Amit ma meg(t)ehetsz, ne halaszd holnapra!

Az életmódváltásnak leginkább egyetlen komoly ellensége van: a halogatás. Máris beugrik valami nektek is, igaz? Élnek az eddigi 'namajdmostmegcsinálom' elhatározások emlékei?

 

A betegségeket, rajtunk kívül álló tényezőket most ne vegyük figyelembe, hiszen egyértelmű, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem kivitelezhető. De ez a cikk most arról szól, amikor te vagy a saját változásod ellen. Mert ha halogatod, hogy hétfőtől, elsejétől, ősztől, stb., akkor ott bizony saját magad ellen beszélsz és végül nem fogsz belevágni.

Másra se várj! Ha egy barátnőd 3 hét múlva akarja csak kezdeni, neked akkor is a mai legyen az 1. napod! Hiszen magad miatt akarsz változtatni, az egészségedért, az alakodért, az önbizalmadért, a jövődért. Éppen ezért eszedbe se jusson máshoz igazodni, mert akkor lehet, hogy sosem kezdenétek el. Miért jelentem ezt így ki? Tapasztalat.

Ha a cikk végére értél, menj és dobj ki minden szemetet a konyhából, kamrából. Nem, nem túlzás! Tessék mindent összegyűjteni és vagy mehet minden a kukába vagy valakinek el is viheted. Én elvittem anyuméknak, ételt kidobni pazarlás, így inkább ezt ajánlom nektek is. De tényleg gyűjts össze mindent, semmi ne maradjon eldugva sem az alsó polcon, figyelek!

Edd meg az utolsó falat szemét kajád és máris állj neki összeállítani a vacsorád, a következő napok menüjét. Kövess fix diétát vagy állíts össze magadnak étrendet tiszta alapanyagokból, ez rajtad áll, de tervezz mindig előre, mert csak így lehet. Mondjuk 1 hétre legyen leírva a menüd egész napra, dobozold is előre 2-3 napra, sokkal egyszerűbb, mint naponta főzőcskézni.

Az sem kifogás, hogy a párod/gyereked nem foghatod diétára. Valóban nem egyszerűbb kétfélét főzni, hiszen én is ezt csinálom, de ha megvan az elhatározás, akkor menni fog! Ki kell tapasztalni a mikéntjét, én például 2-3 naponta főzök előre, így van, hogy este fél12-re végzek a dobozolással mindkettőnknek, de utána 2-3 napig gondolnom sem kell a főzésre. Az első 1-2 hetet nehéz lesz összehozni, de utána rutinná válik, hogy magadra és a családra is mást főzöl és nem teherként éled majd meg, hanem baromi büszke leszel magadra.

Senki nem állítja, hogy egyszerű felhagyni az eddigi életmódoddal, de amikor elkezded érezni és látni a változást, akkor tudni fogod, hogy megéri és hajt majd tovább. Nekem elmúlt a migrénes fejfájásom, jobb a közérzetem és nőtt az önbizalmam az elmúlt 8 hétben.

 

Neked is menni fog. Most indul!

MOST!

 

képek: Pexels

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr7416365882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása