Így marad élénk a vörösre festett hajad

A hajszínváltás az életem része immáron 12 éve és bármennyire is próbálom elhagyni, egyszerűen annyira jó időnként megújulni egy új hajszínnel!

 

Aki követ Instagramon (ITT !), az láthatta, hogy megint vörös lettem és nem is lehetnék ennél boldogabb. Valahogy ez az a hajszín amihez mindig visszahúz a szívem, ez az, amit a leginkább magaménak érzek. Most viszont eldöntöttem, hogy szeretnék is vigyázni erre a kényes színre, na meg szeretném még pirosasabbá tenni, amihez épp a megfelelő festéket vadászom.

 

Mindig azért hagytam el a vöröset néhány hónap után, mert bizony kényes hajszín, most viszont nem szeretném leváltani egy jó ideig, ezét kutattam egy kicsit, hogy a profi fodrászok mit ajánlanak, hogy minél tovább legyen telt a festett szín, úgy gondoltam veletek is megosztom, hátha vannak itt dögös-vörös olvasók!

 

Kevesebb hajmosás

 

Ez mondjuk magától értetődő bármilyen extrémebb szín esetében , tehát jobb, ha megkeresed a legjobb szárazsampont és beépíted a rutinodba. Én egyébként 3 naponta mosok hajat, de most igyekszem 4 naponta, így 2 napon leengedve, 2 napot pedig valahogyan összefogva hordom a hajam. Egyébként is szeretem a kontyokat, fonatokat, így nekem ez nem okoz problémát.

Ha te naponta, kétnaponta mosod a hajad, akkor vagy ne fesd a hajad vörösre vagy mondj le a sűrű hajmosásról!

 

Védd a napfénytől!

 

Szőkéknek előny, ha a napsütéstől még világosabb lesz a hajuk, de nekünk vöröseknek nem igazán. Éppen ezért télen-nyáron fontos a fejfedő használata, ha tudod, hogy huzamosabb időt töltesz el a szabadban. Télen egyébként is alapvető a sapka viselet, senki nem akarja, hogy megfázzon a fejbőre! Nyáron pedig csinos szalmakalapokkal tudjuk védeni a hajunkat és feldobni a napi szettünket.

Vannak spray kiszerelésű termékek a hajra, amelyek védik az UV sugárzástól, érdemes lehet beszerezni egyet.

 

Langyos víz, sok hajpakolás

 

A túl forró víz egyébként sem ajánlott a hajmosáshoz, vörös haj esetében pedig pláne nem! Olyan hőmérsékletet állíts be, ami a fejbőrödnek kellemesen langyos, a hajmosás végeztével pedig mindig vigyél fel valamilyen hajpakolást - minél természetesebbet - és a hajszárításhoz is válaszd az alacsonyabb hőfokot.

[caption id="attachment_9126" align="aligncenter" width="1280"] kókuszolaj[/caption]

A kókuszolaj igazán jó választás és a legtöbb üzletben és gyógyszertárban azonnal meg is tudod vásárolni.

 

Hajápolók lecserélése

 

Felejtsd el a jó kis Head&Shoulders sampont és társait, a mentol ugyanis nagyon fakítja a hajad színét! Válassz színvédő sampont, (kapható direkt vörös hajra is) és figyelj oda, hogy ezek biztosan szulfát és parabénmentesek legyenek, ez a két összetevő gyorsan kiszedi a festett színt.

A hajadra ne sajnáld a pénzt, ezért előfordulhat, hogy zsebbenyúlós lesz mindig új sampont venni, de valamit valamiért!

 

Ragyogást fokozó termékek

 

A vörös haj akkor szép igazán, ha csillog, ezért érdemes lehet néhány olyan terméket kipróbálni, amik kimondottan hajfény spray-k vagy pedig olyan kondicionálók, amelyek mindennap, öblítés nélkül is használhatóak.  száraz, töredezett végeket még sűrűbben kell vágatni, mint más hajszínnél, ugyanis a csúnya vég bizony ront az összképen.

 

Hajfényekből került a direkt illatosított verziókat!

 

Ezeket, ha betartod, sokkal szebb és hosszantartóbb lesz az extrém(ebb) hajszíned!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr3916365738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása