Szépülj otthon!

A veszélyhelyzet miatt sok mindenről le kellett mondanunk, de úgy gondolom, az egészségünk érdekében ez lehet a legkevesebb, amit megteszünk. Lemondani a kimenős kávékról, kozmetikusról és fodrászról. Pláne, hogy ma már szinte mindent meg tudunk csinálni magunknak otthon is!

 

Egyébként is nagy híve vagyok az itthoni mini wellnesseknek, imádok mindent magamra pakolni és fél órán át pihenni a kádban, fontos az énidő! Most pedig pláne több időnk van rá, hiszen #maradjotthon. Régóta tudja, aki követ, hogy az arcmaszkok a nagy kedvenceim, általában 5-6 fajta biztosan van itthon, minden estére jut valamilyen és még ezt is kevésnek érzem. Na nem a hatásukat, a kényeztetést! Leginkább a tisztító, agyagos krémeket szeretem felvinni, mert azoknak látványos a hatása, de szorosan követik őket a hidratáló, tápláló pakolások, amelyektől olyan puha lesz a bőröm, mint a babapopsi.

Nyilván egyik sem nyújt olyan hatást, mint egy kozmetikai kezelés, mert nem hatnak igazán mélyen, de igenis sokat segít az arcunkon, ha megfelelő anyagokkal tápláljuk, tisztítjuk, kezeljük. A blogon rengeteg tesztet találtok az arcápolás címke alatt, szemezgessetek belőle! Ha van hozzá társatok, akkor még élvezetesebb lehet, ha valaki átmasszírozza az arcotokat egy-egy pakolás előtt, na meg persze a hatóanyagok bejutását is segítitek. Tartsatok páros spa napokat, szigorúan csak azzal, aki veletek egy háztartásban él!

 

A másik kedvenc itthoni elfoglaltságom a hajfestés, hajápolás, nagyon ráfeküdtem a témára az utóbbi időben, nyárra nekem bizony hosszú hajam lesz! Erről készült egy videó /ITT nézd meg/, így itt nem pötyögnék róla túl sokat, egy bejegyzést is írtam nemrégiben az otthoni hajfestésről. Ha körültekintő vagy és nem most szeretnél feketéből szőkére váltani, akkor rajtad sem foghat ki a hajfestés sem.

https://konora.cafeblog.hu/2020/03/13/hajfestes-otthon-csinald-okosan/

 

A kéz-és körömápolás szintén nagyon fontos, otthon is igyekezzünk ennek eleget tenni. Szükség lesz hozzá néhány alapkellékre, mint körömcsipesz, bőrvágó olló, egy finom reszelő és valamilyen erősítő lakk. Ezekkel fenn tudod magadnak is otthon tartani az ápolt körmöket, a folyamatot pedig mindig zárd valamilyen kézkrémmel. Valószínűleg most mindenki még sűrűbben most kezet, mint eddig és ez bizony szárít, így legyen mindig szem előtt egy gazdagon hidratáló krém is.

Ha ezekre odafigyeltek otthon is, akkor nem lesz gondotok a külsőtökkel addig, míg nem juttok el újra egy szakemberhez. Figyeljetek oda magatokra akkor is, ha otthon vagytok, egy nő mindig nő, az ápolt arc, haj és köröm/kéz mindig számít!

fotók: Pexels

 

[x]

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7516365874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása