If I Stay - filmajánló

Hát, ez már film! Oly annyira, hogy képtelen vagyok magamban tartani. Azokat a filmeket tartom leginkább értékesnek, amik előhozzák minden érzelmünk, átéljük, átjár. Ez az. Kevés olyan film van, ami igazi élmény számomra, ettől a pillanattól fogva ez is közéjük tartozik. Szerelem, zene, szerelemben a zenével. Klasszikus zene. Ódivatúnak tartjátok, igaz? Szeretem, ebben nőttem fel, 10 évig jártam zeneiskolába, furulyával kezdtem, majd szerelembe estem a fuvola hangjával. A filmben is megtapasztaljuk ezt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wH6PNeTy6Nc[/embed]

"Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat. A szüleid jó fejek, mindig megértenek és melletted állnak. Az öcséd a legédesebb kiskölyök a világon. A város legígéretesebb rockbandájának frontemberével jársz, aki nem elég, hogy eredeti és különleges, de imád is téged. A zenei tehetséged szélesre tárta előtted a világ kapuit.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Amikor életedben először kell komoly döntést hoznod, nem áll melletted senki, akitől segítséget remélhetnél. Élet és halál között kell választanod. Az életed soha nem lehet olyan, mint amilyennek ismerted. A halálról semmit sem tudsz.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?"

Mia. Mia, a főszereplőnk kirí rocker családjából, csellón játszik. Nem, ez nem kifejezés, képes eggyé válni vele.
Adam. Adam a pillanatnak élő zenész, mégis megáll és csodálja, majd megszereti. Igazi szerelmet láthatunk kettejük között, amolyan mindent elsöprőt. Amiről mindenki álmodik, igaz? Egymásnak élnek. Egyszerűen magával ragadó, ahogyan nézzük a filmet. Az élet próbák sorozata elé állítja őket, Mia a híres Julliardra jelentkezik, Adam Portlandban maradna. Meg akarják oldani. Meg kell oldaniuk. Ilyen szerelem nem veszhet kárba! Ám de egy szörnyű baleset következtében Mia elveszíti családját, egyedül maradt, kómában.

miaadam
A film itt vesz igazán fordulatot, nem is szeretném tele spoilerezni. Küzdelem, őszinteség, harc a világgal és önmagával, szerelem. Hiszen a szerelem mindent legyőz, igaz?

A film könyv alapján készült, mely Gayle Forman tollából származik, s mivel könyvben sem egy részes, így a filmnek is várható folytatása. Amint végzek a jelenlegi olvasmányommal, ezt is el fogom olvasni.

Egészen biztos vagyok abban, hogy napokon belül újra meg fogom nézni. Mert meg kell. Annyira magával ragadó és felkavaró film ( számomra ), hogy újra át kell élnem. Szeretem azokat a filmeket, amelyekbe mindenféle érzelem vegyül és nem csak boldogság/szomorúság. Számomra ezek bírnak igazi értékkel, ezek azok, amelyeket szívből ajánlanék bárkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr6216365110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása