Arcápolási rutin összeállítása - rendeld meg a netről!

Hol van már az az idő, amikor szépségápolási holmikat csak a drogériában és a gyógyszertárakban kapni! Ma már megrendelheted kedvenc webshopjaidból is, plusz az internet ahhoz is hozzájárul, hogy kiszemelt darabjaidnak utánaolvass.

 

fww

 

Hogy könnyebben elinduljatok az interneten a megfelelő termékeket kutatva, bemutatom a saját kozmetikumaimat és ajánlok helyettük más alternatívákat is, legtöbb esetben webshop linkkel együtt. Azt persze mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy mit szeret a bőre - a bejegyzés szolgáljon ehhez támpontként.

 

1. Arctisztítás

A legfontosabb lépés! Akár viselsz napközben sminket, akár nem, az esti rutinod legelső lépése az arctisztítás legyen! Én erre a célra a micellás vízre vagy a gél állagú termékekre esküszöm. Személyes kedvencem az ikonikus Garnier - érzékeny bőrre való termék, de a Bioderma Sensibio H2O is megér egy próbát, nekem az is bevált és szinte minden második vlogger is ezt ajánlja. Szorosan a nyomukban halad a kedvenc Aromax micellás arctisztítóm is, nagyon szeretem, mert nincs tolakodó illata és nem hagy ragacsos érzetet a bőrömön.

[gallery columns="1" size="full" ids="5452,5453"]

 

Géles állagú arctisztítók közül bátran ajánlom a La Roche-Posay termékeit, melyeket beszerezhettek a legtöbb gyógyszertárban és a pingvinpatika.hu oldalán is. Azért szeretem a géleket, mert a használatuk önmagában tiszta érzetet hagy maga után, a gél minden szennyeződést kíméletesen távolít el.

 

 

[gallery size="full" columns="1" ids="5456,5455"]

 

2. Radírozás

A kedvenc lépésem! Fontos az elején leszögeznem, hogy ez hetente 1-2 alkalommal elegendő! Télen mindig este végezzétek, ne a reggeli útnak indulás előtt, mert a hideg nem tesz jót a frissen radírozott bőrnek. Itt aztán véééééégtelen a lehetőségek tárháza! Az én legkedvencebb termékem erre a Lush-tól a Let the good times roll arc-és testradír, amit nálam egyelőre semmi nem tudott letaszítani a trónról. Ha a dobogó második fokára is állítanom kellene egy terméket, az  Himalaya Herbals neem arcradírja lenne!

[gallery columns="1" size="full" ids="5458,5459"]

3. Arcpakolások

Szinte mindennap használok valamilyet, így sokat kipróbáltam már. Radírozós napok után szeretek olyat feltenni, ami táplál és nyugtat, erre tökéletesek a drogériákban kapható tasakos termékek, amelyek pont elegendőek 1-2 használatra, így ki tudjuk őket próbálni. A rózsa nagyon jó, ha hidratálásról van szó, így a Lush-nál ismét akad egy termék! Nem próbáltam még, de több olyan termékem is van, amely rózsakivonatot tartalmaz, így a Rosy cheeks arcpakolás szuper lehet.

rc

 

Ha tisztító arcpakolás, akkor csak és kizárólag agyagot tartalmazó verziók jöhetnek szóba, a legszuperebb összetevő! Itt három kedvelt termékemet ajánlanám nektek, az első számú az a Himalaya Herbals Neem arcpakolása, olyan szuperül végzi a dolgát, hogy minden alkalommal csak ámulok, hogy kipucolja a pórusaimat 15 perc alatt.

hh

 

Amit jelenleg is használok, az a MANNA Szépítő arcpakolása ( én itt írtam róla). Még úgy két használatra elegendő, így az elsőre kevésnek tűnő termék igenis gazdaságos! Azért szeretem, mert agyagtartalma ellenére egyáltalán nem szárítja a bőröm, nagyon-nagyon puha az arcom a használata után!

mannaa

 

A harmadik csoda egy újabb Lush termék, még pedig a Mask of magnaminty arcpakolás. Tisztít és fertőtlenít, így a problémás bőr ellen remekül felveszi a harcot, e mellett frissítő hatása is van a borsmentaolajnak köszönhetően. Én imádom!

lush2

 

Nagyon szeretek wellness-vasárnapot tartani, olyankor imádom a gazdag, kellemes érzést nyújtó, finom illatú maszkokat! Ilyenkor abszolút nyerőek a csokis maszkok! Ebből rögtön kettőt is tudok ajánlani saját tapasztalat alapján, az egyik a Cup o' coffee, amelyiknek nem csak az illata isteni, de feltölti és frissíti is a bőrt.

cup

A másik az AVON terméke, az Indulgent SPA csokoládés arcmaszk, ami mennyei! Itt írtam róla részletesen, ezért nem ismételném magam, de szuper pakolás!

avonm

 

A lehúzható arcmaszkok egyszerűen csak bulisak! 20 perc pihenés után lehúzva olyan érzés, mintha a fáradt, megviselt bőrödet húznád le és alatta ott lapul a friss, puha pofi! Az Avon kaviáros maszkja nagy kedvencem ezen a téren, de a Freeman termékekről is egyre több jót olvasni, így én például biztosan rendelni fogok belőle.

[gallery columns="1" size="full" ids="5466,5467"]

 

4. Tonizálás

Maszkok használata után szeretek magam is tonikot használni, eltávolítja a maradék maszkot és üdébbé, tisztává varázsolja a bőröm. Lehetőleg olyat válasszatok, amelyik nem tartalmaz alkoholt, különben máris oda a maszk hidratáló hatása, az alkohol ugyanis szárítja a bőrt. Ehhez tökéletes a Clinique alkoholmentes tisztító tonikja, vagy a Lush kínálatában található, természetes összetevőket tartalmazó Tea tree water arctonikja!

[gallery columns="1" size="full" ids="5468,5469"]

 

5. Hidratálás

A másik legfontosabb lépés a tisztítás mellett! Hidratálókrémet érdemes az alapján választanotok, hogy zsíros, normál, vegyes vagy száraz a bőrötök. Ha zsírosodásra hajlamos, akkor érdemes hígabb, gél állagú krémet választani, nekem ebben verhetetlen az Avon uborka kivonatos arckréme, nyáron a mindenem!

ubi

Ha a bőrötök száraz, akkor vagy a gazdag, tápláló, főleg éjszakai krémek jöhetnek szóba, vagy vízhiányos bőr esetén a vízbázisú termékek. Nekem a téli időszakban hajlamosabb kiszáradni az arcom, erre tökéletesen bevált 3 MANNA termék! Az egyik a Shea vaj, a másik a Levendula kivonatos shea vaj, a harmadik pedig az argán szépségolaj. Eleinte féltem, hogy túl táplálóak és elnehezítik majd az arcomat, de amióta ezeket használom reggel és este is, szebb az arcom, mint valaha! Mindhárom terméket szívből ajánlom azoknak, akik száraz, húzódó bőrrel küzdenek!

[gallery columns="1" size="full" ids="5472,5473,5474"]

Akik normál/vegyes bőrrel küzdenek, nekik szinte bármelyik hidratálókrém jó választás lehet, az Avon Nutra effect nappali hidratáló krémmel szerintem nem lőhet mellé senki.

ne

 

6. Szemkörnyékápolás

Tévedés, hogy csak a ráncok megjelenésétől kezdve kell ápolni! Ezt a finom, vékony, érzékeny bőrt igenis ugyanúgy kell táplálni, mint az arcunkat, nem árt odafigyelni rá. Nekem két alternatívám van erre, az egyik a Phi kozmetikumok vadrózsa kivonatot tartalmazó széruma, a másik pedig az Avontól az Anew Vtale szemkörnyékápolója. Mindkettő feltöltötte ezt az érzékeny területet és higgyétek el, igenis szükség van rájuk!

[gallery columns="1" size="full" ids="5476,5477"]

 

Plusz tippek

A fenti 6 lépés tökéletesen elegendő egy normál, mindennapi rutin kialakításához, ám adnék még két tippet, ha még több kényeztetést adnál a bőrödnek.

Szappanok

Egészen addig irtóztam a szappantól gondolatától az arcomon, amíg ki nem próbáltam őket. Alkalmanként jól jön némi plusz tisztítás, mondjuk egy-egy nagyobb volumenű smink után. Az én kedvencem a MANNA Tündérkert szappanja, aminek szuper az illata, finoman radíroz és remekül tisztít is.

tk

A másik tippem a frissítő arcpermet használata. Azt nem kell magyaráznom, hogy nyáron miért szuper ötlet, de télen is szeretem bevetni, arctisztítás után, hidratálás előtt. Erre nekem az Aromax Rózsaszirom testpermete vált be a leginkább, de a termálvizes spray-ket is bátran ajánlom!

aromax

 

Kicsit hosszúra nyúlt ez a bejegyzés, de semmit sem szerettem volna kihagyni. Remélem legalább néhányotoknak segítség ez a poszt és ki tudjátok alakítani az arcápolási rutinotokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2616365462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása