4 nő, 4 eltérő sminkrutin

A saját sminkrutinomat már megírtam nektek néhány bejegyzéssel ezelőtt és 1-2 hete jött az ötlet, hogy bemutatom nektek másokét!

4 nő szemszögéből láthatjátok, miből áll a reggeli rutinok, miért éppen így alakult, van-e tuti tippjük és úgy egyáltalán, mennyiben lehet eltérő, mint a tiétek. Egy Facebook csoportban felvetettem az ötletet és kértem néhány jelentkezőt, aki leírja a napi rutinját, a szükséges termékeket és ha szeretne, képet is csatoljon magáról és a termékekről. Ezúton is hálásan köszönöm nekik, hogy megszülethet ez a cikk nektek! Lehet, hogy lesz olyan, akinek segít, olyan, akinek megnyugvást ad, hogy megfelelő a rutinja és olyanok is, akiknek egyszerűen csak érdekes lesz. Érdekes látni, hogy míg valaki odavan a pirosítókért, addig más még mindig idegenkedik tőle, a rúzs viszont mindenkinél elengedhetetlen!

Orshy, 27 éves

 

Az én sminkrutinom eléggé változó, attól függ, hogy épp milyen életszakaszban vagyok. Jelenleg gyesen vagyok, így amikor a kisfiam megszületett (és még pár hónapig), ha mentünk valahova, akkor egy szempillaspirál és egy erősebb színű rúzs volt a kedvencem. Aztán most már ismét kezdek visszaállni a teljes sminkhez. Mindig alapozóval kezdem, és leginkább a L’oreal Infallible alapozóját használom. Ezután korrektort használok, kedvencem a Maybelline The Eraser Eye, ami eltünteti a szem alatti karikákat és a pattanásokat is. Ha kell még egy kis plusz segítség, akkor a Collection Lasting Perfection korrektorát használom, amit anno egy Zoella videóban láttam. Szemhéj primerként az Urban Decay Primer potion-jét használom. Ezután a kedvenc palettáimból választom ki a szemhéjfestéket.  Pirosítót és highlightert a Makeup Revolution Ultimate palettából választok, kontúrnak viszont a Benefit Hoola termékét használom. Szempillaspirálnál változó, hogy mit használok attól függően, hogy milyen hatás szeretnék elérni: Bellapierre Volume , Stila Extreme Lash, Collection Volumax vagy Benefit They’re real. Rúzsozás előtt mindig a Malibu ajakbalzsamot használom.  A matt csókálló rúzsokat szeretem, kedvenceim a rózsaszín és élénk színek. Kedvenc márkáim: MUA, Bellapierre, Colourpop és a Lovely K Lips.
A termékeket mindig ecsettel vagy sminkszivaccsal viszem fel.

 

Flora, 20 éves

 

Számomra nem egyszerű definiálni a hétköznapi sminkrutinomat, mert sokszor változik - főként a kedvem, az időjárás és az alkalom függvényében. Télen szeretem a hangsúlyosabb, több lépésből álló és aprólékosabb sminkeket, de a meleg beköszöntével a bőröm sokkal kevesebb sminket igényel. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel sem a munkahelyemen, sem az egyetemen nincs korlátozva a megjelenésem. Egy átlagos nyári napon miután hidratáltam az arcomat egy CC krémet és korrektort használok, majd púderezek. Bronzosítót és highlightert minden nap használok, a pirosítókkal viszont még nem sikerült megbarátkoznom. A szemöldökömet - mivel festve van - csak áthúzom egy szemöldök pomádéval, majd fixálom. A szempillagöndörítő és a szempillaspirál nálam elengedhetetlen kellék, mivel szemüveges vagyok és nem szeretem, ha elveszik a szemem az üveg mögött. A szemsminkem a hétköznapokon általában matt és nude - de nagyon szeretek kísérletezni mással is, ha időm engedi. Számomra a smink megkoronázása a fixáló spray után a rúzs. A barátaim és családom szerint nem normális az évek során felhalmozott kollekcióm mérete. � Legtöbbször a bordó és a nude rúzsok közül válogatok. Ez a rutin átlagosan 10 percembe telik, s a gyorsaság miatt (is) kedvelem azokat a palettákat, amelyek több dologra is használhatóak egyszerre.

 

Vanessza, 24 éves

 

7:15-kor felkelek. Megmosom az arcom vízzel. Fogat mosok. Tonizálok. Használok egy Balea-s barackos nappali krémet. Avonos szemöldökceruza és szemöldökkefe segítségével megcsinálom a szemöldökömet. Miss Sporty fekete szemceruzával kihúzom az alsó- és a felső szempillasoromat. Miss Sporty fekete szemhéjtussal kifelé vékonyodó, ,,cicás" tusvonalat húzok. Amíg szárad, rakok fel pirosítót. Szempillagöndörítővel begöndörítem a szempillámat. 3 rétegben viszek fel Miss Sporty fekete szempillaspirált. Egy áfonyás ajakbalzsamot kenek az ajkaimra. Ha az megszáradt, akkor kirúzsozom a számat rózsaszín árnyalatú, általában matt rúzzsal. A rúzsaim márkái szintén Miss Sporty-k. (Alapozót soha nem használok! Színezett hidratálót csak akkor, ha megyünk valahova kikapcsolódni (buli, bál, rendezvény).
7:35 körül végzek ezzel a sminkkel. Annyira benne vannak a kezemben már a mozdulatok, hogy elég 20 perc, amíg ezt megcsinálom.

 

Eszter, 30 éves

 

Mivel már 30 éves vagyok nagyon igyekszem vigyázni a bőrömre. Ráncom nem sok van, viszont annál több a szeplőm, anyajegyem (tipikus szöszik bőre), de megbékéltem vele és nem szeretném mindenáron takargatni. Bőr tekintetében ezért a hétköznapok nagy részén csak hidratáló krémet használok, ezt imádja a bőröm, amióta nem kenek rá semmi sminkterméket egész napra, sokkal szebb, kevesebb a pattanás, mitesszer, feleannyi sincs mint korábban. Nagyon jót tesz még a bőrnek és az ajkak állapotának a rendszeres bőséges vízfogyasztás! Ha fontosabb munka/hétköznapi megjelenés van, akkor a Bourjois CC krémét használom és a homlokomra egy pici púdert nyáron a mattítás miatt (a bőröm olajos/kombinált típus). Ami ezek mellett sosem marad el, az a szemöldökigazítás (Yves Rocher ceruza), a szempillaspirál (szintén Yves Rocher vagy Maybelline), illetve a pirosítókat imádom, ha teszek CC-t, mindig teszek azt is. A számra hétköznap csak ajakírt használok vagy halvány pinkes/barnás/nude árnyalatú rúzsokat. Ajakbalzsamok közül kedvenceim a Carmex, illetve leginkább a Manna termékek, vagy a levendulás shea vajukat vagy a kifejezett ajakbalzsamukat használom. Rúzsból több márka is bejön, de nagyon szeretem pl. az Avonos vagy L'Oréal, Catrice rúzsokat hétköznapra. 

Nagyon remélem, hogy sikerült nektek érdekességgel szolgálnom, hogy beleshettetek egy kicsit mások reggeli készülődésébe, így egy kicsit a mindennapjaiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr3716365540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása