10 tanács az új évre

Az év utolsó napja előtt megannyi fogadalom fogalmazódik meg emberek millióiban, amelyeket már akkor sem hittek el, amikor kigondolták őket. Sablonos "leszokom a dohányzásról" és "lefogyok 10 kg-t" mondatok hangzanak el a pezsgő pukkanása után, ám másnap reggelre már senki nem gondolja őket komolyan. Éppen ezért nem fogadalmakat, inkább tanácsokat írok most nektek és önmagamnak is, amelyeket igyekszem majd az eszembe vésni és tenni érte az év minden napján.

new-years-1098691_1280

 

1.Összegezd a 2015-ös évedet, gyűjtsd össze a pozitív és negatív élményeidet egyaránt. Mérlegeld, min kell változtatnod és mi az, amit 2016-ban is ugyanúgy szeretnél majd csinálni, mint idén. Ha kell vess mindent papírra, így bármikor előveheted majd és újult erővel végezheted a negatívumok kiszűrését.

 

2.Szortírozz az életed minden területén. Legyen szó a gardróbodról, a hamis barátokról vagy épp a ragadós exekről. Ami nem kell az életedbe, azt hagyd el, hogy ne keserítse meg a következő évedet. Ha a frizurád már rég borzalmasnak gondolod váltsd le azt is, kinek kell olyan külső, amivel nem elégedett? Válogass ki minden szemetet az életedből és szabadulj meg tőle.

 

3.Légy nyitott az újdonságokra. Próbálj ki új stílusú ruhákat, merészebb színeket. Menj el új helyekre, melyet akár heti rendszerben is végezhetsz. Heti egyszer szemelj ki egy új helyet a városban és látogasd meg! Legyen az egy kávézó, egy könyvtár vagy éppen egy bár, menj el és nézd meg. Légy nyitott az új ismeretségekre is, nem kell bezárkózni.

 

4.Szeresd meg önmagad. Igen, ez lehet sablonosan hangzik, de ez a kulcsa annak, hogy mások is észrevegyenek. Amíg te nem vagy kibékülve saját magaddal, hogyan várhatod el másoktól, hogy megkedveljenek? Fogadd el magad, járj büszkén, emelt fővel. Hidd el, mások is felfigyelnek majd a magabiztosságodra és talán a nagy Ő is rád talál majd.

heart-762564_1280

 

5.Higgy magadban! Ha idén semmi újba nem vágtál bele, mert "nekem úgysem menne" elven gondolkodtál, akkor ezt sürgősen felejtsd el! Bármire képes vagy, ha eléggé akarod és küzdesz érte, ezért ne becsüld le magad. Határozd meg a céljaidat és valósítsd meg, előbb vagy utóbb, de mindenképp sikerülni fog. Ha mégsem, te legalább megpróbáltad, ami jobb, mintha azon bánkódtál, hogy meg sem kísérelted.

board-928386_1280

 

6.Mosolyog többet. Apró dolog, de nagyon fontos. Mosolyogj bátran a barátaid előtt, ha egyedül vagy, de akár az utcán is! Ha valami mosolygásra késztet, ne fojtsd el, hiszen az is lehet, hogy valaki más napját is bearanyozod majd vele, így máris adtál valamit. Ugye mennyivel szebb lesz a te napod is?

 

7.Tervezz előre az évre. Abból még nem lehet baj, ha papírra veted azokat a terveket, programokat, áhított újdonságokat, amiket 2016ban szeretnél. Jegyezd fel a várt koncertdátumokat, készíts költségvetést havi lebontásban. Szerezz be egy szuper határidőnaplót, amibe szívesen írsz, ez is motivál arra, hogy tervezz.

startup-593327_1280

 

8.Motiváld magad minden nap. Legyen szó egy új laptopról, egy nyári fesztiválról vagy az álomalak eléréséről, tégy róla, hogy mindig szem előtt legyenek. Készíts motivációs táblát képekkel és inspiráló idézetekkel. Hidd el, ha a céllal minden nap szembe találod magad, hamarabb sikerülni fog, mint azt gondolni mernéd.

 

9.Légy türelmes önmagaddal és mindenki mással is. Ne várd magadtól, hogy minden rögtön sikerülni fog. Mindennek idő kell, de inkább sikerüljön valami lassabban, mint elkapkodva és rosszul. Mások iránt is mutass türelmet. Légy figyelmes, ha valaki mesél neked valamit, még akkor is, ha az 5 éves kistestvéred hatszor mutatta már a legújabb kedvenc meséjét. Próbáld meg!

stones-944145_1280

 

10.Tanulj valamit. Legyen az egy új nyelv vagy egy új recept, de igyekezz azon, hogy gyarapítsd a tudásodat. Azt, amit megtanulsz, senki nem veheti el tőled, s te magad csak értékesebb leszel tőle. Tanulj a hibáidból, amelyeket igyekezz elkerülni a következő esztendőben, ne hagyd megismétlődni őket.

 

Olyan dolgok ezek, melyek maguktól értetődőek, mégis megfeledkezünk róluk ebben a mai, rohanó világban. Tanácsok, melyekre ha odafigyelünk, később beépülnek a mindennapjainkba, sokkal többet adva ezáltal maguknak és a körülöttünk lévőknek egyaránt.

Kívánom, hogy az új évben minden vágyatok és álmotok teljesüljön!

 

Facebook

instagram

bloglovin'

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr416365232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása