Hajfestés otthon? Csináld okosan!

A legtöbb fodrász gondolom már a címtől is elküldött melegebb éghajlatra, szóval nyugodtan zárják be az oldalt. Aki viszont marad, annak remélem tudok segíteni abban, mire figyeljen, ha otthon szeretné megoldani a hajfestést.

 

Remélem egyértelmű, de azért leírom, nem a különböző copacabana melírokra és ombre megoldásokra gondolok most, azzal mindenképp egy fodrászt keressetek fel, ha igényes eredményre vágytok és a hajatokat is megtartanátok. De, ha valakinek megvan az évek óta szeretett hajszíne, akkor nem kell feltétlenül havonta fodrászhoz szaladgálni, azért nem olyan nagy dolog otthon letudni ezt.

 

Amit felejtsünk el: olcsó, noname dobozos festékek. Régebben én sem figyeltem oda erre, ami a kezembe akadt és tetszett a színe, levettem a polcról, azonban mióta ezen a vörös-magenta vonalon mozgok, professzionális hajfestékekre váltottam és áldom érte az eszem, ég és föld a különbség, hihetetlen, hogy milyen károkat tud okozni az otthoni felhasználásra készített festékek legnagyobb része. Nem mondom, hogy az összes, de azért a legtöbb.

Szóval, mi is kell ahhoz, hogy otthon is letudhasd ezt a macerát? Kell valamilyen keverőtál, ami lehetőleg műanyag, szükséged lesz egy jó ecsetre, ami a legtöbb drogériában megtalálható. Keress egy olyan törülközőt, amit kinevezel a hajfestéshez használandónak, biztos ami biztos alapon. Mi kell még? Hát a festék! De, mivel profi termékből beszélünk, ez esetben nem elegendő a festék, a színelőhívót is neked kell hozzá megvásárolnod. Drágább-e, mint az előre csomagolt hajfestékek? Igen, minimum a triplája, de gondolom a hajad megér néhány ezer forintot. Fontos infó, hogy ezekhez a festékekhez nincs kesztyű csomagolva!

 

Az, hogy hány százalékos színelőhívót választasz, kicsit nehezebb döntés lehet, de valószínűleg tudod, hogy a fodrászod korábban milyet használt a hajszíned eléréséhez, így azért ez sem olyan ijesztő döntés. A szükséges mennyiség a festéktől függ. Én Igora Royal festéket használok, ahhoz ugyanannyi színelőhívót kell kevernem, ahány ml a festék, ezt az infót mindegyik festék dobozán/papírján megtaláljátok és fontos, hogy be is tartsátok.

Ezután igazából annyi a dolgod, hogy ezt a két terméket nagyon alaposan elkeverd és felvidd! Eleinte biztosan lassabban fogsz haladni, hiszen nincs benne az ember kezében a mozdulatsor, nekem már 15-20 perc elég és végzek is vele. Az, hogy milyen módszerrel haladsz végig a töveken, rád van bízva, mindig kis választékokkal dolgozz és akkor nem fog sehol sem kimaradni 1-1 folt. A hajhosszamra én már áttértem arra, hogy kézzel dolgozom bele a festéket, sokkal gyorsabb és biztosabb is, hogy nem marad ki egy-egy tincs. A hatóidőt is megtaláljátok a festékhez mellékelt használati utasításon, nem lehet elrontani.

A festéket nagyon alaposan, két samponozással mossátok ki és érdemes hajpakolást is használni, legalább minden második hajmosásnál. Jöhet a lényeg, amiért sokkal jobb ilyen festékeket használni: ezerszer tartósabb a szín. Míg a bolti, dobozos festékekkel már 2-3 hét után nagyon kikopott, kifakult a szín, addig ezzel 6-8!!!! hét elteltével is élénk, telt marad a szín, ami számomra nagyon durva és ezért éri meg plusz pénzt áldozni erre. Bolti festéket nem használok már kb. 1 éve és sokkal másabb a hajam minősége, pedig igen erős színt használok. Néha egy kis bolti színezőt használok a keverékbe, de mint tudjuk, azok balzsam állagúak, egyáltalán nincs szárító hatásuk.

 

Szerintem bátran belevághat bárki, ha betartod az utasításokat, lehetetlen elrontani.

[x]

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8616365868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása