Te elég időt töltesz magaddal?

Szokás mondogatni, hogy rohanó világban élünk, felgyorsult a társadalom és a többi... Ismerős szavak, igaz? Pedig, ha néha 1 órára csak magaddal foglalkoznál és befelé néznél, sokkal könnyebbek lennének a mindennapok.

 

Amikor az embernek már hajat mosni sincs ideje, ott valamit nagyon rosszul menedzsel, mindent és mindenkit maga elé helyez. Magára veszi a világ gondját, mindenkit meghallgat, azonnal ott terem akkor is, ha épp benne volt valamiben. Sosem pihen, inkább másoknak segít, vagy éppen robotol a háztartásban. Hányan ismertetek magatokra?

Meg kell tanulni nemet mondani! Hidd el, senki nem fog azért szúrós szemmel rád nézni, mert a vasalás helyett ledőlsz inkább a kanapéra és szusszansz egyet. Vagy ha mégis, az az ember feleslegesen van az életedben. Hagyd ott nyugodtan a házimunkát néhány órára, ott lesz az később is, helyette olvass a könyvből, aminek az elkezdését hetek óta csak halogatod. Töltődj fel, töltsd magaddal minőségi időt! Ha valaki megsértődik amiatt, hogy nem érsz rá a héten ötödjére elkísérni vásárolni, mert megnéznéd a kedvenc filmed egy finom pohár bor társaságában, hát ne is törődj vele, valószínűleg amúgy sem érdemli meg a barátságodat.

Mindig te legyél magadnak az első és ezt nem úgy értem, hogy sz.rni a gyerekre vagy bárkire, csak tudj nemet mondani és különbséget tenni a valóban fontos teendők és a felesleges hisztik vagy ráérős feladatok között! Ne akarj mindenkit megmenteni és hidd el, nem kell, hogy te legyél a csapat lelki szemetese a hét minden napján. Ha másképp nem megy, jelölj ki egy fix napot, amikor minden héten 1,5-2 órát eltöltesz magaddal! A program bármi lehet, ami jól esik, legyen az olvasás, jóga, egy jó film a moziban vagy csak nyúlj el a kádban és relaxálj.

Ismerd meg magad! Ugye milyen furán hangzik? Találj új hobbit, kísérletezz új ízekkel, alakítsd át a ruhatárad és legyen végre olyan frizurád, ami igazán te vagy! Mindez csak akkor kivitelezhető, ha - és most ismétlem magam - elég időt töltesz magaddal. Engedd el nyugodtan a felesleges stresszt az életedből azzal, hogy ezután nem hallgatod meg azt, aki nem érdekel. Nem csinálod meg rögtön azt, ami egyébként ráér. Nem vállalsz el olyat szívességből, amit a hátad közepére sem kívánsz. Nyugodtan legyél végre egy kicsit önző!

 

Hidd el, ha ezt megteszed és helyrebillen a lelki egyensúlyod, minden más problémához és feladathoz másképp állsz majd, átlátod őket, képes leszel szelektálni köztük és megtanulod majd, hogy magaddal jóban lenni a legfontosabb, amit önmagadért és a környezetedért tehetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr5516365900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása