Interjú a DORIDEA megálmodójával

 

BASIC_dorideaElég régen hoztam már Nektek interjút. Igyekszem ügyelni arra, hogy a hazai tehetség mindig valóban tehetség legyen, így esett most a választásom Dórára, akinek a DORIDEA márkát köszönhetjük. Munkássága eddig számomra is ismeretlen volt, így az email váltások alatt ismerhettem meg én is valamelyest. Mindig bánom, hogy ennek online kell zajlania, de vidékiként csak így tudom megoldani. Igyekszem sok-sok képpel tarkítani a bejegyzést, hogy Ti is beleszeressetek abba, amibe én.

doridea_BA15_11Hát nem dögös?

 

Facebookon akadt meg a szemem egy képen és azonnal felismertem, hogy egy újabb hazai tehetséggel van dolgom. Egyre inkább észreveszem magamon, hogy kedvelem ezeket az ékszereket, melyek egyediek. Itt is erről van szó.

Dóra ékszerei különlegesek, mégis egyszerűek. Ha lehet ilyet mondani, hiszen nem hétköznapi látványt nyújtanak, mégis annyira megszerettetik magukat azzal, aki meglátja. Elegáns darabok, némelyik mégis kellő bohémsággal rendelkezik ahhoz, hogy bárki bátran viselhesse azokat, de az is megtalálja a tökéletes darabot, aki egy alkalomra viselne ékszert.

doridea_earrings

Dóra tudatosan készült erre a pályára, így nem csoda, hogy ilyen mesés darabokat láthatunk viszont a kollekcióiban.

Ismerjétek meg egy kicsit Ti is, szeressétek meg úgy, mint én.

doridea_bracelet

1. Először kicsit a márkáról. Honnan jött az ötlete? Mikor tudatosult benned, hogy te ezt "nagyban" szeretnéd csinálni?
Az egyetemi évek alatt fogalmazódott meg bennem, hogy mindenképpen azzal szeretnék foglalkozni, amit tanulok (Divat- és textiltervezés). Ez így is lett, a szakmán belül egy különleges irányt választottam: ékszerek alternatív anyagokból.
 
doridea_necklace
 
2. Kik bíztak abban, hogy sikered lesz? Kik segítették az indulást és kik segítenek jelenleg is?
Elsősorban a családom. Már az egyetemre való felkészülésnél is minden téren támogattak, majd a tanulmányaim során is végig mellettem álltak és jelenleg is bármikor fordulhatok hozzájuk, nagyon jó a kapcsolatunk.
A márkát pedig Zimmer Zsófival indítottuk 2012-ben. Akkoriban még friss de annál szorosabb barátság mellett váltunk munkatársakká. Együtt dolgoztuk ki a célokat, az arculatot, a kommunikációt. Most is éppen egy értékesítéssel kapcsolatos újításra készülünk közösen.
 
3. Milyen koncepció alapján építed fel a kollekciókat? Mennyire követed az aktuális trendet?
Minden kollekciónál keresek egy inspirációs témát, ami megadja a kollekció hangulatát, ami segít egységben tartani a sorozatot. A szezonális kollekcióknál törekszem arra, hogy a statementek mellett jelen legyenek a casual öltözködésbe illeszthető filigrán jellegű darabok is.
Szeretek tájékozódni az előrejelzésekről. Sokszor a divattervezői, öltözködési trendek jobban inspirálnak, mint az ékszeres irányvonalak, hiszen a saját ötleteimet, amik éppen kialakulóban vannak,  egyből hozzá tudom képzelni egy-egy szetthez.
 
4. Szerencsére egyre elismertebbek a magyar márkák, egyre többet ismerhetünk meg. Keresik az emberek az ékszereid?
Időnként érkeznek e-mailen egyedi megrendelések, valamint a boltokban és webshopban is van forgalom. Ezt akkor érzékelem a leginkább, amikor azon kapom magam, hogy ismét fel kell tölteni a készletet és már kezdem is az új darabok készítését.
doridea_ss15_w07
 
Ne féljetek, ha nem találtok megfelelő darabot, keressétek meg bátran az egyedi elképzeléseitekkel, hogy mindenképp magatokénak tudhassatok egy Doridea darabot.

 

5. Milyen a visszhang róluk? Vannak közöttük alap darabok, de némelyik egészen különleges, ez mennyire tetszik a vevőknek?
A hétköznapi öltözködésbe illeszthető karkötőim iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés. Ez érthető, mert ezeket hordjuk legtöbbször. A feltűnő, különleges fülbevalók és nyakékek nyilván inkább különleges alkalmakon állják meg a helyüket, amikre ritkábban van lehetőség, bár szerintem az is izgalmas téma, hogy az átlagos napokon hogyan lehet az outfitbe ízlésesen illeszteni egy-egy statement ékszert.

 

6. Mennyire követed a hazai ékszertervezőket?
Természetesen érdekelnek a pályatársaim munkái és mindig látom a kollekcióikat azokban a boltokban, ahol a DORIDEA ékszereket is lehet kapni. A magyar tervezői boltokban, pop up-okon és rendezvényeken jól megférnek egymás mellett a különböző ékszertervezők, mert mindenki egy külön egyéniség, minden márkának van saját specialitása és úgy gondolom, így még erősítjük is egymást, mert szépen tálalva egy csodás, színes palettát alkotunk.
 
7. Mik a terveid a jövőre nézve? Szeretnéd-e tovább bővíteni a kínálatot ( pénztárca, clutch...stb.)?
 Igen, folyamatosan gondolkodom újításokon, de hagyom, hogy kiforrjanak az ötletek, így az a fix, hogy ékszer kollekciók akár kapszulaként, akár szezonálisan a megfelelő ütemben megjelenjenek, amiken belül szintén törekszem kisebb-nagyobb megújulásokra. Mivel nem sürgetem a további kiegészítők megszületését, így meglepetés, hogy ezek mik lesznek és mikor debütálnak.
 
Ékszereit megtaláljátok a márka weboldalán, facebook oldalán is, de ha pop up-ra nyílik lehetőségetek, ott is keressétek!
 
A (z egyik) személyes kedvencem a kínálatból ez a darab, hiszen letisztult, bohém és több alapanyag keveredik benne. A basic kollekció egyik csodája ez.
doridea_love
Másrészt nagyon tetszenek ezek a feltűnő darabok, hiszen rengeteg színnel és anyaggal variálhatjuk, nem is kell mellé más ékszer, ez kellően kicsinosít minket.
doridea_BA15_06Ez a színkombináció a kedvencem a meglévő kínálatból, de el tudnám képzelni a saját színvilágom szerinti összeállítást is.
 
A márka a "borítóra" is ügyel, gyönyörű csomagolások közül választhattok, így ajándéknak is tökéletes, Nektek már csak át kell nyújtani az élményt szeretteiteknek. Mert egy biztos: ennek bárki örülne.
box_doridea
Remélem ennyi elég volt ahhoz, hogy elraboljon Titeket ez a világ, az érzés, amit már a képek is nyújtani tudnak.
Köszönöm Dóra, hogy létrejöhetett ez a bejegyzés! :)
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8716365174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása