Mindent az otthoni körömápolásról

Mivel közel 3 éve már leginkább körmös blognak indult az én birodalmam, így kicsit igyekszem visszatérni oda ezzel a cikkel és néha-néha majd még többel is.

 

Írtam már nektek körömlakkokról, mintákról, technikákról, trendekről, éppen csak a legfontosabbat hagytam ki, az alapokat. Ezt most bepótolom és töviről-hegyire leírom mire és miért van szükséged ahhoz, hogy otthon, szakember segítsége nélkül is ápolt és csinos körmeid és kezeid legyenek.

Ez azoknak kedvez, akik nem szeretnének erre költeni, vagy egyszerűen nem fér bele az idejükbe, hogy egy szalon fogadóképességéhez igazodjanak és leginkább akkor van erre kapacitásuk, amikor szükségét érzik egy körömvágásnak vagy éppen egy új színnek.

Nem is húznám tovább az időtöket, megpróbálom kategóriánként összeszedni és bemutatni azokat az eszközöket és termékeket, amelyekre szükségetek lehet az otthoni manikűr során.

 

Kézkrém

 

Aranyat ér! Télen a hideg, szeles idő száríthatja ki teljesen a bőrünket, nyáron pedig a napsütés és a túl sok víz, ezért érdemes megtalálni a tökéletes kézkrémet. Lehet shea vajjal gazdagított, az mindig beválik, de a glicerines kézkrémek is nagyon közkedveltek, mert hamar beszívódnak, de mégis gazdagon táplálnak. Legyen mindig a táskádban és kend be a kezeidet, ha úgy érzed, hogy rájuk fér!

A Neutrogena termékeivel nem lehet mellélőni, főleg ezzel az univerzális darabbal.

 

Körömágybőr eltávolítás, ápolás

 

Aki ügyetlenebb, az is tudja megfelelően ápolni és rendben tartani ezt az érzékeny területet is. Az eltávolítást ne ollóval, inkább erre használható készítményekkel végezzük, de az is elegendő, ha finoman visszatoljuk időnként egy narancsfa pálca segítségével és nem hagyjuk ránőni a körömlemezre. Ezt jobb mindig akkor végezni, ha fürdés után vagyunk vagy ha előtte áztattuk a kezeinket, hiszen a bőr megpuhul és sokkal könnyebb bánni vele.

Ápolni is szükséges, mert kiszárad és felszakadozik, amit aztán letépünk, begyullad... mindenkinek ismerős lehet a helyzet. Ezt a kézkrémekkel általában megoldjuk, de nem árt valami táplálóbb termék olykor, erre tökéletes lehet a körömágybőr ápolására kifejlesztett olaj, de a házi kókusz és egyéb olaj is szépen végzi a dolgát. Mindig masszírozzátok jól bele a területbe!

 

Reszelők

 

A reszelők nem csak a forma és a hossz kialakításában játszanak szerepet, de a köröm felületének egyengetésére is szükségesek, főleg akkor, ha szerettek lakkozni. A fém reszelőket hanyagoljátok inkább és válasszatok a körmösöknél is használatos papír körömreszelők és üvegreszelők kínálatából. Hatékonyabbak és kíméletesebbek, mint fém társaik.

A körmöket mindig egy irányba és ne oda-vissza reszeljétek, mert sérülhet a körömlemez, ami gátolja majd a növekedést.

Ha a felszínét szeretnétek mattítani vagy éppen fényesebbé tenni, akkor válasszátok a puha, úgynevezett buffer reszelőket. Körömlakk felvitele előtt ezekkel nagyon jól fel lehet bolyhozni a körmöt, ami nagyban hozzájárul a körömlakk megtapadásához.

 

Körömerősítő

 

Ha éppen növesztitek a körmötöket vagy csak szeretnétek neki plusz táplálást adni, akkor erre a legjobb termék az Eveline Nail therapy lakkjai, amelyekről mindenki ódákat zeng és magam is alátámasztom, hogy hatásos termékről van szó! A köröm egészségesebb és erősebb lehet, ha külön erősítőlakkot használtok kúraszerűen. Alapozólakként is működnek, így a kúra idejére sem kell lemondani a színes lakkokról!

 

Alapozólakk

 

Sokan úgy gondolják, hogy felesleges használni, mert csak időt vesz el tőlünk, pedig több érvet is fel tudok sorolni mellette.

  • kiegyenlíti a köröm felszínét
  • véd a színes lakkoktól
  • tartósabbá teszi a színes lakkot
  • szebb fedést lehet elérni vele

Egy jó alapozólakk megmentheti az egész manikűrt, hiszen napokat hozzáad a körömlakkok tartósságához, így az este felkent színt nem kell már másnap lemosnunk azért, mert néhány helyen megpattant.

 

Színes lakkok

 

Ha megvan az alap, jöhet a móka! Ki kell tapasztalni, hogy kinek melyik márka válik be leginkább, de a Moyra színes lakkjait például szívből ajánlom, mert nem csíkoznak, pigmentáltak, gyorsan száradnak és rengeteg árnyalat közül választhatunk. Na meg nagyon jól bírják a strapát!

A drágább lakkok közül a Sally Hansen lakkokra voksolnék, már ami a tartósságot illeti, ugyanis soha egyik színt sem kellett azért lemosnom, mert megpattant, hanem már meguntam, mert napok óta fent volt.

Nézzük azokat az alapszíneket, amelyeket mindenképp szerezz be:

  • nude
  • fehér
  • piros
  • bordó
  • fekete
  • csillámos arany/ezüst
  • babarózsaszín
  • legalább egy neon árnyalat nyárra

 Ha ezeket beszerezted, akkor biztos lehetsz abban, hogy birtoklod azokat a színeket, amelyek bármelyik alkalomra megállják a helyüket.

 

Fedőlakk

 

Egy jó darab aranyat ér! Nem csak, hogy védi a színt/mintát a külső behatásoktól, de fényesebbé teszi a manikűrt és sokkal tartósabbá is!

Erre az én csodafegyverem: Seche Vite Top Coat. Ez A NAGYBETŰS FEDŐLAKK. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon gyorsan kopogósra szárad, gyönyörű fénye van és nagyon, NAGYON tartóssá teszi a manikűrt. Én már jó pár üveggel elhasználtam belőle, nehéz is letaszítani a trónról!

A sorban követi a Sally Hansen gél hatású fedőlakkja, amit mintákhoz ajánlok inkább, mert kicsit sűrűbb az állaga, ezért kisebb rá az esély, hogy elkeni a mintát.

 

 Körömlakklemosó

 

Ki kell próbálni, mire az ember megtalálja azt, amelyik neki a legjobban beválik, de ha lehet, kerüljétek az acetont is tartalmazó termékeket, mert hosszútávon kiszárítják a körmöket.

Ami nekem nagyon bevált, azok az Isana termékei, eddig mindegyikkel meg voltam elégedve, az illatosított változatok pedig csak fokozzák az élményt.

Kiegészítők

 

A fent felsoroltak tökéletesen elegendőek ahhoz, hogy igényes és ápolt körmeid legyenek. Ha viszont kreatív vagy és szeretsz kísérletezni, akkor van itt még néhány plusz!

Ecsetek

Egy tömött, lapos darab egyébként is jó szolgálatot tesz, hiszen lemosóba mártva gyönyörűen körbe lehet vele takarítani a körömágybőrt.

A vékony ecsetekkel lehet kísérletezni minták megfestésével, amelyek sokszor ijesztően nehéznek tűnnek először, de amint kipróbáljátok, rájöttök, hogy nagyon egyszerű a legtöbb minta.

Itt lehet rövid vagy a hosszabb szálú verziót is választani, azt ajánlom, próbáljátok ki, nektek melyikkel könnyebb lendületesen és határozottan megfesteni a mintát. Nekem az ebayes verziók tökéletesen beváltak.

Nyomdakészletek

Aki nem bíbelődne az ecsetekkel, de unja az egy színű körmöket. A legtöbb körmös márkánál találtok már nyomdalemezeket és a szükséges eszközöket is, de kezdőként törekedjetek arra, hogy a mélyebben gravírozott lemezeket vegyétek meg.

 

Igazából rengeteg dolgot felsorolhatnék még, de ezek az alapok az otthoni manikűrözéshez, ha csak csinos és igényes körmöket szeretnétek magatoknak, mindenféle extra nélkül. Remélem, hogy segítettem ezzel a cikkel és ezentúl senki nem esik majd kétségbe, hogy hogyan vágjon bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr5816365492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása