Tippek a tökéletes nyári manikűrhöz

Jöhet

Szinte minden évben többször is előkerül nálam a köröm téma, szép is lenne, ha éppen most hagynám ki, amikor már a végzettségem is ehhez kapcsolódik.

 pexels-element-digital-973405.jpg

Az biztos, hogy a jó megjelenés egyik fontos eleme az ápolt, tiszta kéz és köröm, mindenféle színes lakktól és műkörömtől függetlenül. Ha a kezünk tiszta és a körmeink alatt sem ül ott a tegnapi kertészkedés eredménye, akkor már nyert ügyünk van, hiszen nem mindenki szereti, ha bármi is van a körmén. Ez a kettő viszont a minimum elvárás (nyilván nem az autószerelőkre nézve) a mindennapok során. Viszont, ha valaki lakkozza a körmét, az mindig igyekezzen ügyelni arra, hogy ne legyen a köröm feléig lepattogva a lakk, mert borzasztó igénytelen látványt nyújt, inkább csak mossa le, ha mennie kell valahová és nincs ideje újra festeni. Fokozottan érvényesek ezek egy randi, állásinterjú, családi összejövetel, napi munkavégzés során, hiszen a kezeink mindig szem előtt vannak.

 

Hidratált, tiszta kézfej

 

Nem csak az kellemetlen, ha koszos a kezünk, de bizony az is, ha látványosan ki van száradva és messziről ordít róla, hogy nem is próbálunk tenni ellene. A kézkrém használata 30 másodperc, viszont néhány használat után látványosan javítja a kéz bőrének állapotát. Ha drasztikusabb a helyzet, be lehet vetni a bőrradírt is, éjszakára pedig valamilyen gazdag, zsíros krémet.

 

Rendszeres manikűr

 

Szintén nagyon fontos, hogy a körmeid mindig a lehető legjobb formában legyenek. Nem csak azért, mert így esztétikus, hanem mert a körmeidnek is jót tesz. Ha például gyengébb körmeid vannak, nem érdemes növeszteni, mert behajlik, betörik, elgyengül és egészségtelen, csúnya összhatást kelt majd. Mindig reszeld formára és a hosszát is igazítsd ahhoz, hogy mit bír el!

ani.jpg

Ha pedig dohányzol és sárgák a körmeid, véleményem szerint felejtsd el a hosszú körmöket natúran hagyni, mert egész egyszerűen igénytelen. Heti egy alkalommal 30 perc alatt gyönyörűen rendezheted a körmeidet, hogy natúran is jól mutassanak.

 

Jöhetnek a lakkok!

 

Nem kell feltétlenül rögtön piros és sárga színekre gondolni, egy színtelen fedőlakk vagy egy körömerősítő lakk is sokat dob az összképen. A Sally Hansen márkának például szuper minőségiek a lakkjai, bár igaz, hogy kicsit magasabb árkategória, de abszolút megéri néhányt színt betárazni. Évekig használtam a Miracle Gel színeket és bizony tényleg megérik az árukat. Azért olcsóbb árfekvésben is van egy olyan márka, amely nagyon-nagyon bevált nekem, még pedig az Essence Shine Last&Go! színei. Két rétegben tökéletesen fednek, szuper a pigmentáltságuk, gyorsan száradnak és 5-6 napig simán bírták, amely szerintem hozza az elvárást egy sima körömlakk esetében.

sh.jpg

Az Essie Nails körömlakk azt hiszem senkinek nem ismeretlen, a külföldi youtuberek körében igen népszerű és néhány éve itthon is kapható már. Ezer árnyalat közül lehet választani és a minősége is szuper. Egy kis plusz pont: nagyon csini az üvege is! Igaz, hogy ez sem a legolcsóbb árkategória, cserébe nem kell attól tartani, hogy fél nap alatt lepattog.

essie-nails-koromlakk.jpg

Ha szeretnénk kicsit feldobni a lakkozást, a legegyszerűbb és mostanában legtrendibb mód erre, ha mindenféle, random vonalakat és görbéket festünk a körmökre. Egy a lényeg, a színek harmonizáljanak, a mintánál éppen a változatosság a lényeg! Ehhez nem kell minden színt díszítőlakként is beszerezni, elég hozzá egy díszítő ecset, amellyel azután bármelyik színt könnyedén felvihetjük és nagy segítségünkre van a minták megfestésénél is.

ecset.jpg

A NeoNail Nail Art Kolinsky Thin Brush nem csak vékony vonalak megfestéséhez ideális, vastagabb vonalakhoz, virágokhoz,egyéb mintákhoz is tökéletes, mert rendkívül vékony hegyben végződik, ezért igazán precíz munkát tudunk vele végezni.

 

Bátran fordulj szakemberhez!

 

Ha nincs hozzá magadnak kedved/kézügyességed, türelmed, akkor keress fel bátran egy körmös szakembert, gyönyörűen megmanikűrözi majd a körmeidet és ha kéred, még egy szuper hámlasztó, masszírozó kezelést is kapsz. Egy kis énidő mindig bele kell, hogy férjen és valljuk be, jobban esik, ha nem nekünk kell reszelgetni, esetleg ki is festeni a körmünket, hanem csak ülnünk és élveznünk a kényeztetést.

pexels-freestocksorg-332046.jpg

Végül 1-2 hasznos plusz tipp a bőröd védelmére! A körömágyad igazán hálás lesz, ha a kézkrémezésen kívül még pluszban ápolod valamilyen bőrápoló olajjal esténként. Kiszáríthatja a munka, a hideg, a túlzott meleg, amelyből automatikusan következik a beszakadt bőr, amely nem csak nem esztétikus, de igazán fájdalmas is! Szintén a köröm körülötti bőr védelmére szolgál, ha acetonmentes lemosót használsz!

Ha a fentiek nagy részére odafigyeltek, garantált a siker!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr4116586178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása