Ékszer designer, aki mesterien bánik a fonallal | Papillon

IMG_2274

Nem rég akadtam rá a Papillon márkára a Facebookon, amely Vica keze munkáját dicséri. Két okból keltette fel azonnal az érdeklődésemet: a színes ékszerei azonnal levettek a lábamról,a pláne pedig az, hogy az alapanyag fonal! Ez fogott meg leginkább, hiszen majd a képeken is láthatjátok, hogy ezt az egyszerű, mindennapos anyagot úgy használja, hogy a végeredmény zseniális.

Modern, divatos nyakláncokat és karkötőket találtok a kínálatban, köszönhetően a változatos színhasználatnak, amellyel különböző mintákat tud az ékszerekre varázsolni. Jó szokásomhoz híven fel is kerestem Vicát, hogy egy mini interjúval egybekötve bemutathassam a márkát nektek is.

IMG_2249

 

Honnan ez a hangzatos márkanév?

A papillon franciául pillangót jelent. Rendkívül gazdag színvilág, egyediség, látványos megjelenés - ez jellemzi a Papillont, ahogy egy pillangót is. Mindemellett a francia szó kellemes hangzású, könnyen megjegyezhető.

 

Ha jól látom, cérnával dolgozol. Ez mennyire időigényes munka? Mennyi idő 1-1 ékszer elkészítése az alapoktól a kapocs felhelyezéséig?

Pamut hímzőfonalat, ill. szintetikus fonalakat használok. Nagyon változó, hogy mennyi ideig tart egy ékszer, az egyszínű karkötők készülnek el a leggyorsabban, nagyjából 1/2-1 óra alatt kész is vannak:) A többsoros, sokszínű nyakláncokra pedig sokszor egy fél napot is rá kell szánni, hogy tökéletesek legyenek. Általában minél több színű egy ékszer, annál tovább tart elkészíteni.

 

Az ékszereid alapanyaga egyszerűsége tökéletesen ellentétben áll a kész darabokkal. Remekül variálod a színeket és mintákat! Tanultál valaha is hasonlót vagy teljesen más a végzettséged?

2011-ben végeztem Szombathelyen, ahol textiltervezést, ezen belül is nyomottanyag tervezést tanultam. A színekért mindig is rajongtam, a mintatervezést pedig a főiskolán sajátítottam el. És habár az alapanyag tényleg nagyon egyszerű, imádom, hogy ennyire sokféleképpen variálható! Bármi lehet, minimál vagy bohém, alkalmi vagy hétköznapi viselet, ki milyet szeretne:)

IMG_2269

 

Honnan jött az ötlete annak, hogy saját márkát indíts?

A főiskola után, az első munkahelyemen is ékszerekkel/bizsukkal foglalkoztam.  Megismertem a trendeket, hogy mit szeretnek az emberek, mit viselnek szívesen. Ez nagyon jó alapot adott a Papillonhoz. 2015 májusában készült az első nyaklánc egy kedves barátnőmnek, azóta pedig kisebb szünetekkel ugyan, de az idei nyár óta nincs megállás:) Szerencsére egyre többen szeretik a márkát és nem csak nekem jelent örömet, így nem kérdés, hogy ezzel foglalkozom.

 

Segíti valaki a munkálatokat? Ha igen, mutasd be a csapatod!

Bár fizikálisan egyedül készítem az ékszereket, a családom és a párom nagyon sok mindenben segít. Például a vásárok lebonyolításában, vagy a technikai problémák megoldásában, de az  újdonságok teszteléséből is szívesen kiveszik a részüket:)


Tervben van, hogy a textil mellé más alapanyagot is társítasz?

Egyenlőre nem tervezem, hiszen annyiféle textil létezik, textiltervezőként szeretném elsősorban ezeket a lehetőségeket kiaknázni. Sokszor használok bőrt, például nyakláncokhoz, illetve bojtokat vagy pompomokat, de szívesen kísérletezem más anyagokkal is. Tervben van még a filc és más természetes anyagok alkalmazása is.

 

Honnan inspirálódsz egy-egy mintához, színhez, összeállításhoz? Minden darabod nagyon egyedinek és megismételhetetlennek tűnik.

Valóban törekszem az egyediségre. Mivel kézzel készült ékszerekről van szó, nem készül két ugyanolyan darab, legfeljebb ugyanazokkal a színekkel dolgozom. Legtöbbször a hétköznapokból inspirálódom, figyelem mások milyen színeket szeretnek, ill. igyekszem az évszaknak megfelelően tervezni. Ez egyben kihívást is jelent, mivel nagyon szeretem az élénk, harsány színeket:) A csíkos minta folyamatos kísérletezést igényel, minden színkombinációnál más és más mutat jól. Személyes kedvencem a fekete-fehér csíkok váltakozása, ami több ékszerben látható, és az előbb említett élénk színeket még jobban kiemeli.

IMG_2273

 

Várható kollaboráció más márkákkal?

Igazából bármilyen megkeresést szívesen fogadok:) Andi, a Soadyart tervezője meseszép nemesacél gyűrűket, fülbevalókat készít. Júliusban találkoztunk egy dizájn vásáron, ahol hamar egymásra találtak az ékszereink:) Hasonló színekkel dolgozunk, és emiatt nagyon jól kiegészítik, sőt erősítik is egymást az alkotásaink! Közös standdal voltunk jelen nemrég a Piacok napján, ami nagyon jól sikerült, remélem még sok ilyen lesz:)

 

Mivel készülsz az őszi/téli szezonra?

Az indián nyár színei mellett, őszies árnyalatokkal pl. mustársárgával, rozsdabarnával már találkozhattok a következő vásárokon, az Eleven Design vásáron, vagy októberben Őriszentpéteren a Természetesen Őrség rendezvényén. Télen pedig ígérem, visszafogom magam, és megpróbálkozom a pasztell színekkel:))

IMG_2373

 

Nagyon tetszik a márka kínálata, hiszen a bohém, mindennapos és elegánsabb ékszerek tárháza egyaránt, na meg biztos, hogy nem készül két egyforma darab, így abszolút egyedi lesz az, amit viselsz! Ajándékba is remek választás, elég tudni az illető kedvenc színét és jellemző stílusát, biztos, hogy számára is elkészíthető a hozzá illő kiegészítő!

Mono karkötői között mindenki megtalálja a neki tetsző színt.

[gallery columns="1" size="medium" ids="4653,4654,4651,4652"]

Személy szerint nagyon várom az őszi színekben pompázó ékszereket, de a téli pasztell színekre sem mondanék nemet! Remélem nektek is legalább annyira megtetszett a Papillon, mint nekem és beszereztek majd 1-2 darabot a márkától, hiszen tökéletes kiegészítője lehet bármilyen szettnek, az őszi-téli komor napokba pedig muszáj némi színt csempészni, miért ne tennétek ezt a Papillonnal?

 

 

IMG_2253

 

IMG_2432

 

IMG_2255

A márkát megtaláljátok a Facebookon, ahol folyamatosan szebbnél-szebb ékszereket láthattok és rendelhettek, de aki szemfüles, vásárokon is elcsípheti!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7916365394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása