Napozz okosan!

Javában tart már a június, megkezdődtek a vízparti kiruccanások vagy éppen az otthoni medencés partik, így ideje annak, hogy felelevenítsük a tudásunkat a napozásról vagy egyáltalán a napon való tartózkodásról.

summer-g17fd5712b_1920.jpg

Bár a napcsókolta bőrszín gyönyörű és igencsak csábító "ajánlat", bőven megvan a maga veszélye, ha az ember nem elég körültekintő. Veszélyes és káros, ha túl erős napsugaraknak tesszük ki a bőrünket, így például valóban kerülendő a 11-15 óra közötti napon tartózkodás, még rövidebb ideig is. Szintén káros, ha túl sokáig tartózkodunk védelem nélkül akár szórt fényben is, hiszen ebben az esetben is könnyedén leéghetünk, amely számos szövődmény lehetőségét hordozza magában.

A legjobb és legtermészetesebb fényvédő egy könnyed, lenge ing, amíg a legmagasabban jár a nap, hiszen így garantált, hogy nem fogunk leégni. Ha erre nincs opció, mert pont ebben az időszakban szerveztek egy hajókirándulást, fürdőzéssel egybekötve, akkor jön el a napkrémek ideje! Mivel ma már számos termék van a piacon, így biztosan mindenki találhat számára megfelelőt. Figyelembe vehetjük a faktorszámot, azt, hogy milyen bőrre való, hogy gyermekeknek vagy felnőtteknek készült, hogy segíti-e a barnulást is a védelem mellett. Ha választunk egy általános terméket, pl 30-as faktorszámmal, normál bőrre, az legtöbbünknek elegendő lehet, így a Vichy Capital Soleil terméke megfelelő lehet, mellé pluszban béta-karotint is tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges barnuláshoz is.

vichy-capital-soleil-vedo-spray-beta-karotinnal-spf-30_5.jpg

Bár vannak vízálló készítmények, ezeket is érdemes minden fürdőzés után újrakenni, hogy biztosra menjünk és ne égjünk le foltokban. Fájdalmas, na meg látványra sem lenne a legszebb, így mindig legyen nálunk a használt fényvédőnk.

Ha árnyékos helyen, szórt fényben tartózkodunk, akkor is érdemes felkenni valamilyen fényvédő terméket, így biztosak lehetünk abban, hogy megtettünk mindent a bőrünkért, amit csak tudunk, amikor kint tartózkodunk.

Ha van a testeden tetoválás, műtéti heg vagy bármilyen érzékenyebb terület, oda érdemesebb minél jobb terméket használni, vannak kifejezetten erre való stiftek is. Én a szemöldöktetoválásomra 50-es faktorszámú terméket használok és mivel a homlokomon tavaly kialakult egy nagyobb pigmentfolt, így az arcomon 30-as faktorszámú, gyermekeknek készült terméket vetek be, amikor szükség van rá.uriage-bariesun-invisible-stick-spf-50-vedo-stift-erzekeny-teruletekre-spf-50.jpg

Nincs azzal gond, ha az ember szeret napozni, bevallom én is nagy napozó vagyok, felnőtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, hogy mit szeretnénk, plusz rengeteg D vitamint tudunk így előállítani. Én ehhez mindig használok valamilyen barnulást elősegítő terméket, a legjobb ár-érték arányban a Ziaja Cocoa Butter napozó spray, amit talán már a 3. éve használok, amivel szerintem mindent elmondtam. Táplálja a bőrt, könnyű felvinni, mivel spray formában érkezik, szuper illata van és tényleg segíti az egységes barna bőrszín kialakulását.

Napozni is lehet okosan:

  • soha! nem szabad 11-15 óra között, 16 óra körül is gyönyörűen lehet barnulni és sokkal egészségesebben is
  • a ráncok elkerülése érdekében az arcra érdemes minden esetben naptejet használni
  • a hegeket, tetoválásokat, nagyobb anyajegyeket akkor is védjük, ha napozunk, fő az egészség!
  • 40-50 percnél tovább ne maradjunk a napon
  • a fejünket védjük kalappal
  • használjunk napozás utáni, hűsítő termékeket

Ilyen napozás utáni termék, amit nyaralás során is bevetettem már, a Vichy nyugtató, napozás utáni terméke, amit én pluszban mindig hűtőben tárolok, így extra jól tud esni a bőrömnek. Nyugtatja a bőrt, visszaállítja a hidratáltságát és tényleg jó érzés a használata. Ha hajlamosak vagytok a leégésre, akkor pláne érdemes egy ilyet magatokkal vinni egy nyaralásra és a hűtőben tartani, azonnal segít és mérsékli majd a leégés mértékét.

vichy-capital-soleil-nyugtato-napozas-utani-tej-az-erzekeny-borre_12.jpg

A lényeg tehát, hogy a napozás nem olyan ördögtől való dolog, mint ahogyan azt sokan tartják, lehet, sőt néha ajánlott is egy jót sütkérezni a napon, csak közben vigyázzunk is magunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2217852681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása