Bevált babatermékek az első 3 héten

Fogalmam sincs, mikor volt utoljára új cikk a blogon, viszont már több, mint 3 hete megszületett a kislányunk, ideje visszatérnem! Így baba témában biztosan várhatóak majd bejegyzések, amik ha csak egy embernek is hasznosak lesznek, már megéri megírni őket.

mom-2208928_1280.jpg

Első gyermekes szülőkként nem sok fogalmunk volt arról, miből melyik márkát válasszuk, mi fog beválni, hiszen bár több kisgyermek is van körülöttünk a családban, az azért mégsem olyan tapasztalatot ad, mint az elmúlt hetek, hiszen 0-24 órában körülötte forog mos a világunk.
Természetesen továbbra sem nevezhetjük magunkat tapasztalt szülőknek, távolról sem, mégis van már néhány termék, ami bevált az elmúlt hetekben, mert könnyű használni, nem okoz irritációt vagy leköti a baba figyelmét. Ezeket szeretném veletek megosztani, hiszen számomra is hasznos volt, hogy mindennek utána tudtam olvasni.

Körmösként fura ezt leírni, de rettegtem a körömvágástól, mégis csak olyan pici még a körme és a kis ujjai! Szerencsére mégis egész simán ment már az első alkalom is, ehhez pedig egy szuper cuki BabyOno Take Care manikűröző szettet rendeltem, természetesen pink színben. Nagyon praktikus, hogy tárolóban érkezik, így mindig visszateszem használat után a helyére az eszközöket és nem pakolásszuk őket ide-oda a lakásban, hogy aztán ne kerüljenek elő, amikor szükség lenne rájuk.

img_9181.jpg

Egy körömvágó olló, egy körömcsipesz és egy kis üvegreszelő tartozik a szettbe. Az ollónak szuper biztonságos lekerekített "hegye" van, így a sarokrészeknél sem lehet vele belevágni a baba bőrébe. A reszelő azért hasznos, mert bár egészen jól megy a körömvágás, azért nehéz nem cakkot hagyni rajtuk néhol, amit ezzel a finom, puha felületű üvegreszelővel néhány mozdulattal finomíthatunk, így sem magában, sem bennünk nem tud "kárt" tenni a baba.

 img_9182.jpg

Az utóbbi években kezdtek elterjedni a kontrasztos könyvek és szerencsére ezt is találtam a Notino kínálatában. Egyelőre egy puha, fekete-fehér verziót választottam, hiszen egyelőre csak a szürke színskálát érzékelik, ezek az ábrák pedig remekül fejlesztik a szem izmait, az agyat, a látást. 2 hetes kortól ajánlott használni, nálunk rögtön igazán fel is keltette a figyelmét, hosszasan tanulmányozza benne az állatokat, ha mozgatjuk, követi a szemével, így remek fejlesztőnek bizonyul és mivel puha anyagból készült, így később sem lesz gond, ha már maga akarja fogni, illetve így mosható is. Rágóka is van rajta, illetve babakocsira is felakasztható, így igazán praktikus kis fejlesztő játék.

img_9179.jpg

A legtöbb utánajárást talán a fürdetőre fordítottam, hiszen az első hetekben még olyan vékony, érzékeny bőrük van, hogy könnyen irritálhatja bármi. Egy dologban voltam biztos, hogy ebből nem a gyógyszertárit választjuk, az szerintem borzalmas. Rengeteget olvastam mindenféle termékről különböző csoportokban és végül a Bioderma Atoderm Shower Oil győzött meg. Az ára ugyan borsos, de van, aminél nem szabad spórolni, hiszen a baba egészségéről van szó, ez az 1 literes kiszerelés pedig jó sokáig elég lesz majd, így végülis megérte az árát. Legfőképpen azért, mert egy kicsit sem bántotta eddig a kislányunk bőrét, az olajos állag miatt pluszban hidratálja is, így nagyon örülünk, hogy ez került megrendelésre, nagyon úgy tűnik, hogy rögtön sikerült megtalálni a megfelelő fürdetőt.

Ami még sokaknak nagy kihívás szokott lenni az első hetekben, az a megfelelő pelenka megtalálása. Természetesen mi is több márkának megvettük a kisebb kiszerelését, hogy ha kipirosodna valamelyiktől a bőre vagy pelenkakiütést tapasztalnánk, azonnal legyen itthon másik, amit elkezdhetünk használni. Úgy tűnik egyelőre ebből is bevált az első verzió, a Pampers Premium Care pelenka, ami bár nem a legolcsóbb a piacon, örülünk annak, hogy megfelelő, így az első néhány hónapban maradunk ennél, aztán később kipróbálunk mást is, hiszen mint tudjuk, egy baba első hónapjaiban, éveiben a pelenka a legdrágább fogyó eszköz.

Ezek azok a termékek, amelyeket az első hetekben megkedveltünk és beváltak, szerettem volna itt is írni róluk, hátha pont bajban vagytok ti is valamelyik termék kategóriával.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr1918197061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása