Lépj túl a lustaságodon!

Sziasztok! Ugye mindenkiben felmerült már az a gondolat, hogy sportolnia kellene valamit? Igen, gondoltam. Na és ebből hányan teszitek meg? 10-ből hárman? Öten? Senki? Pedig a mindennapi sport nem csak abban segít, hogy formáljuk, kondiban tartsuk a testünket, hanem abban is, hogy megőrizzük egészségünket, óvjuk, erősítsük immunrendszerünk és ellenálló képességünket. Ugye megérné? Hát persze.

fit

 

1. Ne keress kifogást!

A "nincs időm" vagy a "túl fáradt vagyok" nem ok arra, hogy ne mozogj. Nincs időd? Úgy gondolom mindenkinek van a nap valamely szakaszában legalább fél órája, amit a mozgásra tud fordítani. Legyen az reggel munka/iskola előtt vagy este, mielőtt lepihennénk. Mindenki találjon magának naponta fél órát arra, hogy mozogjon. Önmagáért. Persze mindenkinél vannak napok, amikor minden perce be van táblázva vagy épp annyira fáradt, hogy alig él, de ne ez legyen a kifogásunk minden napra. Próbáljunk meg hetente legalább 3x-4x sportolni valamit!

fits

 

2. Megfelelő motiváció megtalálása

Mindenkinek szüksége van a motivációra. Keresd meg a sajátod! Legyen az az álomalak, egy ruha, ami csinosabban áll, ha formásabb vagy. Az én módszerem, hogy akkor veszek meg magamnak egy-egy kívánságlistás dolgot, legyen az bármi, ha pl. 1 hetet mozogtam. Utána, ha már 3. hete mozgok, és így tovább. Nekem ez vált be. A legfőbb motiváció viszont ugyanaz legyen mindenki számára: egészség.

3. Keresd meg a hozzád illőt!

Mert ugye nem vagyunk egyformák. Próbáljuk ki a különböző sportokat és mozgásformákat ahhoz, hogy a számunkra legideálisabbat tudjuk kiválasztani. Van, akinek elég naponta 20-30 perc séta is. Ma már végtelen az otthoni tornát segítő videók száma. Mindenki megtalálhatja azt, ami illik az aktuális kondijához. Az otthoni torna a legideálisabb, hiszen sokan azért nem mozognak, járnak el futni vagy terembe, mert szégyenlősek. Ne legyünk azok!

Kezdj napi fél óra sétával, majd adj hozzá otthoni tornát, később akár jöhet az edzőterem is! Ha teheted, menj gyalog vagy kerékpárral a munkahelyedre. Nem csak a környezetet kíméled, de sportolsz is közben.

 

4. Hidratálj!

Mivel a testünk nagy része víz, ezért nagyon fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni. A bőrödet óvod és hidratálod testápolóval. Na de iszol eleget napközben? Napi 2-3 liter folyadékot vigyél be a szervezetedbe, hidd el, hálás lesz érte! Ma már különböző mobilos appok is elérhetőek, melyek bizonyos időközönként emlékeztetnek, hogy igyál. Az én emlékeztetőm, hogy mindig van az asztalomon egy ásványvizes palack, így muszáj innom.

 

5. Ne vidd túlzásba!

Ne akarj túl gyorsan eredményt elérni, különben az egészséged rovására is mehet. Ha komolyabban szeretnél sportolni, kérd szakértő véleményét. Ha túlzásba viszed és nem veszed észre a tested figyelmeztető jeleit, akkor súlyos károkat is okozhatsz önmagadnak.

Ennek az 5 pontnak a segítségével próbáljatok meg kialakítani olyan napi rutint, amelybe belefér a mozgás valamely formája. Instagramon rengeteg profil van már fitspiration célra létrehozva, az én két személyes kedvencem:

Kayla Itsines

Sonia

Télen se lustuljunk el, emeljük fel a hátsónkat és tegyünk az egészségünkért!

képek forrása: pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr4516365082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása