Tippek házi wellnessre az év eleji feltöltődéshez

A karácsonyi rohanás, családlátogatás, hidegben rohangálás és a sok nehezebb étel (na meg ital), bizony megviseli a szervezetet és ez a bőrön is látszani fog, ha hajlamos jelezni, hogy kicsit sok(k) volt az elmúlt pár nap.

A két ünnep közt viszont jöhet a pihenés, a feltöltődés, a nagy filmezések és a társasjátékok hada is, ugye? Ezek a napok alkalmasak arra is, hogy kicsit vissza töltsd magad energiával, egészséges ételekkel, vitaminokkal és mindenféle kencével kényeztesd a bőröd. Én most erre adok pár tuti tippet!

massage-therapy-g619261070_1280.jpg

Fontos viszont, hogy mielőtt kívülről táplálnád a bőröd minden jóval, belülről is el kell kezdeni! Jöhet a sok folyadék, az egészséges, antioxidánsokban gazdag alapanyagok, a minőségi alvás, utána pedig felturbózhatod ezek hatását külső segítséggel is.

A hidratálást néhány naponta előzze meg egy nagyobb tisztítás, hogy igazán mélyre jussanak majd azok a hatóanyagok. Korábban már írtam, hogy a túl durva szemcséjű radírokat hagyjuk inkább, de 1-1 alkalommal bevethetőek a hidegebb időben is, szigorúan csak akkor, ha utána nem megyünk sehova! Biztos megvan már a jól bevált kedvencetek, de ha nincs, tudom ajánlani a Ziaja Manuka Tree Purifying pasztát, ami egyáltalán nem durva, de nagyon hatékony és jótékony hatással van a gyulladásra hajlamos bőrre is.

ziaja_2.jpg

Ezt jó alaposan öblítsétek le, ne maradjanak szemcsék a bőrön, mert utána makacsul tudnak ragaszkodni. Ha az arcbőr makulátlanul tiszta, jöhet a gazdagon, mélyen hidratáló arcpakolás! Ez lehet fátyolmaszk is, azokban rengeteg a hatóanyag és nyugodtan leülhetsz benne 20 percre a kedvenc filmed elé, így amíg a bőröd szépül, te is kipihentebb leszel. Ezekből a választék akkora, hogy bárki találhat a kedvére és a pénztárcájának valót.

fatyolmaszk.jpg

Ezekben az a jó, hogy a maradékot alaposan belemasszírozhatod a bőrödbe, én ilyenkor plusz hidratálót már nem is viszek fel, hagyom, hogy beszívódjon.

Fürdés után érdemes bevetni egy gazdagon tápláló testvajat, ilyenkor tudja a bőr a legtöbb nedvességet magába zárni és a hideg időben elengedhetetlen, hogy ne csak az arcbőrt ápoljuk. Erre tudom ajánlani a Farmona testvajakat, amelyeknek az illatuk leírhatatlan és az ápoló hatásuk is szuper, az ár-érték arányról már nem is beszélve. Jó nagy kiszerelésben érkeznek, így egy ideig élvezhetjük a hatásukat.

farmona.jpg

A hajunkról se feledkezzünk meg! Az otthon töltött napokon érdemes kerülni a hajgumit és mindenfajta hajformázó eszközt, hogy kicsit fellélegezzen a fejbőr és újult erővel táplálhassa a hajhagymákat.

hajolaj.jpg

Vannak olajak és szérumok, amelyek nem csak nedves, de száraz hajon is bevethetőek, érdemes ezeket kúra szerűen, néhány napon keresztül, amíg otthon vagyunk, az eredmény biztosan nem marad majd el.

Kitartás, lassan érkeznek végre a tavaszi hónapok!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr6918032532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása