Inspirációk Instagramra, ha épp nincs ötleted

Sokat törtem a fejem az Instagram profilomon. Építsem tudatosan vagy csak posztoljam, ami jól esik? Hol így, hol úgy töltöttem fel a képeket, de egy valamire rájöttem: vannak állandó, tuti témák, ha épp nincs ihletem!

 

Bloggerként nekem kiemelten fontos ez a platform és az utóbbi hetekben vagy inkább még csak napokban igyekszem tudatosan odafigyelni rá, kicsit egységesebben szerkeszteni a képeket, így a téma továbbra is abszolút vegyes maradhat, csak a filterezésre figyelek. Ettől függetlenül rájöttem, hogy van négy olyan jolly joker téma, amelyek bármikor bevethetőek és otthon bármikor lőhető egy kép róluk. Gondoltam megosztom veletek is hátha posztolási indíttatást éreztek néha, de épp nincs senki, aki készítene rólatok egy fotót vagy nem kirándultok éppen izgalmas, fotózható helyeken.  A saját Instámról igyekszem nektek példákat hozni /követni ér/, remélem tudok segíteni. Én megint örömömet lelem a fotók elkészítésében, kigondolásában, szerkesztésében és nem érzem kényszernek. Ez a legfontosabb!

 

F L A T L A Y

"Flat lay = az Instagram hatására született meg az elnevezés, manapság virágkorát éli ez a fotózási technika. Egy egyszerű alapon esztétikusan elhelyezzük a fotózni kívánt kellékeinket, majd megörökítjük őket. Fontos a háttér, a fények és az igényes kivitelezés, hiszen ettől lesz tökéletes a kompozíció."

Mostanában kezdtem el ráérezni, mert bár úgy tűnik, az ember csak összedobálja a tárgyakat, sokkal nehezebb megkomponálni egy ilyen képet. Fontos az egyszerű háttér, a színek összhangja, a kép fő elemei. Lehet dolgozni letisztult vagy túlzsúfolt kompozícióval is, mindkettő tökéletes összhatást ad. Szuper viszont, hogy ki sem kell lépni hozzá az ajtón, otthon megtalálsz hozzá mindent.

[embed]https://www.instagram.com/p/Bv9fQxGAQYa/[/embed]

 

K Á V É

 

Vagy tea, nyilván az, amelyiket iszod. Mindennap megfordul a kezedben, elég egy jó hátteret találni hozzá és meg is van a tökéletes kép az adott napra. Én ilyenkor ügyelek a bögre és kanál színére, a kávé felszíne ne legyen zavaros és a bögre belseje se legyen összekenve. Vagy látszódjon csak maga a bögre, a tartalma ne. Ha ezekre figyelsz, akár minden reggelre lehet más összhatású kávés fotód, mindig jó ötlet!

[embed]https://www.instagram.com/p/B3JSI6gh0lb/[/embed]

 

K Ö N Y V

 

Nagyon jó téma, évszaktól függően! Akár van hozzá történeted, akár csak jól mutat lefotózva, bátran használd! Háttérnek, fő elemnek, történetmesélésre, de a könyv mindig jó alapanyag. A lapok jók lehetnek háttérnek, a borítóval felfelé rakott könyvről pedig írhatsz véleményt a leírásba. Meg egyébként is, az olvasás szexi!

[embed]https://www.instagram.com/p/B3uaS3zh6MX/[/embed]

 

D E K O R

 

Az egyik legkönnyebb, hiszen körülöttünk van. Akár egy dekor elemet fotózol le, akár egy részletet az otthonodból, mindig nyerő kép lesz, mert legyünk őszinték, szeretünk belesni mások otthonába. Ezeknél a fotóknál figyelj, hogy a természetes fény a legjobb, de mindenképpen világos legyen az összhatás. Szinte kimeríthetetlen téma, minden helyiségben találni számtalan ötletet, könnyű poszt forrás lehet.

[embed]https://www.instagram.com/p/B01SVirh8zt/[/embed]

 

Plusz tipp: Amikor abszolút nincs ötletem, felcsapom a Pinterestet és csak görgetem, míg néhány kép vissza nem adja a kedvem ahhoz, hogy magam is készítsek. Örömmel készítsétek a képeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr3516365828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása