Engedd el a régit és szerezd be az újat!

Azt hiszem abban szinte mindenki egyetért velem, hogy amikor közeleg a tavasz és egyre többet süt a nap, valami változást szeretnénk magunkban, magunk körül. Kezdjük mindezt a tavaszi megújulást a gardróbunknál!

 

Néhány youtube videónak köszönhetően egyébként is rászoktam, hogy minden évszakváltáskor átnézem a teljes ruhatáramat és amit az előző szezonban nem viseltem, arról tudom, hogy az aktuálisban sem fogom, ezért nem kerül vissza a szekrénybe. Szomorúan bár, de ugyanígy járok el a kihízott ruhákkal is, a motivációs ruha csak egy duma, abból maximum egy kellhet a gardróbba, a többi csak kifogás azért, mert nem vagyunk képesek megválni valamitől.

Ideje kidobni, ami(t):
- az elmúlt 1 évben nem viseltél
- nem tudsz begombolni
- kopott, szöszös, foltos
- már nem a te stílusod
- nem illik semmihez
- sose vetted még fel
- fogalmad sincs, miért vetted meg



Itt kell erősnek lenni és tényleg kiválogatni ezeket a darabokat. A kidobás pedig nyilván nem mindre értendő, hiszen a szép állapotban lévőket el lehet adni vagy eladományozni, ez mindenkinek a saját döntése. A kopott, lyukas darabok pedig jók lehetnek az állatok alá, a pasiknak a műhelybe rongynak, tehát azoknak sem kell rögtön a kukában landolniuk, sokféleképpen újra tudjuk őket hasznosítani, rengeteg ötletet találunk hozzá.


Ha mindezzel megvagyunk, akkor ideje új szerzeményeket bezsebelni, ezúttal tudatosabban, hogy a szelektálások alkalmával mindig egyre kevesebb kerüljön le a vállfáról.

Igyekezzünk felmérni  stílusunkat a megmaradt ruhadarabjaink alapján, így el tudjuk dönteni, hogy melyik üzletben érdemes új ruhák után kutatnunk. Ha ez nagyjából megvan, akkor jöhetnek azok a színek és fazonok, amelyek jól állnak, van mivel kombinálnunk és máris tudjuk, hogy beilleszthető a hétköznapi vagy éppen alkalmi ruhatárunkba. Ne vegyél meg egy álomszép zöld ruhát, csak mert szép, ha egyébként semmi pénzért nem vennél fel zöld színt, mert akkor csak lóg majd a szekrényben és a következő szelektáláskor kerül ki onnan. A tudatos vásárlás nehéz, bele kell tanulni, de meg lehet szokni és egy idő után már nem is kell végigvenned magadban a szempontokat, amikor megtetszik egy ruha, mert rögtön tudni fogod, hogy tényleg kell-e neked.

Ha a fentieket minimálisan sikerül beépítened a vásárlásodba, rendszerezésedbe, akkor néhány év alatt kapsz egy olyan ruhatárat, amelyben csak olyan szettek lesznek, amelyeket bármikor viselnél, jól érzed magad benne, jól áll és te vagy.

Kezdd el most!

képek: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr3816365866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása