyedén viszi majd az olló, így kisebb az esélye annak, hogy megvágod a bőrödet körülötte. Míg kezeinken általában mehet a változatos forma, mert jól áll, illetve trend-függő is, addig lábainkon sokkal szebb és ízlésesebb a kockára igazított köröm, törekedjetek erre!

 

3. Színes vagy természetes?

 

Nos, ez abszolút rajtad múlik, attól függ, hogy mit látnál szívesen, ha lenézel a lábaidra. Ha a natúr mellett döntesz, akkor az 1. pont fokozottan érvényes. Amennyiben színesre szeretnéd lakkozni, akkor lábakra ajánlott a jó öreg francia manikűr, de ha azt unalmasnak találod, akkor is maradj a világosabb, pasztell árnyalatoknál. A kék, zöld és hasonlóan sötét, feltűnő lábkörmöket maximum 1 alkalomra ajánljuk, ha mondjuk az passzol a ruhádhoz vagy szandálodhoz.

 

4. Bőrápolás

 

Ahhoz, hogy lábkörmeink esztétikusan mutassanak, elengedhetetlen, hogy körömágyunk, illetve a lábujjainkon lévő bőr ápolt, hidratált és egészséges legyen. A körömágybőr visszatolása itt is nagyon fontos lépés, így ezt is tedd meg heti 1 alkalommal legalább, illetve bőrödre használj külön lábra való krémet, amely sokkal gazdagabb, így táplálóbb is. Ha nincs otthon külön erre való készítmény, akkor egy gazdagon hidratáló testvaj is jó lehet.

 

5. Ne hagyd lepattogni!

 

Nagyon-nagyon igénytelenül mutat, ha a lakkod lepattogott, lekopott, amelyre nyáron elég nagy az esély, mivel az ember lánya sokat van vízben. Ha észreveszed, hogy megsérült a lakkozás, inkább mosd le és fesd újra, mint sem úgy hagyod, mert hamar meglátják mások és nem kelt majd jó benyomást.

 

Mindössze 5 fontos lépés, amit be kell tartanod, így bátran viselheted kedvenc szandáljaidat, mert nem kell majd szégyellned a lábaidat!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr6416365528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása