A sikeres nő nem kelendő?

Feminista énem előtörni látszik, hiszen az előző héten is született egy ilyen bejegyzés (ITT). Talán érzem a tavaszt és szunnyadó női énem ébredezni látszik vagy túladagoltam a Szex és New York epizódokat. De ha egyszer olyan zseniálisak?

wedding-night-1116722_1280

Elég nagy port kavart nemrégiben felkapott popsztárunk nyilatkozata a nők dolgáról, amit több blogger sem tudott megállni szó nélkül - joggal. Ma már egyáltalán nem kellene feltétlenül ráhúzni a nőkre a háziasszony szerepét. A háziasszony aki gyönge, kedves, visszahúzódó és csak bólogat az embernek. Aki "néma" és csak bábként tetszeleg a társadalomban. Mindez miért? Rájöttem. A férfiak igenis félnek a sikeres, magabiztos nőktől. Kevesebbnek érzik magukat attól, ha a nő sikeresebb, így inkább elveszítik lehetséges nagy Ő-jüket, mintsem megbékélnének a tudattal, hogy mi is lehetünk cégtulajdonosok vagy éppen dolgozhatunk teljes erőbedobással azon, hogy minél sikeresebbek legyünk. Visszarettennek attól, hogy egy erős nő mellett nem tűnhetnek annak, akinek kellene - egy erős, uralkodó férfinak. Valóban így lenne? Kétlem. Egy verseny volna az egész élet? Hol marad az igaz szerelem, amiben semmi nem számít és nem állhat közé semmi? Ez már csak álom? Nem így kellene lennie. Nem kellene azért átugrani azokat a nőket, akik nagyobb sikereket értek már el, csak mert mellettük nem lehet férfi a férfi. Épp ellenkezőleg, annál inkább férfinak tűnhet az ember, hiszen "elviseli", hogy ő a kevésbé nagy sikerű a kapcsolatban, ami magabiztosságra utal - ez szuper férfias.

tie-690084_1280

Ne építsünk karriert, csak hogy férjet találjunk? Nem gondolom. Miért mondjunk le nőként az álmainkról, a sikerekről, csak hogy ne riasszuk el a férfiakat? Attól nem lesznek nagyobb macsók, hogy minket úgy állítanak be, mint akik nem képesek arra, hogy magabiztos és fontos döntéseket hozzanak. Magányos nők ezrei keseregnek azon, hogy szakmabeli sikerük áll útjába annak, hogy megtalálják az igazit, s közben elfelejtenek büszkének lenni arra, amit elértek az életben. A sikeres nőknek sokkal kelendőbbnek kellene lenniük, hiszen megdolgoznak a céljaikért, ami a sikeres párkapcsolathoz, házassághoz is szorosan kapcsolódik. Nem kellene, hogy elrettentse a férfiakat, ha egy nő bankszámlája tömöttebb, mint az övé. Ha már mindenképp zavarja, tekintsen rá motivációként, ami keményebb küzdelemre sarkallja a sikerei érdekében. A férfi akkor is férfi marad, ha a nő többet keres nála. A férfiasságot nem a pénztárca vastagságában mérjük, egyedül a viselkedés számít. S az, hogy nyusziként visszariadnak, ha egy nő megvallja sikereit, merőben más viselkedés, mint amit elvárnánk egy férfitól. Férfiak! Felejtsétek el azt a millió éve lefektetett szabályt, ami alapján még sokan ma is gondolkoztok és fogadjátok el, hogy ma már egy nő is lehet sikeres, sikeresebb nálatok. Nyújtsatok neki biztos támaszt és viselkedjetek férfi módjára - fogadjátok a "vereséget".

office-620822_1280

Ne taszítsátok a lemondás felé csak azért a nőket, mert nem tudjátok feldolgozni. Nem lesztek férfiasabbak, ha egy nőt arra kényszerítetek, hogy lemondjon sikereiről...sőt. Örüljetek hát annak, ha egy sikeres nő választ titeket párjául, hiszen ha a munkában a legjobbra hajt, higgyétek el, maga mellé sem választana bárkit! Szeressétek az erős nőket is, hiszen jobban megérdemlik, mint bárki más.

Facebook | instagram | bloglovin'

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr1516365252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mopsz 2016.01.27. 14:09:30

A blogban ki van mondva miért nem kell senkinek egy manapság egyre gyakrabban előforduló nőféle. Kedvesség hiánya. Ha meg az erre a válasz, hogy miért kötelező mindig kedvesnek lennie a nőnek? Amiért visszafelé is igaz: miért kell mindig kedvesnek lennie a férfinak? A gorombaság mindkét oldalt elriasztja a másiktól. Körülbelül ennyi.

Czakó Dorina 2016.01.27. 18:11:51

Szerintem se a nőt, se a férfit ne az motiválja, hogy "utólérje" a másikat, akár anyagilag, vagy karrier én, mert az úgy sem tart örökké. Mindenki a saját elvárásainak feleljen meg és magával azonos szinten keressen partnert. Akkor is, ha ez nem fő szempont számára, azaz egyébként önmagában nem zavarná jelentősebb eltérés keresetben/karrierben. Hosszú távon a nagy hézagok nem fognak működni. Ez egy összetett dolog, hogy milyen okok miatt nem, de hidd el, így van... :)

mopsz 2016.01.28. 04:41:28

Pont amit mondasz, amiatt van annyi magányos nő. Míg egy sikeres és gazdag férfi megelégszik egy csinos, kedves nővel, egy sikeres és gazdag nőnek fontos, hogy partnere is sikeres, gazdag, jó fej, kedves, humoros, magas, jóképű, megértő legyen :)

Norcsoo 2016.02.04. 11:52:47

Nem feltétlenül értek ezzel egyet minden esetben, de én sem 100%-os általánosításnak szántam a bejegyzést.

Norcsoo 2016.02.04. 11:54:46

Nem azt írtam, hogy feltétlenül az motiválja, hanem akként is tekinthet rá. Szerintem ha mindkét fél enged, összelehet csiszolni azokat a hézagokat.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása