Így lakkozd ki tökéletesen a körmeidet

A körömfestés nem új keletű dolog, a legtöbb nő már kislány korában odavan érte és alig várja, hogy elég nagy legyen ahhoz, hogy megkapja első üveg körömlakkját. Ismerős?

A legtöbben a sok éves gyakorlás alatt megtanulják a tökéletes manikűr titkát, ám sokak 5-10 év elteltével sem elégedettek a végeredménnyel, hiába szeretnének príma körmöket, soha nem úgy sikerül, ahogyan kellene. Ehhez hozok most némi segítséget. Na nem mondom, hogy profi vagyok, de elárulom és megmutatom azokat a lépéseket, amelyeket én alkalmazok egy körömfestés során ahhoz, hogy a végeredmény igényes és minőségi legyen. Az, hogy milyen márkával dolgoztok, rajtatok áll, mindenki tapasztalja ki azt, ami neki a legjobban beválik.

 

Körömágybőr visszatolása

 

A körmök megtisztítása után első lépésként finoman toljuk vissza a körömágybőrt egy erre alkalmas fém eszközzel vagy egy narancsfa pálcával. Óvatosan tegyük meg és még jobb, ha előtte kicsit áztatjuk a körmeinket, mert így a bőr felpuhul és könnyebben bánhatunk vele. A visszatolása azért fontos, mert így egységes körömfelszínre tudunk majd lakkozni és szép ívet kap majd a lakkozás a körömágynál.

A bőr levágását otthon inkább hanyagoljuk, mivel elég egy óvatlan pillanat, máris sebet ejthetünk bőrünkön, ami nagyon csúnyán el tud fertőződni ezen a területen. Maradjunk inkább a feltolásnál, azzal nem tudunk nagy kárt okozni a körömágy környékén!

 

Alapozó lakk felvitele

 

Több szempontból is nagyon fontos lépés, sokan ezt nem tudják vagy egyszerűen időt szeretnének spórolni a kihagyásával. Én jelenleg a Sally Hansen Nail rehab lakkot használom, de a drogériákban is bőséges a választék. Egy jó alapozó lakk megvédi a körmöket az elszíneződéstől, kiegyenlíti a köröm apró barázdáit, megfelelő alapot képez a színes lakknak és tartósabbá is teszi a manikűrt.

A körömerősítő hatású lakkokat ajánlanám leginkább, így amikor nincs kedvetek színes lakkhoz, ezt akkor is felvihetitek és erősödik is a körmötök, illetve nem is teljesen csupasz. Piros és más sötét színeknél különösen ajánlott!

 

Színes lakk

 

Válaszd ki a hangulatodhoz vagy outfitedhez passzoló színt, lehet az fényes, csillámos vagy matt lakk is akár. Arra mindig ügyelj, hogy soha ne egy vastag rétegben vidd fel a lakkot, hanem két vékony, egyenletes rétegben. Így fogod elérni a tökéletes fedést, a gyors száradást és a csíkozódásmentes végeredményt is.

Ahhoz, hogy a körömágynál minél szebben alakítsuk ki a félkört, a következő a tippem: laposan nyomjuk oda az ecsetet, ügyelve arra, hogy ne érjünk hozzá, majd a felfelé irányuló mozdulatnál már bátrabban mozoghatunk az ecsettel és a szálait sem szükséges laposra nyomni. A második rétg lakkal már tökéletesen kialakítható ez a vonal!

 

Tisztítás

 

A legügyesebbek is összekenik néha a körömágybőrt és a köröm körülötti területet. Erre nem a fültisztító pálcika a megoldás! Túl nagy, csak elmaszatolja a lakkot és az apró szöszök is megragadnak, így máris oda a precízen elkészített manikűr. Fogjunk helyette egy lapos ecsetet, mártsuk körömlakklemosóba és apró mozdulatokkal tisztogassuk körbe a körmöket!

Ez az egyik legfontosabb lépés a tökéletes, Pinterestre illő végeredmény eléréséhez, így akinek nem volt eddig otthon ilyen ecsete, az mindenképpen szerezzen be egyet!

 

Tökéletesítsd fedőlakkal

 

Szintén az a lépés, mint az alaplakk: soha ne hagyd ki! Rengeteg fedőlakkot kapni itthon, én egy ideig 100 % Seche Vite párti voltam, de rájöttem, hogy olcsóbb árkategóriában is találni megfelelő fedőlakkot, plusz csak rendeléssel elérhető annak, aki nem Budapesten él. Egy jó fedőlakk fixál, gyorsít a száradáson, gyönyörű fényt ad a manikűrnek és akár napokkal! meghosszabbítja annak tartósságát. Én jelenleg ebből is Sally Hansen terméket használok, de a márka abszolút független az alap-és fedőlakkok esetében, nem kell, hogy egyformák legyenek.

Tökéletes eredmény érdekében soha ne nyomd rá a színes lakkra az ecsetet a fedőlakk felvitele közben, mert felszedheti a réteget, minták esetében ez fokozottan érvényes. A legjobb, ha vastagabb rétegben viszed fel (természetesen nem túl vastagban) és így akár azt is elkerülheted, hogy az ecset a színes réteghez érjen. Mindig zárd le vele a köröm végit is, így még tartósabb lehet a lakkozásod!

 

Ápolás

 

Mióta gél lakkozom is, többet reszelem a körmeimet, így a körülötte lévő bőr is meggyengül egy-egy manikűrözés alkalmával. Így rászoktam arra, hogy mindig külön ápoljam ezt a területet, mostanában egy külön erre a célra alkalmas Moyra körömágypuhító olajjal szoktam, de egy egyszerű testvaj, sőt ajakápoló is tökéletesen beválik.

Ezt egyébként bármikor elvégezhetitek, ha szükségét érzitek vagy látjátok hogy kiszáradt a köröm körülötti terület. Mindig masszírozzátok bele finoman a terméket, így tudja a leginkább kifejteni a hatását.

https://www.youtube.com/watch?v=DuObVoEkkxA

Plusz tippek

  • Én sima körömlakkozás előtt is be szoktam vetni a gél lakkoknál használandó előkészítő folyadékot, ami elvonja a zsírt és a port a köröm felszínéről, elősegítve ezzel a lakk tapadását.
  • Érdemes egy nagyon finom bufferel átmenni a körmökön, felbolyhozni a felszínt, amely szintén a lakk könnyebb tapadását hivatott segíteni.
  • Használjatok acetonmentes körömlakklemosót, mert az hosszútávon gyengíti és kiszárítja a körmöket.

Így készül a tökéletesen elkészített, maximális fedésű, egyenletes felszínű manikűr, amely valóban csak a körmeiden van, ugyanis a lakkozás attól lesz igényes és figyelemre méltó, ha a körömágyad makulátlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr5816365550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása