20 jó tanács 2020-ra

Nem vagyok sem szakértő, sem semmiféle tanácsadó, de megfogalmaztam magamban, magamnak néhány útravalót a következő évre. Gondoltam megosztom veletek is, hátha néhány jól jön majd nektek is!

 

 

1. Szeresd önmagad!
Hogyan várod el másoktól, hogy szeressenek és megbecsüljenek, ha te sem tudod önmagad? Ha csak ezt betartod jövőre, máris sokkal jobb éved lesz, mint azt valaha gondoltad volna.

 

2. Szeress másokat!
Mutasd ki szeretteidnek, mondd el nekik, amilyen sűrűn csak tudod, nehogy egy nap már késő legyen...

 

3. Légy türelmes!
A boltban, a közlekedési lámpánál és bármilyen szituációban, ahol eddig nem sikerült.

 

4. Legyél kedves!
Az órák óta talpon lévő pénztárossal, a munkatársaiddal, az idegenekkel a boltban. Egy mosolyt mindenki megérdemel!

 

5. Figyelj!
Ha valakivel beszélgetsz, tedd le a telefont  kezedből, ne babrálj semmivel és figyelj a másikra, tiszteld meg őt ennyivel.

 

6. Hallgass!
Tudd, mikor kell csendben maradnod és ne bánts meg valakit, csak mert abban a pillanatban szerinted megérdemelné. Csak maradj veszteg.

 

7. Segíts másokon!
Szeretteiden vagy idegeneken, teljesen mindegy. Vedd észre, ha valaki segítségre szorul és tudd, hogy a legkisebb lépés és óriási dolog lehet mások számára.

 

8. Tanulj!
Olvass többet, nézz ismeretterjesztő műsorokat, járj el tanfolyamra vagy csak kövess egyet online. Való igaz, hogy egyedül a tudásunk az, amit soha nem vehetnek el tőlünk.

 

9. Legyél elfogadóbb!
Fogadd el, hogy rengeteg féle szerelem, öltözködési stílus, külső létezik. Ne rekessz ki senkit!

 

10. Ne ítélj elsőre!
Attól, hogy valakinek zöld a haja és tele van piercingekkel, még lehet, hogy a világ legszerényebb embere és éppen a te barátságodra vár.

 

11. Tarts "énidőt"!
Nem, a gyerekem van és sokat dolgozom nem kifogás, ez az idő mindenkinek jár, mert megérdemli. Napi 20 perc is számít, amit csak magaddal töltesz. Míg olvasol a kedvenc könyvedből, fürdesz egy jót vagy iszol egy pohár bort. Napi 20 perc, ami csak a tiéd!

 

12. Legyen hobbid!
Szorosan kapcsolódik a 11. ponthoz. Legyen valami, amit szeretsz csinálni, ami bármikor örömöt okoz, ahová, amihez menekülhetsz, ha egy kicsit elszakadnál a világtól. Találd meg!

 

13. Álmodj!
Nincs olyan, hogy neked úgysem menne vagy sosem lesz rá pénzed. Kellenek álmok, amik hajtanak előre, amikért apró lépéseket tehetsz. Aztán, ha mégsem sikerülnek, mi vesztenivalód van?

 

14. Merj!
Vágj bele olyan dolgokba, amikbe eddig nem mertél, legyen az egy új vállalkozás vagy mondjuk egy új sport kipróbálása. Egyszer élünk!

 

15. Adj hálát!
Tudjátok időnként nekem is emlékeztetnem kell magam, hogy igazából mindenem megvan. Szerető családom, otthonom, munkám, van elég ruhám és sose éhezem. Ez időnként nektek is jusson eszetekbe és legyetek hálásak azért, hogy ami nektek alap, az másoknak nincs!

 

16. Éld meg!
Élvezd minden pillanatát az utazásaidnak, az új könyvednek, a reggeli kávédnak, az esti összebújásnak.

 

17. Köszönd meg!
A kiszolgálást, a vasárnapi ebédet, a tiszta ruhát a szekrényedben. Gyakoroljuk: Köszönöm!

 

18. Ne halogass!
A leckét, a házimunkát, a beadandót, esetemben az újabb blogbejegyzést. Nap végén jobb úgy bedőlni az ágyba, hogy megcsináltad!

 

19. Legyen listád!
Éves tervekről, heti teendőkről vagy bármiről, amiről csak szeretnél. A lényeg, hogy legyen róluk egy felsorolás, amit büszkén kipipálhatsz, ha végeztél, elérted!

 

20. Legyen ez a te éved!
Érj el mindent, amit eddig nem tudtál, nem mertél és legyen részed annyi sikerben, amennyit csak elbírsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr316365852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása