Ha a bakancslistám az utazásról szólna

Ki ne vágyna arra, hogy körbeutazza a világot? Azokat a helyeket, melyekbe beleszeretett egy film, egy könyv vagy csak egy egyszerű kép miatt? Szerintem bárki fogná a kis csomagját és bejárná ezeket a helyeket, ha tehetné. Nekem is van egy listám arról, hogy hová szeretnék eljutni remélhetőleg hosszú életem során. Megismerni egy új várost, egy új nyelvet, más kultúrát, eddig ismeretlen ételeket kóstolni. Új szokásokat átvenni, megismerni az embereket a világ minden pontján, akaratlanul is alakítva ezzel a személyiségünket. Egy utazás rengeteg új élménnyel járhat, s mindeközben új oldalunkat ismerhetjük meg. Összeszedtem hát azokat a helyeket, ahová szeretnék legalább egyszer ellátogatni.

 

1. New York

A legnagyobb vágyam. Ha csak egy helyre utazhatnék el életem során, őt választanám. Úgy vonz, mint más hely soha nem fog. Ahogy lüktet a város, szinte egy percet sem alszik. A rengeteg magas épület, a folyamatos nyüzsgés, a rengeteg ember, az eldugott kávézók. Az Upper East Side (természetesen a Gossip Girl miatt), a Times Square őrületes zsongása, a hatalmas szabadság szobor.

newyork

A város, ez a hatalmas hangyaboly szinte lélegzik. Tele van kultúrával, zenével, csillogással, fénnyel, álmokkal, lehetőségekkel és ígéretekkel. Amit itt nem tudsz véghez vinni, azt valószínűleg máshol sem. Látnom kell.

 

2. Bécs

bécs

Sok érdekesség miatt szeretném látni, de a legfőbb vágyam a bécsi adventi vásár. Hatalmas álmom, hogy egyszer átéljem azt a csodát, azt a hangulatot, ami ott lehet. Olyan álom, mint a gyermekkorban az, hogy hercegnők legyünk. A karácsony és az azt megelőző időszak a legkedvesebb a számomra, így ez a hely nekem olyan lenne, mint egy kis csodaország. Persze, ha már ott járnék meglátogatnám Sissi kastélyát is, hiszen bűn lenne kihagyni, plusz a Vidámparkról is sok jót hallottam már.

 

3. Budapest

bp

Igen, kis hazánk fővárosát is látni akarom. Még csak osztálykirándulás, vagy átutazás során láttam, vagy egyszerűen gyerek voltam még és nem úgy értékeltem. Szeretném megismerni úgy igazán! Turistaként meglátogatni a nevezetességeket és a legeldugottabb helyeket. Szerelembe esni a fővárossal. Meg akarom ismerni, úgy igazán. Magyarként.

 

4. Laguna Beach

laguna

California ezen része nem más, mint az egykori sorozat, a Laguna Beach miatt vonz. Butaság, naivság, de ahogy abban a sorozatban láttam, ahogy az ott élők szerették és becsülték. Egyszerűen látnom kell és meg kell látnom benne azt,amit előttem már oly' sokan. Az üzletsorok, a kis utcák, a csodás, homokos part. Egy tábortűz a parton, megelőzve ezt életem legemlékezetesebb naplemente élményével.

 

5. Disneyland

disney

Örök gyerekként ez is a listám része. De úgy gondolom titkon mindenkié. Ki ne szeretne egyszer találkozni Mickey egérrel és társaival? Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer úgy hozza a sors, hogy elutazhatom oda, olyan élményekkel fogok gazdagodni, amelyek örökké táplálják majd a gyermek énemet. Biztosan sikerülni fog, hiszen ahogy Walt Disney mondta: "If you can dream it, you can do it!"

 

6. Róma

róma

A szerelem városa. Gazdag a történelme, gyönyörűek az épületei és annyira meghittnek tűnik. A szökőkútnak suttogott megannyi kívánság és a bűvös pénzérmék sokasága. A macskaköves kis utcák, ahol megannyi titkos, első csók elcsattant már. A Colosseum, ahol megelevenedhet előttünk a történelem. A művészeti ágak gyűjteménye, a múzeumok, a híres Trevi kút. Minden megérdemli, hogy egyszer meglátogassuk.

 

7. Las Vegas

vegas

A "legális bűnözés" és a hirtelen házasságok fellegvára. Attól, hogy nő vagyok, még engem is vonz ez a sok kaszinó.Itt szívesen eljátszanám a nem létező titkos vagyonomat, nem törődve a holnappal. Vegas szerintem az a hely, ahol még ha csak egy estére is, de a mának él mindenki, aki odalátogat. Szívesen átélném.

 

8. Florida

florida

Óóó, te csodás, napfényes mennyország! Hogy ez miért került fel a listámra? A delfinek miatt. A legrégebbi vágyam mióta az eszemet tudom, hogy egyszer delfinekkel úszhassak. A legszebb és legokosabb állatok és alig várom, hogy egyszer megismerkedjem velük. Na nem mondom, hogy egy átbulizott éjszakát kihagynék itt!

 

9. Őslevendulás, Tihany

levendula

Talán ebben az évben szerettem bele ebbe a gyönyörű növénybe. A színe utánozhatatlan, az illata nyugtató hatással bír, nem mellesleg az íze is finom. És egy ekkora mező, tele ezzel a növénnyel...látnom kell. Nyáron volt szerencsém megkóstolni a levendula szörpöt és azt kell mondjam, akinek lehetősége van erre, az ne hagyja ki. Addig is, míg ezt újra megtehetem, vágyom erre a kis nyugalmas helyre.

 

Ez az a kilenc álom, az a 9 hely, ahová szeretnék eljutni. Ahol szeretném megismerni azt, hogy miért szeretik az ott élők, hogy mitől más, mint a többi. Ahol megvalósítanám az álmaimat.

Ti hova utaznátok, ha csak egy helyet választhatnátok?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7416365202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildie 2015.10.20. 16:10:23

Las Vegas és New York az én listámon is előkelő helyen szerepel, bár főleg, mert nekem ezek vanna fapados közelségben. Egyik nap ha jóbb idő lesz próbálok sokat fénylépezni az itteni felhőkarcolókról, és csinálok neked egy posztot. Hasonló csodálat van bennem is feléjük.

Norcsoo 2015.10.20. 19:00:19

Óóó, akkor te jóval szerencsésebb helyzetben vagy. :) Kanada, ugye? Nagyon szívesen vennék tőled egy ilyen beszámolót!

Natalia “Natushka” Kubasi 2015.10.22. 18:24:54

Nagyon jó kis lista! :) Én szerencsésnek mondhatom magam, mert erről a listáról csak Disneyland és Florida hiányzik! Remélem összejön, és el tudsz menni mindenhova, utazni a világon a legeslegjobb dolog! :)

Kornélia Mátra 2015.10.23. 07:27:25

Én azokat a helyeket szeretem, ahol selymes virágos rét van, és szép lombos erdők, csörgő patakok, dimbek-dombok és/vagy az óceán part. Ezért aztán nagyon sok divatos utazási célpont csalódás volt nekem. Időbe telt mire erre rájöttem, hogy feleleges pénzkidobás divatos helyekre utazni, mert nem érzem ott jól magam.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása