Tippek a bőr kiszáradása ellen

Tavaly már írtam egy hasonló bejegyzést, azonban frissítettem tudásomat, így szívesen írok róla még egy bejegyzést. Az én bőröm nyáron remekül el van, de ahogy beköszönt a hideg, bizony igényli a figyelmet.

A hideg hónapokban más bőrápolási szokásokat kell alkalmaznunk, mint a meleg, nyári hónapok alatt. A bőrünk érzékenyebbé válhat a hideg miatt, még több odafigyelést igényel. Nem elég azonban, ha csak kívülről tápláljuk, a szervezetünket kell először ellátni ahhoz, hogy a bőrünket a megfelelő állapotban tartsuk, enélkül nem érnek semmit a kencék.

Mindenhol azzal találkozunk, hogy fontos a folyadékbevitel és ez elengedhetetlen a bőrünk egészségéhez is, ez az alapja. Ha megfelelő vizet veszünk magunkhoz naponta, akkor a szervezetünk megkapja a megfelelő hidratáltságot. Ezáltal a bőrünk rugalmasabbá, feszesebbé válhat. Ha ezt beiktattuk a mindennapjainkba, jöhet bőrünk külső táplálása.

maszk

Ma már számos remek hidratáló krémet próbálhatunk ki, ám ezek mit sem érnek egy valami nélkül: radírozás. A bőrünk a hidegben kiszárad így még inkább hajlamosabb lehet a hámlásra. Ezt meg tudjuk előzni, ha hetente legalább 2 alkalommal arc-, és testradírt is használunk. Fontos, hogy ez 2 különböző termék legyen, hiszen az arcbőrünk Ph értéke nem egyenlő a testünk többi részének értékével. Nem muszáj bolti készítményt használni, elég ha a szokásos arctisztítónkba vagy natúr joghurtba cukrot, kávézaccot keverünk és azzal radírozzuk át az arcbőrünket. Ne dörzsöljétek túlságosan, mert felsérthetitek! Fontos, hogy arcbőrünket inkább este radírozzuk, hiszen érzékennyé válhat, amit a reggeli hideg tovább fokozhat, ha rögtön a reggeli készülődés után munkába/suliba kell indulni. Az alapozót is nyugodtan leválthatjátok ilyenkor, nem baj ha kicsit olajosabb, mint amit nyáron szeret az arcbőrötök.
Jöhetnek a tápláló arcmaszkok, legyen az kész termék vagy házilag elkészített, hiszen nincs is jobb, mint egy bögre forró italt kortyolgatva hagyni, hogy a termék megtegye hatását.

A testradírra a következő az én bevált receptem: 1 nagy kanál kávézacc, annyi tej, hogy krémes legyen és egy kicsi olaj, hogy utána selymes legyen a bőrünk. Ezt elég, ha hetente egyszer alkalmazzátok. Nekem csodaszernek számít, a bőröm hihetetlenül puha a használata után, ráadásul hasznos segítség a narancsbőr elleni küzdelemhez is.

bőrápolás

A megfelelő hidratálókrém kiválasztása nem könnyű feladat. Az arckrémeknél figyelembe kell venni, hogy milyen a bőrtípusunk és annak megfelelő terméket választani. Éjszakára érdemesebb egy gazdagabb, teltebb hidratálót választani, hiszen van ideje táplálni az arcbőrt, a felesleget pedig reggel lemoshatjuk.
Testápolás terén ilyenkor érdemesebb olajjal gazdagított krémeket használni, hiszen ha túlzottan kiszárad a bőrünk, az fájhat, húzódhat, így adjuk meg neki a kellő táplálást. Jó választás lehet a testvaj is, hiszen "nehezebb" krém, tovább tarthat a hidratáló hatása is.

Sokat segíthet, ha nem áztatjuk magunkat túl sokáig forró vízben, inkább maradjunk a kellemesen melegnél, illetve ha lehet, ilyenkor kerüljük a szappan használatát és váltsunk krémes, olajos tusfürdőre. A szappan szárító hatása a hideggel párosítva kellemetlenül kiszáríthatja a bőrünket.

Nos, ezek lettek volna az én bőrápolási tippjeim a hűvösebb évszakokra, fogadjátok meg őket és élvezzétek ilyenkor is a bőrötök szépségét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2516365206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildie 2015.11.02. 15:52:58

Ez jó ötlet, hogy inkább este radírozzunk. Bár a reggel pancsolósok közé tartozom, errejobban fogok figyelni. (bár rajtam csak a csoda tudna segíteni) Köszi, hasznos bejegyzés :)

Norcsoo 2015.11.03. 17:24:59

Az én fejemben már csak azért is jó ötlet, mert ha reggel radíroznék és utána menne rá az alapozó, BB, korrektor vagy bármi, úgy érezném csak összekoszolom az éppen kitisztított pórusaimat. Szeretem, ha lélegezhet a bőröm a radírozás után. Örülök, ha tetszett. :)

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása