Rejtett szemhéjról beszélhetünk akkor, amikor nyitott állapotban egyáltalán nem látszik a szemhéj, a mélyítővonal rejtve marad. A cicás tusvonalról viszont nektek sem kell lemondanotok, Eszti videójából elleshettek egy szuper, úgynevezett nyílhegy technikát, amelynek a végeredménye különleges is!

https://www.youtube.com/watch?v=i70uhEXnHVY

 

Ha viszont így is klasszikus cica vonalat szeretnétek, itt van egy másik videó, amelyből könnyedén megtanulhatjátok. Rejtett szemhéjúként sem kell lemondani a dögös tusvonalról!

https://www.youtube.com/watch?v=szhS3VVm1FA

 

A tartós eredményért

 

Ha tovább tartó tökéletességet szeretnétek, itt egy trükk: a tusvonal meghúzása után, száradás előtt ütögessetek bele fekete szemhéjpúdert egy tusecsettel! Így fixáljátok és megerősítitek a pigmentáltságát is. Jöhetnek a csillámló fekete színek!

 

A füstös hatásért

 

Nem mindig vágyunk tiszta, precíz sminkre, a füstös smink pedig mindig nyerő választás. Ezt két módon is elérhetjük. Az egyszerűbb verzió, amikor szemceruzával húzzuk meg a tusvonalat, majd egy satírozó ecset vagy fültisztító pálcika segítségével satírozzuk, „maszatoljuk” el!

 

smokey

A másik módszer, hogy fekete szemhéjpúdert viszel fel vékonyan a szempillatőbe és azt maszatolod el, hogy szorosan a töveknél maradjon a legerősebb a szín.

Mindkét esetben elhúzhatod cicás irányba is, egyszerűen satírozd a festéket ívelten a külső szemzug irányába!

 

Extra tippek

 

A dupla tusvonal például nagyon jó választás, a fekete mellé válassz élénk, például türkiz, pink vagy arany árnyalatot! Feketével is lehet duplázni, ez esetben maradjon rés a két vonal között vagy fussanak más irányba!

 

dupla

 

Az ombre itt is menő! Mindig belülről kifelé világosodjanak az árnyalatok, nagyon extrém hatást tudtok elérni vele! Itt jobb, ha szemceruzával dolgoztok, annál könnyebb elmosni a színek közötti éleket.