Így őrizheted meg szőke tincseid hamvasságát

Most, hogy a fodrászatoknak is zárva kell tartaniuk, ki tudja még meddig, fontosabb ez a poszt, mint valaha. Nem mellesleg egy ideje én is (ismét) a szőkék táborát erősítem, így saját tapasztalatot is csempészhetek a sorok közé.

pexels-tim-mossholder-1049687.jpg 

 

A szőke haj nagy problémája, hogy ha nem fordít rá kellő figyelmet az ember, hamar szárazzá és töredezetté válhat, plusz a hamvas árnyalat helyét átveszi a sötétebb, sárga tónus. Szerencsére mindkét problémára ezer meg egy otthon is kivitelezhető megoldás van, elég hozzá néhány termék. Akik a világos tincsek mellett teszik le a voksukat, jól gondolják meg, hogy akarnak és tudnak-e kellő időt, energiát és pénzt fordítani a hajukra, mert másképp hamar megbánják majd a döntésüket.

 

A legfontosabb egy hamvasító sampon, amiből nekem egy kifejezetten bevált, az pedig a Matrix Total Result Hello Blondie samponja (egyébként bármilyen színű a hajam, egy ideje csak Matrix sampon jöhet szóba). A sampon lila, hamvasító összetevője segít abban, hogy a sárga tónus helyett a világos, hamvas szín tündököljön a fürtjeiden, akkor is, ha nem 2 hete voltál utoljára fodrásznál. Én 6 hete váltottam szőkére, ez a sampon gyönyörűen kordában tartja a színt, mire ismét eljutok fodrászhoz. Amiért pedig egyébként is csak Matrix sampont használok hónapok óta: 5-6 napig friss tőle a hajam, nem kezd zsírosodni, így 3 napig leengedve hordom a hajam, majd újabb 3 napig felkötve és csak ezután kell ismét hajat mosnom, ami nagy előnyt jelenthet annak, akinek hosszú és/vagy sok haja van.

mhb.jpg

Ha megvan a tökéletes sampont, amely segít a sárgaság távoltartásában, akkor kell valamilyen igazán ütős hajpakolás, amely megvédi a szőkített tincseket a kiszáradástól és töredezettségtől. Én erre jelenleg az Organic Shop Tantalising Pomegranate&Patchouli hajpakolást használom és totális szerelem, több okból is: szuper az ára, 98 %-ban természetes összetevőket tartalmaz, az illata leírhatatlan és a legfontosabb, a hatásába sem tudok belekötni, puhább a hajam, mint valaha.

os.jpg

 

A legnagyobb csodafegyverem mégsem a hajpakolás, hanem egy hajolaj. Próbáltam belőle rengeteget, de vagy nem hatott semmit, vagy elnehezítette, összetapasztotta a hajamat és kezdhettem elölről a hajmosást. Aztán 1-2 éve Instagramon láttam, hogy egy lány nagyon elégedett az Aussie 3 Miracle Oil termékcsaládját, így meg is vásároltam belőle az olajat, a szerelem azóta is töretlen. Isteni az illata, belemasszírozhatom az egész hajamba (a tövek kivételével persze), nem nehezíti el, szuper puha lesz tőle és egyáltalán nem zsírosodik hamarabb. Kicsit borsos(abb) az ára az alap drogériás termékekhez képest, de rengeteg időre elegendő 1-1 flakon, a jelenlegit több, mint fél éve használom minden hajmosásnál és még mindig elegendő lesz 1-2 hónapra, így megéri az árát.

aussie.jpg

Amire talán sokan nem gondolnak, pedig nagyon fontos ahhoz, hogy a hajunk ne törjön és ne száradjon el, az a megfelelő hajgumi használata. Aki követ Instagramon, annak abszolút nem újdonság, hogy gyűjtője lettem az invisibobble hajgumiknak és csattoknak, nem csak a hype nagy körülöttük, tényleg nagyban eltérnek a hagyományos hajgumitól. Kímélik a hajat, nem törik meg a copf vonalában és ha kinyúlik, forró víz alatt ismét visszanyeri az eredeti méretét. Tény, hogy drága termékek, ezt nem is vitatom, de még egy sem szakadt/tört el, így jó befektetésnek bizonyultak és alig várom, idén nyáron is lesz-e valamilyen kollekció a márkánál. A legnagyobb kedvenceim az invisibobble SPRUNCHIE hajgumik, annyira jól néznek ki!

invisibobble-sprunchie-hajgumi.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr9716484816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása