Ezeket NE tedd, ha tökéletes bőrt szeretnél

Manapság már minden nő megtesz a bőréért minden olyan dolgot, amire van lehetősége anyagilag és idő-ügyileg egyaránt. Mégis vannak olyan lépések, amelyeket nem feltétlenül gondolnánk károsnak, azonban nem tesznek jót arcunknak, sőt!

 

Egyszerű sminkelési szokásokról vagy hanyag arcápolásról van szó, de sokat rontunk arcbőrünk állapotán, ha az alábbi lépéseket időnként vagy rendszeresen elkövetjük. Meglátjátok, ha ezeket elkerülitek az elkövetkezendő hetekben, a bőrötök szebb, egységesebb és hidratáltabb lesz majd és sokkal elégedettebben néztek tükörbe. Lássunk hát néhány lépést és beépült rutint, amit a bejegyzés végére érve ideje lesz átértékelni és megváltoztatni.

 

1.  Púder mindennapos használata

A reggelek állandó kelléke a púder, és mindennap használja is a legtöbb nő, hiszen pár óra elteltével senki nem szeretne fénylő homlokkal és orrheggyel mászkálni, főleg nyáron. Viszont nem csak, hogy csúnyán összecsomósodik a nagy melegben, de eltömíti a pórusaidat is a sok apró szemcse és hamarabb begyullad a bőröd mint mielőtt azt mondanád: Ezt nem kellett volna. Hagyd lélegezni a bőröd, használj inkább csak alkalmakkor púdert! A bőröd pár nap után megszokja a „hiányát” és nem fog annyira zsírosodni sem!

 

 

2. Sminkben fekszel le

Soha, semmilyen körülmények között nem szabad! Mondom soha! A bőrnek bőven elég (nagyon sok) napi 10-12 órát smink alatt szenvednie, így bármilyen fáradtan is mész haza, erre mindig szánj 5 percet. Így éjszaka fellélegezhet a bőröd és az arcodba sem fog még inkább belenyomódni az alapozó és a többi smink, így elkerülheted a korai ráncosodást.

 

3. Sminkben napozni

Az utcán sétálva nyilván éri az arcodat a nap (ha csak nem viselsz folyton széles karimájú kalapot), így nem lehet teljesen elkerülni, de mielőtt kifekszel napozni, mindig teljesen távolítsd el a sminked. Nem elég, hogy foltosra fogsz barnulni, még a smink is beleég a bőrödbe, ami szintén elősegíti a bőr korai ráncosodását. Mindig smink nélkül élvezd a napsugarakat, így a szebb bőrt is sokkal tovább élvezheted majd. Egyébként is ajánlatos védeni az arcot egy kendővel, kalappal a napozás során.

 

4. Ne nyomkodd!

Tudom, jó érzéssel tölthet el, hogy megszabadulsz a pattanásoktól és mitesszerektől, de ezzel hosszútávon csak ártasz a bőrödnek. Felsérted a felső hámréteget, telemegy kosszal és bacilussal, így még inkább hajlamos lesz arra, hogy csúnyán begyulladjon. Használj inkább tisztító arcmaszkokat, tonizálj minden nap, a többit pedig bízd egy kozmetikusra! Ha egynek nekiesel, körülötte újak alakulnak majd ki és egy ördögi körbe kerülsz. A Clinique termékéről rengeteg pozitív véleménnyel találkozni, megér egy próbát!

 

5. Radírozz ritkábban!

Sokunk heti 2-3 alkalommal végez arcradírozást, mert jó érzés utána a sima bőr. Ám ezzel csak ártunk, felsértjük a bőrt és nincs ideje regenerálódni sem, így még hamarabb hámlani fog, kiszárad majd és könnyebben be is gyulladhat. Elegendő 2-3 hetente radírozni és lehetőleg mindig este végezzük, amikor már semmilyen hatásnak (szél, eső, napsugárzás) nem tesszük ki a bőrünket. Fontos figyelembe venni, mennyire érzékeny a bőröd és mennyire problémás, mert egy gyengébb, gyulladásra hajlamos arcnak nem biztos, hogy a legerősebb radírozó termék fog beválni. Ha lehet egy tippem: a Ziaja Manuka fás arcradírja kíméletes, de gyönyörű utána a bőröm és egyáltalán nem viseli meg!

Bízom abban, hogy segítségetekre szolgáltam a fent leírtakkal és hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy bőrötök (sz)épsége tovább megmaradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr1016365526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása