Tényleg családtag a kutyád?

Mert a legtöbb gazdi ezt mondja, hogy családtag, a szemefénye, mindent megadna érte és amikor rákérdez az ember alapvető szükségletekre, csak pislog és hümmög. Mert hogy ezek bizony pénzbe kerülnek.

 

Oltások sora szükséges egy kutyusnak, mire kutyák közé mehet, mégis sok esetben 10 hetes kutyusokat látok az utcán. Mert családtag és nem megy nélküle sehova. Tök jó, hogy ennyire szereted, de akkor tényleg tegyél meg érte mindent! A kombinált oltások és a veszettség elleni oltás legyen olyan alap dolog, mint hogy enni adsz neki! Néhány ezer forint oltásonként=védett kutyus. Nem megéri?

 

A felelős kutyatartás egyik legfontosabb eleme az ivartalanítás. Persze, tudom, a te kutyád soha nem szökik ki és nem történhet meg a „baleset”. Legyen így, ne szökjön el soha, DE! Rengeteg betegségtől megvédheted őket, ha elvégzik ezt a kis beavatkozást.

Az ivartalanítás előnyei:

- csökken a kóborlási vágy, a szexuális agresszivitás
- csökken a balesetből, verekedésből származó sérülések veszélye, a fertőző betegségekben való megbetegedések esélye
- megszűnhet a rosszindulatú emlő-, méh-, petefészek-, illetve here-, mellékhere- és prosztata daganatok kialakulásának veszélye
- elmaradnak az ivarzással járó kellemetlenségek (vérzés, elszökés, idegen kutyák), vagyis az ivartalanított kedvencek tartása kevesebb problémát okoz a családnak.
- megszűnnek a felfokozott izgalmi tünetek, viselkedési kellemetlenségek (vizelettel történő jelölgetések, nyüszítés, nyávogás, párzó mozgások a vendégek lábán stb.)
- nem kell számolni a nem várt szaporulattal
- állatvédelmi szempontból pedig csökken a gazdátlan, kóborló, éhező és betegségeket terjesztő állatok száma. (Forrás: www.pasaretiallatorvos.hu)

Minden menhely tele van szomorú, elhagyott kutyusokkal, csak mert a szüleiket a gazdi nem ivartalaníttatta. Kidobva az út szélére, dobozban hagyva vagy egyszerűen megfojtva. Mert a gazdi felelőtlen volt és nem kell neki ennyi kiskutya.

Fülöpöt ivartalaníttatuk, 1 órás volt a műtét, 15 ezer forintba került. Ez nem nagy ár egy családtagért, igaz? Hamar átvészelte, ügyesen viselte a gallért, a sebe gyönyörűen begyógyult. A legjobb döntés volt.

Amit viszont nem úsztunk meg, az a szívférgesség, hiába védekeztünk. Teszteltessétek le a kutyáitokat, macskáitokat! Ha időben elcsípitek, még kezelhető, remélhetőleg Fülöpöt is sikerül mentesíteni. Hogyan? Antibiotikum kúrák és egész éves védekezés vár ránk.

A teszt néhány perc, egy kis vérvétel és egy tesztcsík, pár ezer forint. Nagyon, nagyon sok a fertőzött kutya, alig foglalkoznak ezzel a gazdik. Pedig kellene, mert elpusztulhat. A mindened. Ne magyarázom el, mert nem vagyok szakértő, de ez a videó érthetően bemutatja a folyamatot.

https://www.youtube.com/watch?v=yfzN258Cfcw&feature=share&fbclid=IwAR3AuJEzvQkSfz1qwqHWjYBVeLuhQtNIYhscXL6kNBmzNI1qw-Dnq80ybNc

 

Nem szeretnék senkit kioktatni. Sok mindennel én sem voltam tisztában, de ahogy az ember igyekszik felkészülni a gyermeknevelésre, ahogyan csak tud, ugyanúgy fel kell készülni a négylábúakra is, mert ők csak ránk számíthatnak.

Nálunk tényleg családtag Fülöp és immáron a másik mentett kutyánk, Cola is. Cola augusztusban ivartalanítva lesz és leteszteltetjük szívférgességre is. 20-25 ezer forintot az én családtagjaim megérnek, mert szeretném, ha minél hosszabb, boldogabb és egészségesebb életük lenne velünk.

 

Gondold újra ezt a családtag fogalmat és cselekedj is aszerint!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8516365786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozália Józsefné Lakatos 2019.08.01. 10:36:55

Minden szavával egyetértek a cikknek, de megkérdezném ,hol ivartalanítanak manapság 15000 ft-t?! ahány helyen megkérdeztem, fiút min 22000-t, a lányok 28000-nél kezdődnek + a szükséges kellékek! Van ahol 10 napos előkészítés után vállalják,kivizsgálás, szíverősítő kúra az altatáshoz! Gyakorlatilag ma egy átlag ivartalanítás 40-50000 ft--ba kerül! Ahonnan pedig a legtöbb mentett állatot hozzák, mélyszegénységben élnek, és a kutya nem családtag! Sokan vagyunk nyugdíjasok, akik egyedül maradtunk, egyetlen társunk a kutyánk, macskánk, oltatjuk, gyógykezeltetjük, ha kell, de az ivartalanítás már sokunknak nem fér bele..akkor ne is legyen ?! Tényleg ez a megoldás?!

Norcsoo 2019.08.01. 21:52:19

Ha privátban megkeres, nagyon szívesen lefotózom a számlát. Igen, ebben a világban, amikor szó szerint folynak ki a kutyák a menhelyről, kidobják, agyonütik őket, mert nem kívánt kiskutyák, valóban ne tartson kutyát, aki nem tud arról gondoskodni, hogy ilyen ne történjen. Igenis az összes kutyatartó felelőssége ezt csökkenteni!

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása