Ezeket tartalmazza az alap sminkkészleted!

makeup-beauty-lipstick-make-up

Előbb-utóbb szinte minden lányt magához vonz a sminkelés világa, ahonnan utána nem is szabadul. Kezdőként azonban nem mindenki tudja, miket ajánlatos beszerezni, hogy teljes legyen a készletünk az alap sminkek elkészítéséhez. Miből milyet és mennyit érdemes venni? Ebben a cikkben megmutatom!

 

Alapok

 

Kezdjük rögtön a legelején: mindennap makulátlan bőrt szeretnél vagy elég egy leheletnyi fedés? Ha rám hallgatsz, az utóbbi mellett döntesz, így elegendő lesz egy BB krém beszerzése. Ez kicsit egységesít az összképen, mégis hagyja a bőrödnek, hogy természetesen mutasson. A drogériákban sok márkától válogathatsz, olvass utánuk és találd meg a neked (és a pénztárcádnak) legmegfelelőbbet.

[caption id="attachment_4398" align="aligncenter" width="564"] stylecaster[/caption]

Ha valamiért mégis a mindennapi tökéletes bőrre voksolsz, akkor alapozót vegyél, azonban nem biztos, hogy jól fog mutatni a makulátlan bőr az iskolapadban vagy a munkahelyen, plusz mit viszel fel, ha alkalomra készülsz?

 

Korrektor

 

Egy jól eltalált korrektor a nők legjobb barátja lehet. Válassz folyékony verziót, így elegendő lesz egy beszerzése, hiszen a szem alatti területre és a bőrhibák elfedésére is használhatod majd.

cc

Megsúgom: a Catrice Camouflage korrektora verhetetlen!

 

Fixálás

 

A megfelelő púder felvitelével sokat javíthatsz az összképen, hiszen fixálja az alapokat, egységesíti a színt és matt végeredményt is biztosít. Ha nem vagy benne biztos, melyik szín passzolna neked, vegyél átlátszó púdert, az minden évszakban használható lesz majd és nem kell váltogatnod.

p

 

Szemek

 

Én annak az elkötelezett híve vagyok, hogy egy alap sminknél a szemek hangsúlyozására tökéletesen elég egy jól működő szempillaspirál. Mit tudjon? A festék legyen igazán fekete, dúsítson és hosszabbítson is a pilláimon. Ha az alsó és felső szempillasort is kifestitek, elegendő arra, hogy suli/munkanapokra hangsúlyozzátok a szemeiteket.

m

Mivel viszont alkalmakon is megjelenünk néha-néha, így szerezzetek be egy fekete/barna szemceruzát is, illetve egy nude szemhéjpúder palettát. A palettában található színekkel tökéletes alkalmi sminket készíthettek, s mivel nagyrészt barna színeket tartalmaz, a szemöldökötök megerősítésére is jó lehet, így spórolhattok a termékeken.

n

 

 

Ajkak

 

Legjobb barátaink ebben az esetben a színezett ajakápolók lesznek! Hidratálják az ajkainkat és némi színt is csempészhetünk rá anélkül, hogy vibráló ajkakkal ülnénk az irodában.

Alkalmakra viszont elő a színekkel! Egy vörös rúzs minden nőnek kötelező, csak találja el az árnyalatot, ami a bőrszínétől függő, így erre érdemes odafigyelni. A másik fegyverünk a nude rúzs lesz, amivel bármilyen sminket kiegészíthetünk és minden alkalomra megállja a helyét.

r

 

Eszközök

 

Most, hogy a legalapvetőbb sminktermékeket már ismeritek, jó ha tudjátok, hogy nem árt néhány eszköz is, hogy ezeket könnyebben és ami fontosabb, helyesen tudjátok felvinni. Fontos megjegyeznem, hogy sminkelés előtt mindig mossatok kezet, hiszen könnyedén felvihetitek a szennyeződést az arcotokra, segítve ezzel a pattanások kialakulását és a már meglévők begyulladását. Az arcra való termékeket van, aki csak kézzel szereti felvinni, a hígabb állagú BB krémekkel én is így állok, éppen ezért fontos a kézmosás. Aki viszont alapozót is szeretne használni, az szerezzen be egy alapozó ecsetet, lehetőleg minél tömöttebbet, hogy ne csíkozzon.

alapozó

A púder felvitelét inkább ecsettel ajánlom, nem pedig a hozzácsomagolt lapos szivaccsal, az általában nem sok mindenre jó. A megfelelő púderecset sörtéi puhák, hosszabbak és kellően lazák, így szépe felvihető a púder - ütögető mozdulatokkal.

púder

A nude palettákhoz már legtöbb esetben csomagolnak ecsetet is, amelyek általában silány minőségűek, így alkalmi sminkek készítéséhez ajánlott beszerezni egy lapos szemre való ecsetet és egy satírozó ecsetet is.

cream

satírozó

 

Az ecsetekről még többet IDE kattintva olvashattok!

Hogy mivel ajánlott még kiegészíteni a kezdő készletünket? Egy, a bőrünkhöz passzoló pirosítóval, hogy némi színt csempésszünk rá, illetve aki már elég ügyesen dolgozik a szemceruzával, beszerezhet egy szemhéjtust is, de hétköznapokra tökéletesen elegendő a szemceruza.

Nos, szerintem ennyi termék és eszköz beszerzése bőségesen elegendő annak első körben, aki szeretne megismerkedni a sminkeléssel és megtanulni az alapokat. Ezekhez nagy segítség lehet, ha a Youtube-on nézelődtök, ahol rengeteg sminkvideót találni. Nektek mi van a kezdő készletetekben?

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr5816365374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása