Gardróbfrissítés költséghatékonyan, avagy hogyan vásárolj ésszerűen

shopping-in-wexford-2048x1024

Még javában tombol az augusztus, de hamarosan itt az ősz, így nem árt előre gondolkodni a ruhák terén. Főként azért, mert az őszi holmik nagy része most még le van árazva, így pénztárcánkat kímélve tudjuk bevadászni azokat a darabokat, amelyek SZÜKSÉGESEK. A hangsúly valóban a szükségességen van, amihez fontos, hogy el tudjuk magunkat határozni. Hogyan tudod összeállítani a tökéletes gardróbot az ősz beköszöntére? Mutatom!

 

1. Szortírozz!

Az első és legfontosabb - és a legnehezebben betartható - szabály. Mivel nehéz döntésekről van szó, nyugodtan kérd a barátnőid segítségét, éppen úgy, mint Carrie a Szex és New Yorkban, amikor költözködni készült. Nézd meg, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyeket már előző ősszel sem hordtál - nekik menniük kell! Ugyanígy a kifakult és szakadt daraboknak is, hiszen felvenni már úgysem fogod őket és csak a helyet foglalják.

how-to-clear-out-your-closet

Ezekkel a ruhadarabokkal több dolgot is tehetsz: ha még jó állapotban vannak, akkor adományozd el őket, hiszen mások a te megunt ruháidért olyan hálásak lesznek, amelybe bele sem tudsz gondolni. Ha viszont olyan darabok is kerültek ebbe a kupacba, amelyek még abszolút a toppon vannak, de csak impulzusvásárlás áldozatai lettek, azokat add el nyugodtan, ma már számos platformot találsz erre. Ami viszont lyukas, feslett, tehát egyszerűen hordhatatlan, azt szépen tedd egy nagy zsákba majd add a kukának.

 

2. Gondolkodj!

 

Miután helyet csináltál az új kincseidnek, ne rohanj rögtön feltölteni az üres helyet, előtte gondold át, milyen darabokra is vágysz. Nézz szét az online shopokban, írj fel magadnak ruhadarabokat, amelyeket mindenképp szeretnél majd beszerezni a shopping-túra során.

 

3. Maradj a stílusodnál!

 

Ismerős, amikor a boltba beszabadulva mindent meg akarsz venni, mert mennyire jól néz ki? Felejtsd el! Ha a hétköznapibb stílust kedveled, azaz a farmer+pólós lány vagy inkább, akkor ne dobd el az agyad egy csupa flitter miniruhától, hiszen 99%, hogy nem fogod felvenni, tehát csak elköltöd a pénzed a ruha pedig a helyet foglalja majd. Az ellenkezője is igaz, ha tipikus tip-top csaj vagy, akkor ne vásárolj meg hirtelen felindulásból 6 szaggatott, ülepes farmert, csak mert mennyire vagány. Tudom, hogy nem fogod felvenni.

[gallery columns="2" size="medium" ids="4371,4372,4374,4375"]

 

4. Képzeletben kombináld a meglévő ruháiddal!

 

Nagyon, nagyon, naaaaaagyon fontos! Ha csak nem fogytál/híztál x ruhaméretet és kényszerülsz teljes gardróbcserére, akkor az új darabok vásárlásakor érdemes figyelembe venni a már meglévőket. Ha nagyon megtetszett mondjuk egy blúz, de nincs hozzá nadrágod és szoknyád sem, akkor nem érdemes hazavinni a "majd egyszer úgyis jó lesz!" felkiáltással, mert az lesz a vége, hogy "nincs mivel felvennem". Ha viszont a kiszemelt darabodhoz fejben máris hozzá tudod társítani a ruhásszekrényed egy darabját, akkor vidd, hiszen nem fog kihasználatlanul lógni a vállfán. A 3. pontot is se feledd!

 

5. Először válassz alapdarabokat!

 

Ismeritek a kapszula gardrób kifejezést? Lényege, hogy olyan ruhatárat állíts össze magadnak, ami nem 300 darabból áll, mégis minden alkalomra fel tudsz öltözni belőle. Ehhez fontos ismerned, hogy milyen fazon és milyen szín áll jól neked. Amit mindenképp tartalmazzon ősszel:

  • fekete farmer
  • mindennapos farmer
  • legalább egy színes nadrág
  • fekete alkalmi szoknya
  • egyszínű, hozzád passzoló pólók/hosszú ujjúak (min. 3)
  • alkalmi felsők (min. 3)
  • legalább egy blézer
  • alkalmi cipő
  • sportcipő
  • bokacsizma
  • fekete/bézs/szürke kabát
  • kisfekete

d0f1e3e094a09b010bdb9dfa74db22f8

Ezek valóban az aladarabok, ha ezeket beszereztétek, jöhetnek az olyan impulzusvásárlások, amelyeket ezekkel fel tudtok venni. Attól, hogy alapdarabokról beszélünk, nem muszáj fekete és fehér színekben gondolkozni, hanem olyan árnyalatokban, amelyek nektek jól állnak! Ezeket főként a felsőruházatnál kell figyelembe venni, hiszen az alsóruházat darabjaival valószínűleg mindegyik passzolni fog. A semleges színű kabát azért lényeges, mert ezekkel mindegyik színű nadrágod és szoknyád passzolni fog. Ha például veszel egy piros kabátot, nem biztos, hogy jól fog mutatni a lila nadrágoddal. Természetesen mindenből vehetsz színeset is, ha megvan a fent leírt színben is.

 

+1 Szeresd a ruháidat!

 

Mindenből olyat keress, amiben jól érzed magad és nem feszélyezve viseled. Alkalmi ruhából is lehet olyat találni, amit tökéletesnek találsz az alkatodon, így magabiztosa fogod tudni viselni.Ne vedd meg rögtön a legelsőt, csak mert szükséged van egyre az adott darabból, szánj rá időt, hogy megtaláld azt, amit a magadénak érzel majd.

Ha a fent leírtak alapján kezdesz neki az őszi ruhatárfrissítésnek, akkor biztos lehetsz abban, hogy felkészültél a következő évszakra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8216365372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása