Vége a télnek, éleszd fel a hajad is!

Bármennyire is ügyelünk a tincseinkre, a tél mindenképpen megviselni. Töri a kabát, a sál, a sapka alatt sokszor beizzad a fejbőr, a hideg, csapadékos időjárás pedig kívülről tépázza a hajunkat, így neki sem könnyű a hideg hónapokban.

 Itt van viszont végre a tavasz, lassan eltesszük a fejfedőket és újra előtérbe kerülhet a frizuránk a mindennapok során is. Éppen ezért ideje kicsit "gatyába rázni" megfáradt tincseinket, hogy teljes pompájukban tündökölhessenek a tavaszi napsugarak fényében.Nem kell ehhez sem csodaszer, sem méregdrága fodrász, ha nem engedhetjük meg magunknak, elég egy kis odafigyelés és plusz törődés.

Az első és legfontosabb teendő: szabadulj meg tőle! Az elhalt, száraz, töredezett végekre kenhetünk bármit, azon csak az olló segít. Így ha neked 8 centi fel van törve  hajadból, hiába kéred a fodrászt, hogy csak 2 centit vágjon, lehet, hogy megmarad a hajad hossza, de az nagyon csúnya lesz és csak tovább roncsolódik. Én mindig azt mondom a fodrásznak, hogy annyit vágjon, amennyit kell, kevesebbnek sajnos nincs haszna. A hosszú, de töredezett haj sokkal csúnyább, mint a rövid(ebb), de egészséges.

woman-1869208_1280.jpg

A következő lépés, hogy belsőleg is ápold hajkoronád! Sok folyadék, vitaminokban és rostokban gazdag étkezés, illetve jöhet valamilyen plusz vitamin bevitel is. Ezek is nagyon fontosak ahhoz, hogy a külsőleg használatos krémek segítsenek megtartani hajad egészséges állapotát.

Kerüld a hőt! Ha egyenes a hajad alapból, kérlek, felejtsd el a hajvasalót! Plusz hőnek teszed ki a hajad, teljesen feleslegesen. Ha göndör tincseket szeretnél, szuper hő nélküli megoldások vannak erre is, elég felcsapni a TikTokot és máris szembe jön veled legalább 3 hő nélküli technika. Ez nem azt jelenti, hogy ha gyorsan kell elkészülnöd, nem vetheted be a hajsütő vasat! Néha-néha természetesen belefér, de ha van időd és csak göndör frizurát szeretnél másnapra, akkor vesd be valamelyik éjszakai hő nélküli technikát, a hajad hálás lesz érte. Ha mégis hajformázóhoz nyúlsz, akkor sose felejts el hővédőt használni előtte, hogy minél kevesebb kár érje tincseidet.

woman-2593366_1280.jpg

Jöhetnek a hajápolók! Én a balzsamok helyett a hajpakolásokat preferálom inkább, mélyebben és hosszabb távon hatnak. Kezdjük viszont az első termékkel a hajmosáshoz, amihez tökéletes választás lehet a keratinos sampon, lehetőleg minél kevesebb nem természetes összetevővel. A szilikonos termékeket felejtsük el, csak bevonják a hajszálakat egy réteggel, de nem épülnek be. A keratin viszont beépül a hajszerkezetbe és már samponozáskor sokat tesz tincseidért. A Kérastase Résistance Bain Extentioiste termékcsalád például kitűnő választás és bár borsosnak tűnik az áruk, hónapokra elegendőek.

kerastase_resistance_bain_extentioniste_1.png

A kedvenc keratinos hajpakolásom, amit már többedjére vásároltam újra, az az Alfaparf Milano Keratin Therapy Lisse Design hajmaszk, ami 5 perc alatt csodát művel a hajammal. Könnyű kiöblíteni, nem nehezíti el a hajamat és csodás, puha végeredményt kapok. Legutóbb nem volt elérhető, így másik terméket választottam a márkától, a Semi di Lino termékcsaládból, mivel a fodrászom is ezt használja, gondoltam nem lövök mellé. ZSENIÁLIS!

alfapharf_milano_keratin_therapy_lisse_design.png

A lényeg, hogy érdemes elfelejteni a drogériás hajápoló termékeket, helyette inkább válasszuk a professzionális, fodrászok által használt márkákat, amelyek bár drágábbak, sokkal jobban segítik a hajunk védelmét, növekedését és egészségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2018065898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása