Ahol megtörtél...

Ahol megtörtél, ott bizony meg fogsz még sokszor. Igen, semmi tündérmese arról, hogy még egyszer nem fordulhat elő. Akkor most elárulom neked, hogy nem csak, hogy előfordulhat, de bizony elő is fog. Ha egyszer elhagytak, el fognak még egyszer, ha egyszer kirúgtak a melóból, máskor is kirúghatnak. Nincs arra garancia, hogy egy-egy szörnyű dolog nem történik meg veled újra és újra. Meg fog, mert emberek vagyunk, hibázunk, hibáznak körülöttünk. Az életünk hibák és csalódások tömkelegéből fog állni. No, nem csupán abból, de most nem a szép dolgokról írok.

Becsapnak, eltipornak, megaláznak. Kinevetnek, hülyének néznek, lekiabálnak. Szakítanak, szakítunk, átvernek. Kicsinálnak, kihajtanak, vért izzasztanak. Elcseszik a hajunkat, letörik a cipőnk sarka. Elfogy a kiszemelt ruhából az utolsó darab, elszakad a rajtunk lévő.

És megtörünk. Igen, nap mint nap képesek vagyunk arra, hogy megtörjenek minket. Saját magunkat. Nem, bizony nem a sorsnak köszönhetőek a napi kudarcaink. Másoknak, leginkább saját magunknak. Magunknak okozunk sebeket, de magunknak tudjuk ezt meggyógyítani is. Mert valahányszor sérülünk, talán annyiszor erősebbe leszünk valamivel. Vagy legalábbis felkészültebbek. De egy kicsit meg is halunk belülről. Hisztizünk, depizünk, begubózunk, elbújunk, bárkit lekiabálunk, aki meg akar minket vigasztalni. Ilyenkor nem lehet. Megmakacsoljunk magunkat és a világ összes kincséért sem engedjük magunkat kizökkenteni az önsajnálatból. Mert az nekünk jár.

tumblr_nburbav11U1sts1dho1_500

Pedig ilyenkor már tudjuk, hogy ami történt, az bizony nem a világ vége. Több ember túlélte ezt már előttünk. Aztán jön a következő fázis, amikor rájövünk, hogy ha nem hibának vagy teljes megsemmisülésnek, hanem egy újabb leckének tekintjük a történteket, akkor máris jobb a helyzet. Keressük meg az okot, hogy miért is vagyunk éppen a padlón és a továbbiakban próbáljuk meg elkerülni. A főnököd ok nélkül leordított? Állj elé és kérj tiszteletet. Nem mindig egyszerű, de mindenkinek jár! A legjobb barátnőd kibeszél? Csessze meg és nézd meg, ki az igazi barátaid. A párod átvert? A helyzet komolyságától függően állj a sarkadra és mutasd meg neki, kivel szórakozik.

Minden kudarcból meríts erőt, mert mind ismerjük a mondást - " Ami nem öl meg, az erőssé tesz " - és ebben bizony van is valami. Minél többször törsz össze, annál erősebb leszel, még ha egyre gyengébbnek érzed is magad. Mind-mind egy új tapasztalat, egy újabb lecke az élettől, egy kiadós pofon kíséretében.

Ne hagyd, hogy leteperjen, ne hagyd, hogy egy sz.rkupacnak érezd magad tőle. Egy kis ideig tartó önsajnálat és világfájdalom után állj a sarkadra, mert ERŐS VAGY! Igen, te ott. Ne ringasd magad álmokba, ahol nem esik bántódásod. Fog. Sokszor. De annyiszor meríthetsz új erőt. Röhögj a képébe a téged ért sérelemnek. Törekedj arra, hogy ne te legyél a gyenge, a sérthető. Akin látszik, hogy egy kis mákvirág, azt bizony bántani fogják. Mert megtehetik, tudják, hogy így van. Ne hagyd. Légy erős, de ne elbizakodott. Legyél bátor, de ne merész. Vedd számba a képességeidet, de ne legyél egoista. Gondolj magadra elsőként, de ne legyél önző. Mások úgy látnak majd, ahogyan te magad.

Confidence-Quotes-27

Ha nem akarod, hogy megtörj, szedd össze magad. Állj a tükör elé és hidd el magadról, hogy nem vagy gyenge. Akkor mások is elhiszik majd.

Légy magabiztos!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7016365156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása