Mivel nem adom fel azt, hogy eltüntetem a néhány plusz kilót a testemről, ezért időről-időre új receptek után kell néznem, ha olyan ételre vágyom, ami nem fér bele. Így akadtam rá egy lángos receptjére is, amit kicsit újragondolva én is elkészítettem. Kisebb koromban imádtam a lángost, főleg azt, amit a nagymamám sütött, annak nincs párja, de ma már nem terhelem ilyesmivel. Készítettem hát magamnak, ami bár nem lett tökéletes, életem első próbálkozása, majd legközelebb jobban sikerül, de a recept működik.
- 40 dkg zabliszt
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1 tojás
- egy evőkanál (nem púpos) só
- 3 dl natúr joghurt
- pici édesítő
Az élesztőt 1 dl tejben fel kell futtatni, majd hozzáadni a liszthez, melyet már összekevertünk a sóval és a tojással. Keverjük el alaposan, majd jöhet a másik dl tej és a natúr joghurt. Keverjük jól össze, majd 30-50 percre hagyjuk állni, hogy megkeljen a tészta.
Ezután nincs más dolgunk, mint kisebb lángosokat formálni belőle - szaggathatjuk, de formálhatjuk kézzel is. Bő olajban kisütjük mindkét oldalát, majd ízlés szerinti feltétet pakolunk rá. Én a klasszikus sajtos-tejfölös ízeket pakoltam rá, de alatta jó vastagon megkentem fokhagymával, nekem így az igazi a lángos.
Lényegében ennyi az egész, jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.