Továbbra sem leszek gasztro-blogger, de időnként azért szeretnék veletek megosztani egy-egy bevált receptet, remélem nem bánjátok. Ez a mai ismét kedvez az egészségesen étkezőknek!
Nagyon-nagyon szeretem a hagyományos fasírtot, amikor viszont visszább veszem az olyan ételek fogyasztását, amelyek nem igazán segítenek a fogyásban, olyankor ezt is mellőzöm természetesen. A zöldségfasírtok ilyenkor kitűnő alternatívák, így a répafasírt nagy kedvencem, mert gyorsan elkészül és nagyon finom is!
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 2 nagy sárgarépa
- 5 kanál zabpehely
- fél fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyama
- 1 tojás
- só, bors
A sárgarépát lereszeltem egy tálba, majd összeforgattam a zabpehellyel, hozzáadtam a kockára vágott vöröshagymát, Ezt jól elkevertem, hozzáadtam a fokhagymát, sót és borsot, azután ráütöttem egy tojást és alaposan összedolgoztam.
Egy muffinsütő-serpenyőt nagyon vékonyan kikentem olajjal (tényleg egy-egy cseppel), majd egy kanál segítségével beleadagoltam a masszát, nagyjából félig volt minden "rekesz". Előmelegített sütőben 20 perc alatt átsültek, majd bulgurral tálaltam őket.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.