Így lehetnek ápolt körmeid, szakember nélkül is

Körmös végzettséggel kicsit magam ellen fogok beszélni ebben a cikkben, de tudom jól, hogy sokaknak nincs ideje, energiája, kedve, pénze arra, hogy szakemberhez járjon. Viszont attól ezek az emberek is igényesek lehetnek a kezeikre, otthon pedig szuper egyszerűen karban tudjuk tartani kézfejünket és körmeinket is!

pexels-element-digital-973405_1.jpg

A köröm nálam mindig aktuális téma volt, lassan 9!!! évvel ezelőtt is ebben a témában indult a blogom, hiszen mindig lelkesen festettem és mint fentebb írtam, néhány éve a végzettséget is megszereztem, hiszen a lelkesedésem nem hagyott alább, sőt!

Volt időszak, mielőtt még megszereztem volna a szakmát, magam is otthon építettem a körmeimet, azonban mindenkit arra kérek, hogy ezt jól gondolja meg, mai fejjel már én sem tenném. Nem, nem azért, mert nem lesz tökéletes a végeredmény, hanem mert rengeteg dolog befolyásolja azt, hogy körmeid egészségesek maradjanak és úgy leszel képes magadnak ártani, hogy nem is tudsz róla, illetve vannak olyan alapbetegségek vagy fennálló tényezők, amelyek mellett tilos műkörmöt építeni.

pexels-karolina-grabowska-7321649.jpg

Ettől függetlenül otthon is tudsz a körmeidnek elegendő figyelmet szentelni ahhoz, hogy az összhatás mindig ápolt és igényes legyen, az ’énidő’ pedig mint tudjuk, mindenkinek jár. Keress hát egy jó filmet vagy sorozatot, esetleg indítsd el a kedvenc albumodat és kezdődhet is az otthoni körömápolás.

Az első lépés legyen mindig a rövidítés és formázás. Ehhez neked kell kitapasztalnod, hogy a körömvágó olló, a körömcsipesz vagy éppen a reszelő válik majd be. Én személy szerint mindig reszeltem, azzal nem tudtam túl rövidre „vágni” egyetlen mozdulattal és maga a folyamat is megnyugtató volt. Van, aki ennek éppen az ellenkezőjét érzi és a reszelő hangjától is rosszul van, éppen ezért itt egyéni preferencia szerint érdemes dönteni.

semilac.jpg

A körömágybőr rendben tartása mindig egy kicsit kényes téma, mert sokan nem tudják, hogyan is fogjanak hozzá vagy szükséges-e egyáltalán. Ha a körömbőröd nincs beszakadozva vagy túlzottan ránőve a körmöd felületére, akkor ne piszkáld mindenáron! Elegendő, ha körömbőr olajjal ápolod és hidratáltan tartod, nem kötelező sem visszatolni, sem levágni, ha nem indokolt. Jó választás erre a célra az essence nail & cuticle szérum, amely otthoni használat mellett jó hosszú időre elegendő és az ára is kedvező. Nem csak ápolja, de radírozza is a köröm körüli bőrt, így igazán egészséges lesz az összhatás.

ess_1.jpg

Viszont ha a plusz törődés ellenére is úgy látod, hogy felnő, dehidratált, akkor óvatosan told vissza, óvatosan! Ehhez használj narancsfapálcát, ezzel igazán kíméletesen tudod feltolni a bőrt magadnak is. Ha úgy látod, hogy túl sok a bőröd, akár le is vághatod bőrvágó ollóval, de csak ha biztos a kezed, mert könnyű sérülést okozni, amiből aztán következhet is egy jó kis fertőzés. A vágást inkább csak a műköröm készítése indokolja, hogy tökéletesen lehessen rá felvinni az anyagot, lakkozás előtt általában elegendő visszatolni.

Ha lakkozni szeretnéd, akkor érdemes előtte előkészítő folyadékokat (primer, nail prep), így lesz a legbiztosabb a tapadás, amely elengedhetetlen a tartós lakkozáshoz. Primerből savmenteset válassz, ha nem problémás a körmöd, de ennél is ügyelj, hogy a bőrre ne kerüljön. Az alapozó körömlakk 2 okból fontos: tartósabbá teszi a lakkozást és nem hagyja, hogy a színes lakk befogja a természetes körömlemezedet, így mindenképp ajánlott ezzel kezdeni. Erre a legjobb tippem az Evelin Cosmetics Nail Therapy kondicionáló lakkja, amelyet én is mindig bevetettem, amikor éppen nem volt műkörmöm. Nem csak jó alap, de szuperül is táplálja a körmöket.

evelinee.png

Színes lakkból, ami nekem tartósság és pigmentáltság, valamint száradási idő szempontjából nagyon bevált, az a Sally Hansen Miracle Gel termékcsaládja, így nektek is bátran merem ajánlani. Jó az ecsete, nem csíkoz egy rétegben sem, viszonylag gyorsan szárad és gyönyörű, telt színeket kapunk felkenve is. A lakkot érdemes nagy, egész körmöt befedő mozdulatokkal felvinni, mert ha rövid, apró ecsetvonásokat húzunk, nem lesz szép egységes a felülete. Érdemes továbbá megvárni 2 réteg között a teljes száradási időt, hogy a második réteg ne szedje fel az elsőt és ne váljon görcsössé a felület.

pexels-valeria-boltneva-939836.jpg

Arra szükséges nagyon figyelni, hogy ne hagyjunk el több millimétert a körömágytól, mert akkor a frissen lakkozott körmeink is lenőtt hatást keltenek majd. Kis gyakorlást igényel, hogy ezt úgy sikerüljön megvalósítani, hogy közben a bőrt nem kenjük össze, de menni fog!

Az lakkozás utolsó lépése a fedőlakk használata, amely gyönyörű fényt ad a körmöknek, valamint plusz réteggel látja el a köröm felületét, így segítve a körömlakk tartósságát. Ebből szintén jó szívvel tudom ajánlani a Sally Hansen Miracle Gel fedőlakkját, amely csodás, gél lakk hatást kölcsönöz a kész körmöknek.

evelinee_1.png

 

Ha natúr körmökre vágysz, színkavalkád nélkül, egy erősítő lakkot akkor is érdemes lehet felvinni. Ezek általában nem túl fényesek, de mégis védik és közben táplálják a körmeidet.

A kéz és körömápolás utolsó, ám de legfontosabb lépése a hidratálás! Mit sem ér a szép lakkozás vagy a tökéletes natúr köröm, ha kézbőrünk száraz, repedezett. Érdemes tehát rendszeresen kézkrémet használni, a legjobb az, ha valamilyen olajat vagy tápláló vajat is tartalmaz, így mélyen hidratál és hosszabb távon hálás lesz érte a bőröd.

pexels-moose-photos-1029896.jpg

Összességében néhány lépésben otthon is elvégezheted az alap körömápolást, hiszen az igényes kéz legalább olyan fontos az első benyomáskor, mint a szemkontaktus vagy a tiszta öltözet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7518078114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása