A tökéletes szemöldök titka

cd

Nekünk nőknek sok kritikus pontunk van az arcukon, a legkritikusabb talán a szemöldökünk. Miért? Ha semmi sminket nem viselünk, akkor is keretet ad az arcunknak és dobnak valamennyit a külsőnkön. Nagyon nehéz jól eltalálni a színt, a formát és egyáltalán a hozzánk passzoló szemöldököt, de nem lehetetlen! Egy kis gyakorlással könnyen kialakítható a hozzánk tökéletesen illő szemöldök, ebben a bejegyzésben pedig megmutatom nektek minden trükkjét, amit csak ismerek. Egyet a legelején leszögeznék: a cérnavékony szemöldököt felejtsétek el!

 

Milyen arcformához milyen ívű szemöldök illik?

 

Kezdjük az elején, a forma kialakításánál, hiszen ez a legfontosabb. Először sorold az arcod formáját valamelyik kategóriába, majd ezek alapján megtalálod majd, milyen formájú szemöldök mutat majd jól neked. Először is, fogj egy tükröt és az alábbi ábra alapján döntsd el, hogy a te arcod melyik kategóriába tartozik.

arcforma

 

 

Szív alakú arc

Ha szív alakú az arcod, akkor az ív legfelső pontja legyen kicsit csúcsos és ne félkörben kanyarodjon, remekül fog állni!

 

Hosszúkás arc

Ha hosszúkás az arcod, az egyenes, kevéssé íves szemöldökkel arányosíthatsz az arcodon. Szemöldököd enyhén felfelé emelkedjen ahogy a külső szemzug felé halad!

 

Ovális arc

Az ovális arcformához is az ívelt szemöldök illik a legjobban, vastagabb formákkal is nyugodtan próbálkozhatsz.

 

Gyémánt/háromszög arc

Ezen arcforma esetén kereken, lendületesen ívelt szemöldököt készíts, mert ez tompítjamajd az erős arcéleket. Neked is jól állhat a vastagabb fazon!

 

Szögletes arc

Kedvez az egyre kedveltebbé vált természetes szemöldököt kedvelőknek, hiszen ehhez az arcformához ez áll a legjobban. Ne szedd túl, elég, ha a fő vonalon túl esőket kiszeded.

 

Kerek arc

Hozzá leginkább a magasan ívelt szemöldök illik, mely nagyjából követi a szem felső kanyarulatának formáját. Ha túl vastagra hagyod, az tovább erősítheti az arcod kerek formáját, így érdemes szépen elvékonyítani a végét.

 

A megfelelő hossz

 

A szemöldökünknek az ideális hosszát a legkönnyebben egy ceruza vagy bármilyen más hosszú tárgy segítségével könnyedén meg tudjuk határozni. A tárgyat először tartsuk függőlegesen az orrcimpánk széléhez igazítva és ahol találkozik a szemöldökvonallal, az lesz a kezdőpontja, (1) jelöljük meg. A tárgy egyik végét továbbra is az orrcimpa mellett tartva mozgassuk addig, míg a vonala a szem külső sarkát nem érinti, ennek a vonalnak a meghosszabbítása jelöli a szemöldök ívének végét,(3) ezt jelöljük be ismételten. Az ív kialakításához jelöljük meg az orrcimpa és a szembogár szélén átfutó vonal végét, itt legyen az ív legmagasabb pontja (2). A legtöbb formánál érdemes arra is odafigyelni, hogy a szemöldök kezdetének és végének az alja egy vonalban legyen (4).

[caption id="attachment_4454" align="aligncenter" width="555"]forrás: beautyfy.hu forrás: beautyfy.hu[/caption]

 

 

A tökéletes szín

 

Fontos, hogy hideg tónusú hajszínhez ugyanilyen tónusú szemöldök színt válasszunk, illetve ha hajunk a melegebb árnyalatok közé tartozik, szintén vegyük figyelembe a szemöldök színezésénél is. A szőkék törekedjenek a hideg és melegebb barna árnyalatokra, a feketét felejtsük el, de komolyan! A hajunk színétől maximum 2 árnyalattal sötétebb szemöldököt akarjunk, másképp túl mű lesz az összhatás.

blonde

A barna hajúak általában szerencsésebbek és a szemöldökük nem is biztos, hogy festésre szorul, ám ha mégis, akkor nyugodtan lehet sötétbarna mellett voksolni, ha pedig hajszínünk is mély gesztenye vagy csokoládébarna, akkor jöhet a fekete színű szemöldök is.

bh

Ha a hajad természetesen vörös, akkor próbáld meg a rezesbarna árnyalatot, ha pedig festett, mélyvörös, meggy a hajad színe, akkor a sötétbarna szemöldökkel nem lőhetsz mellé!

vörös

A fekete hajszínnel megáldottaknak szerencséjük van, nem kell kísérletezni a tökéletes színnel, a fekete biztosan passzolni fog. Ha a hajkorona ébenfekete a szemszín pedig vibráló kék, akkor egy világosabb barna színnel is meg lehet próbálkozni, hiszen a haj és a szem színe elég domináns önmagában is.

black

 

Mivel fessem?

 

Nos, erre ma már számos lehetőség van, mindenféle festék és egyéb színezésre alkalmas kozmetikai termékek. Kezdjük a legegyszerűbbel: Bízd kozmetikusra! Ha nem akarsz minden reggel a szemöldököd megrajzolásával bajlódni, 2 hetente bízd kozmetikusra a festését, 20 percnél többet nem vesz igénybe és tartós lesz a végeredmény. Ha már úgy érzed, neked is menne, a legtöbb fodrász kellékes boltban magad is beszerezheted a festéket, de mindig körültekintően használd!

 

Ceruza

A legegyszerűbb, hiszen hegyes végének köszönhetően szépen ki lehet alakítani a szemöldök kontúrját és apró mozdulatokkal ki is tudjuk tölteni vele, így biztos a természetes végeredmény. Mindig a kontúr megrajzolásával kezdjétek! Azoknak ajánlom, akiknek nem csak a színt, de a formát is szükséges korrigálni.

brow1

 

Gél állagú termékek

Ugyanaz igaz erre is, mint a ceruzára, de inkább ezt javaslom, ha a formát is neked szükséges megrajzolnod, hiszen jóval tartósabb a gél formula és a színe sem fog napközben kikopni és kétlem, hogy olyan könnyedén leizzadod, mint a krémes ceruzát. Ha ilyen terméket szeretnél használni, mindenképp vásárolj hozzá ferde végű ecsetet is!

bg

 

Géles spirál

Ez csak azoknak jó választás, akiknek a tökéletes ív és forma adott, csak színezésre szorulnak a kis borzasok. Úgy néz ki, mint egy szempillaspirál, csak át kell vele fésülni a szemöldököket és a festék megtapad a szálakon. A hézagok kitöltésére nem igazán alkalmas, így tényleg csak akkor vegyetek ilyet, ha a formája szinte tökéletes.

 

Por állagú termékek

Egyértelmű, de formázásra semmiképp sem alkalmasak, inkább csak arra, hogy átfésüld vele a szemöldököd és kicsit teltebb, borzasabb hatást érhess el. Nem a legtartósabb, így nap közben érdemes ránézni!

bk

 

Átlátszó fixálók

A por állagú terméket ezzel fixálhatjuk, így valamelyest tartósabb lesz, de a dús, kicsit rakoncátlan szemöldök helyreigazításában is segít majd és egész nap a helyén tartja a szálakat.

bf

 

Eszközök

 

A szemöldökcsipeszt azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom, érdemesebb belőle jó minőségűt vásárolni, higgyétek el, évekig hű társatok lesz majd! Egy szemöldökfésű/spriál sem árthat, hiszen ha olyan szerencsés vagy, hogy a szemöldököd tökéletes, reggelre akkor is "összekócolódhat", illetve a géles termékek használata után is érdemes átfésülni a szálakat, hogy rendezettek legyenek.

brush

Ecsetek terén két féle verzióra lehet szükség: mint már említettem, a géles állagú termékekhez ferde végű, lapos ecsetet vegyetek (a tus ecset is tökéletes!), a por állagú termékekhez pedig tömött, vékonyodó fejű ecsetet érdemes választani, hasonlót, mint a ceruzaecset.

brow

 

+Tipp: Hogy a tökéletesen elkészített szemöldököd még inkább kiemeld, az alsó éle mentén dolgozz el egy kevés korrektort, így még precízebb vonalat kapsz majd, a szemöldököd pedig ennél tökéletesebb már nem is lehetne.

Ha betartjátok ezeket a lépéseket és időt szántok rá, ti is elérhetitek a hozzátok passzoló, tökéletes szemöldököt! Ugye milyen szuper? Tükröt elő, kezdődhet a móka!

A képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7016365378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása