Arcápolás télen

Hasznos tudni, hogy télen egészen másképp kell ápolni az arcbőrt, mint a melegebb hónapokban. Van, amit kifejezetten ilyenkor ajánlanak bevetni és van, amit jobb elkerülni a nap bizonyos szakában.

 skin-care-gd951575d8_1920.png

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy télen nehezebb, táplálóbb krémekre és kíméletesebb tisztításra van szükség, de persze vannak a szerencsés kivételek, akiknek ilyenkor sem válik szárazabbá vagy érzékenyebbé a bőre. Az enyém bizony hisztisebb ilyenkor, ezért valamennyire át kell alakítanom az arcápolási rutinomat.

 

Ami fixen maradt így is, az az egyetlen elektromos arctisztító készülék a birtokomban, a Foreo Luna Play Plus kütyüm, ami több mint 3 éve hű társam. Puhán, de hatásosan tisztít, a kefés verziókkal ellentétben ezt télen is bátran be lehet vetni, nem lesz tőle érzékenyebb a bőr, hiszen nem végez olyan mély tisztítást, ezt valóban mindennapi használatra találták ki. Én a micellás víz után vetem be, így a maradék sminket és szennyeződést egy arctisztító géllel és ezzel kíméletesen el tudom távolítani.

 foreo_1.jpg

Az arctisztító gélekből ilyenkor válasszunk olyat, ami kicsit akár olajos, hogy minél hidratáltabb bőrt hagyjon maga után, hiszen elég sok ilyen termék bír szárító hatással, amely nem tesz jót a hidegtől amúgy is rosszabb állapotban lévő bőrnek. Remek választás lehet az arctisztító tej is, garantált a puhaság!

 mixa.jpg

A durva, keményebb szemcséjű arcradírokat ilyenkor vagy felejtsük el teljesen vagy kizárólag az esti rutin részeként használjuk, reggel, indulás előtt semmiképp sem! Látjuk vagy sem, ez megviseli a bőrt és ha frissen radírozott bőrrel elindulsz a csípős hidegben, az bizony nem lesz a legjobb érzés! Vannak egészen finom, de hatásos termékek, ám lehetőség szerint azok is maradjanak meg az esti arcápolás lépéseként, biztos ami biztos alapon. Szuper választás erre a célra a L'Oréal Paris Smooth Sugars Scrub tisztító, amelynek friss illata is csábító!

lor_1.jpg

Miután az arcunk sminkmentes, puhává varázsolt és 100 %-ban tiszta, nincs más hátra, mint a hidratálás! Korábban már írtam nektek, hogy éjszakára Nuxe Huile Prodigieuse Florale ápoló olajat használok, ez pedig télen fokozottan ajánlott, nekem legalábbis imádja a bőröm! Nem nehezíti vagy tömíti el, reggelre pedig puha és telt az arcom, nekem maximálisan bevált, így aki még nem tett vele egy próbát, ne várjon tovább!

nuxe_1.jpg

Végezetül jöjjön egy tipp az arcpakolások kedvelőinek: hanyagoljuk az agyagos, szárító verziókat, válasszunk helyette inkább shea vagy kakaóvajas pakolásokat, a bőrünk hálás lesz érte!

Néhány változtatás, de annál fontosabb!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr2717991562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása