Bőrszépítő csodaszerek a konyhából

Sokak hiszik, hogy csak a legdrágább kozmetikumok hatnak igazán. Sokak hiszik, hogy a bőrápolás felesleges és a természetességben hisznek. Végül vagyunk sokan, akik egyszerre hisznek mindkettőben, mégpedig a természetes bőrápolásban.

 

Sok-sok olyan dolog van otthon a legtöbb kamra polcain, amelyek tökéletes alapanyagként szolgálnak a bőrápolásra, legyen szó tisztításról vagy éppen hidratálásról. Szeretem is bevetni a legtöbbet, mert kéznél vannak, magam keverem ki a mennyiséget és ezek tényleg a világ legnatúrabb kencéi lesznek így. Nyilván nem mindegyik tipp válik be mindenkinek, bőrtípustól is függ a végeredmény, de igyekeztem úgy összegyűjteni őket, hogy mindenkinek hasznára váljanak.

 

A kávézacc tényleg a háztartások 99 %-ában előfordul, szeretjük a kávét mi magyarok is. Ennél tökéletesebb bőrradírral még nem volt dolgom, legyen szó az arcomról vagy a testem bármely részéről. Az, hogy mivel kevered el, tőled függ, de a legjobb az olajos állag. A növényi olajok és a natúr joghurt tökéletes alap lehet, ha az arcodon vetnéd be. Ha például kezeiden vagy a combodon (remekül bevethető a narancsbőr ellen) vetnéd be, akkor nyugodtan keverd kedvenc tusfürdőddel. Én néha teszek hozzá egy kevés tejet is, elvégre Kleopátra sem hiába fürdött abban! Ugye ezentúl te sem a kukába üríted majd a zaccot?!

 

Ha már megemlítettem a kókuszolajat, akkor legyen az a következő a sorban. Hajápolóként szerintem mindenki ismeri, de a bőrünkre is jó hatással van. Télen a száraz bőrfelületeket gyorsan helyreteszi, de általános bőrápolónak is lehet használni. Én be szoktam vetni olykor az arcomra is, de leginkább ajakápolásra és a körömágybőr karbantartására használom.

 

A banánnak is számos jótékony hatása van. Ránctalanít, feszesít, feltölt és hidratál is! Pépesítés után össze lehet keverni valamilyen olajjal, így maximálisan táplál. Ha a bőröd feszessége érdekében szeretnéd bevetni, keverj bele egy tojást és vidd fel arcpakolásként. Mézzel elkeverve igazán ragacsossá válik, ezért mélyen megtisztítja a bőröd. Ugye milyen sokoldalú?

 

A narancs C-vitamin tartalma miatt kerül bele a listába. Az utóbbi években nagy sikernek örvendenek a C-vitaminos szérumok, de a legtöbbnek az ára is borsos. Ha viszont van otthon narancsod, facsard ki a levét, keverd egy natúr joghurttal és használd arcpakolásként. Használd heti rendszerességgel és hamar meglátod majd az eredményt: egységes, telt és sima bőr!

 

Ideje feltuningolni a bőrünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8816365750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása