Ugye te is odafigyelsz a bőrödre?

Tagadhatatlanul érkezik a tavaszi idő, a melegebb időjárás pedig egyet jelent a kevesebb, lengébb és rövidebb ruházattal, vagyis újra főszerepbe kerül a bőrünk. Ideje gatyába rázni!

pexels-taryn-elliott-8096926.jpg

Vége a téli kényelemnek, amikor nem gond, ha szárazabb a sarkunk vagy éppen szőrösebb a lábunk. Ideje bevenni a heti rutinba a bőrünk teljes felületének ápolását az arcápolás mellé! Az első és legfontosabb lépés, a bőrradír használata, ez az alapja az egészséges, puha és egységes bőrnek. Finomabb és durvább szemcséjű verziók is vannak, azt ki kell tapasztalni, mi jobb a saját bőrünknek, de arra érdemes figyelni, hogy valamilyen olajat vagy vajat is tartalmazzon, is nem csak eltűnnek az elhalt hámsejtek, de közben rögtön tápláljuk is a friss réteget. Nekem most a legújabb kedvencem a Ziaja Baltic Home Spa wellness olajos peelingje, ami gyönyörűen ápolja a lábaimat és a csuklóműtét óta hámló kezemet is.

ziaja_1.jpg

Bőrradír után jöhet a testápolás, amit egyébként is érdemes mindennap elvégezni, így fenntarthatjuk az egészséges és hidratált bőrt. A Collistar kínálatában minden testtájra találunk speciális krémeket, illetve vannak általános testápoló termékeik is, legalább utóbbit mindenképp érdemes beszerezni, de aki szeret ezzel foglalkozni, ápoljon külön minden területet, megéri!

coll.jpg

A napos idő egyet jelent az erősebb UV sugárzással is, így nagyon fontos a fényvédő termék használata mindennap, hiszen akár 5 perc alatt is leég és károsodik a bőrünk. Eleinte kezdjünk magasabb faktorszámmal, később lejjebb vihetjük, ha van már egy kis egészséges színünk.

fenyv.jpg

Ahhoz, hogy napbarnított színünk legyen, nem muszáj sem napoznunk, sem szoláriumba járunk, vagy egy sokkal bőrbarátabb módszer, a különböző önbarnító termékek használata. Az elmúlt években próbáltam már hab, tej és krém formában is, mindegyik bevált. Körültekintően kell felvinni, érdemes mindig radírozni előtte és így elkerülhető a foltosodás. A testápolás nagyon fontos előtte és az azt követő napokban is, így tovább marad egységes az elért  szín.

st.jpg

Senki ne legyen lusta az alap bőrápolásra, mert még nincs látszata a hiányának. Fontos időben elkezdeni, illetve ha az arcunkat nem vagyunk lusták minden este ápolni, akkor érjen meg ugyanennyi időt a testünk többi része is! 10 perc minden este és egész nyáron, sőt egész évben biztos az egészséges, puha bőr!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr3517812967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása