Jó tanácsok karácsonyra és úgy általában az ünnepi időszakra

Decemberben nem csak a jó dolgok erősödnek fel, mint a szeretet vagy a béke ígérete, de hajlamosak vagyunk arra is, hogy a rossz dolgokat helyezzük előtérbe. Nem biztos, hogy szándékosan.

ünnep4

 

Tudat alatt olyan dolgokra helyezzük a hangsúlyt, melyek nem is lényegesek, vagy ha mégis, akkor is eltörpülnek az igazi gondok mellett. Itt van hát néhány jó tanács, melyeket ha megfogadsz, a decemberedből hátralévő idő boldogan és nyugodtan telik majd.

Mosolyogj!

 

Apróság? Neked lehet, de az utca emberének lehet, hogy pont a te mosolyodra lesz szüksége, hogy felviduljon és belássa, hogy az életben mindig van valami szép. A jókedved másokra is átragad majd, neked pedig jóleső érzés lesz, hogy idegeneket ajándékozhattál meg egyetlen mosollyal.

 

Ne görcsölj rá!

 

Nincs értelme parázni az ajándékokon vagy azon, hogy idén mi legyen az ünnepi menü fő fogása. Biztosan sokan mondják, hogy nem ezeken múlik a tökéletes karácsony, neked pedig ideje végre elhinned. Felesleges stresszelni, abból nem sülhet ki semmi jó.

ünnep

 

Engedd el!

 

Ha eddig egész évben túlhajszoltad magad és még azon is te aggódtál, ami nem a te gondod lett volna, azt most engedd el! Hagyd magad mögött az éves gondokat, főleg ha azokat eddig sem sikerült megoldani. Miért agyalnál rajta tovább?

 

Engedd be!

 

Légy egy kicsit nyitottabb ebben az időszakban. Ha valaki szeretettel közelít feléd a környezetedből,ne légy mindjárt elutasító. Hagyd, hogy az ünnepi szellem téged is átjárjon, legalább ebben az időszakban ne legyél olyan mogorva. Lehet, hogy olyan dolgokat is észre fogsz venni, amikről eddig csak álmodni mertél.

 

Adj!

 

Nem, nem a drága ajándékokra gondolok. Múló dolgok. Adj figyelmet szolgálj kedvességgel szeretteidnek. Mutass türelmet és légy hálás azért, amid van, azokért az emberekért, akik körülvesznek nap mint nap. Viselkedj tisztelettel azok iránt, akik rászolgáltak és mutass példát azoknak, kiknek szüksége van rá.

ünnep1

 

Állj meg!

 

Egy pillanatra legalább. Nézz körül és lásd meg azt a világot, melyben rohanó életedet éled. Cövekelj le kedvenc kirakataid előtt és élvezd a látványt. Állj meg az utcán éneklő kórusok körül és engedd, hogy a szívedig hatoljanak soraikkal. Csak állj meg az utcán és nézd a többi embert. Talán részese lehetsz az ő csodájuknak is.

 

Mondd el!

 

Szeretteidnek remek érzés lesz, ha megosztod velük, mennyire szereted őket. Mondd el szavakkal, de akár egy ölelés is elegendő lehet. Ebben az időszakban minden többszörösen hat, így egyetlen igaz szóval bearanyozhatod az illető egész napját.

Egyszerű tanácsok ezek, melyeket legalább az adventi időszakban fogadj meg, akard őket megfogadni! Észre sem veszed, s berögződnek majd a mindennapjaidba, amit nem csak te magadnak, de a környezeted is megköszön majd neked. Az ünnepi időszakban légy egy kicsit megbocsátóbb önmagaddal is s bátran engeszteld ki azokat, kiket az év során megbántottál. Tedd meg, amit, lehet, járj nyitott szemmel és ami még fontosabb - nyitott szívvel.

 

Facebook

instagram

bloglovin'

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2916365222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása