Dobd ki időben a sminktermékeidet!

Míg az élelmiszerek esetében legtöbben igen szigorúan tartjuk a ráírt lejárati határidőt, addig sok esetben nem vagyunk azzal tisztában, hogy a szépségápolásban használt termékeinknek is van egy szavatossági határideje.

 

Éppen ezért nem éri meg felhalmozni őket, ami nálam különösen nehéz, hiszen sok érkezik tesztelésre. Igyekszem éppen ezért sűrűn szelektálni, amit nem muszáj, nem felbontani és vásárolni egyre ritkábban szoktam már.

Nagyon sok nő tárolja évekig a spirált és szemceruzát, ezer éves palettákkal sminkel és a rúzst is maximum akkor dobja ki, ha megváltozik a színe vagy egészen szagos lesz. Nem szabadna! A sminktermékeknek is van lejárati idejük, amely a legtöbb esetben a felbontástól számítandó. Hogy hol van ráírva? Az infók között egy tégelyben láttok egy számot /6, 12, 24, 36 általában/, amely a hónapok számát jelölik. Ha valami ettől rövidebb időn belül szagosodik vagy színt vált, azonnal kuka! Tehát, ha januárban felbontasz egy spirált, amin 6-os van, azt eszed ágában se jusson tovább használni, akkor sem, ha nem büdös, ugyanis ezek járnak le a leghamarabb.

Írjátok rá a termék címkéjére, hogy mikor került felbontásra, így mindig nyomon tudjátok majd követni. Ha nincs rajta hely, elmosódik, akkor a telefonban érdemes erre egy jegyzetet vezetni, hamar rutinná válik majd.

Tudom, hogy nagyon fájó megválni valamitől, ami tetszik, amit szeretsz, de lejárt, szóval kuka! Nekem még mindig nehéz kidobni egy-egy ilyen terméket, de a bőröm, az egészségem nem játék, így aminek mennie kell, az megy is!

Hogy a sminktermékek kukában landolását elkerülhesd, érdemes rászokni az alábbi rutinra:

  • Szelektálj! 2-3 havonta nézd át a sminktermékeidet és amelyek közel járnak a lejárati idejükhöz, próbáld meg előtérbe helyezni őket, hogy ne kelljen kidobni.
  • Ajándékozz! Ha látod a sminkes szekrénykédben, hogy mindenből több van felbontva és lehetetlen őket elhasználni, akkor add oda testvérednek, barátnődnek. Ők nagyon fognak neki örülni, nálad pedig nem romlanak majd meg.
  • Ne bontsd fel! Ne legyen 4-5 spirálod felbontva, ne húzd le a védőfóliát az arckrémedről, csak hogy megszaglászd. Ha kapsz/vásárolsz valamit, de van belőle bontott, tedd el szépen az újat, nézelődés nélkül!
  • Ne vásárolj hirtelen! Tudom, vannak szerelem első látásra sminkcuccok, de hidd el, ha még 1 hét múlva is tetszeni fog, akkor nagyobb esély van rá, hogy el is fogod használni. Ha viszont addig tetszik, amíg hazaviszed az üzletből, akkor az nagy eséllyel a fiók mélyén kallódik majd, felbontott állapotban.

Ezekre eleinte kicsit nehéz lesz ráállni, de ha igyekszel megfogadni a leírtakat, akkor kevesebb pénzt költesz feleslegesen, kevesebb szemetet termelsz és megóvod a bőröd, szemeidet az irritációtó, allergiás reakciótól és gyulladásoktól.

képek: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr8716365790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása