És te miből iszol?

Azt hiszem, nem győzik eleget hangsúlyozni mindenhol, hogy mennyire fontos a folyadékbevitel. Szinte már a csapból is ez folyik! (hahahaha)

Ezt viszont nem olyan könnyű teljesíteni, sőt általában egyenes nehéz és lehetetlen feladatnak bizonyul és legtöbbünk elbukik közben.

 Hosszú-hosszú évekig napi fél liter víz/tea volt a napi folyadékbevitelem, ami még egy gyermek számára is KEVÉS! Sehogy nem tudtam magam rávenni arra, hogy többet igyak, pedig még alkalmazást is töltöttem le, de az nagyon idegesítő jószág, senkinek nem ajánlom. Aztán amikor 3 éve belekerültem az "úgyislefogyokvalahogy" ördögi körbe, akkor tudtam, hogy valahogyan teljesítenem kell legalább fél liter vizet. Ízesített, cukormentes vizeket vettem, 1,5-2 liter kiszerelésben és ezeket sikerült mindennap munkaidő végéig meginnom, de hamar rájöttem, hogy ez nem túl költséghatékony, így áttértem az otthon elkészíthető detox vizekre.

És így jött a képbe, hogy elkezdtem csinos palackokat gyűjteni, Tupperes, Tesco-s, H&M-es, stb. darabokat, amelyek jól néznek ki és így könnyebb volt magamat rávenni a vízivásra. Aztán tavaly nyáron megkaptam életem első MyEqua kulacsát és az összes eddigi kulacsom a háttérbe szorult és nem csak azért, mert gyönyörű, hanem azért is, mert BPA mentes és a cégnek is van mondanivalója a világ felé.

A sima PET palackok nem csak fokozzák a környezetszennyezést, de a műanyag is oldódik belőlük egy idő után, ergo észrevétlenül mérgezzük a szervezetünket. Egyszerűen le kell szokni arról, hogy napi 5x is megveszi az ember a fél literes, marha drága, palackozott ásványvizet. Ezzel rengeteg szemét keletkezik, csökken a pénztárcánk tartalma és közben a palack anyaga sem tesz jót nekünk.

A tartósabb palackokra elég néhány évente beruházni és bárhol újratölthetőek! Mint már írtam, a MyEqua céljai nekem nagyon megtetszettek, amikor egy kicsit többet olvashattam róluk, ezért én is megkerestem a hazai forgalmazót, hogy válaszoljon néhány kérdésre és így talán sokak szeme felnyílik most.

Hogyan és milyen céllal csatlakoztatok az EQUA csapatához? Milyen velük az együttműködés?
Egy véletlennek köszönhetően a cégünk tulajdonosa Szlovéniában találkozott először az EQUA kulaccsal magánemberként , kapcsolatban lépett  a gyártóval, kiderült, hogy nincs magyarországi forgalmazó, így mi – a Germstar Kft – lettünk a forgalmazók, ilyen egyszerű.

Kikből áll a hazai MyEqua csapat?
A hazai forgalmazással összesen 3-an foglalkozunk és mindenki csinál mindent, beleértve a csomagolást, a számlázást, a bloggerekkel való kapcsolattartást. :)

Magánszemélyként is igyekeztek tenni a környezetvédelemért? Milyen eszközökkel?
Természetesen, ezt máshogy nem is lehetne. Az irodában is mindent megteszünk, ami ma már alapvető kellene, hogy legyen, minden cég életében: újrahasznosított papír használat, nincs fölösleges nyomtatás, újrahasznosított csomagolás, energiatakarékos termékek használata. Az Equa kommunikációja pedig nem véletlenül folyik csak online, nem gyártunk papíralapú szóróanyagokat, plakátokat, pedig több partnerünk is jelezte, hogy lenne rá igénye. A hirdetési újságok is gyakran megkeresnek minket, de elutasítjuk az ilyen megjelenéseket. Sőt, volt rá példa, hogy lehetséges partnert utasítottunk vissza, mert termékpalettája, ami mellett árulni kívánta a kulacsainkat nem illett volna össze a környezetbarát gondolattal.

 

Milyen anyagból készít kulacsokat az EQUA?
A műanyag kulacsok az Eastmen Tritan nevű anyagból készülnek, amely tartós, kemény műanyag és  nem tartalmazza a Biszfenol A vegyületet. Az üvegkulacsok pedig európai gyártásúak és borosszilikát az alapanyaguk.

Ki tervezi a kulacsok gyönyörű, egyedi megjelenését? Akár formára, akár mintára gondolván.
Ezt a gyártó és anyacég grafikai csapata tervezi, nekünk forgalmazóként nincs beleszólásunk.

Mennyire sikeres a márka itthon? Nem tartják magasnak a termékek árát?
Ahhoz képest, hogy minimális marketingünk van (és nincs is olyan sales munkatársunk, aki kifejezetten új piacot kutatna fel), egyre többen – szinte maguktól ránk találnak. Nagyon jó érzés utcán, ismeretlen helyeken EQUA kulacsra bukkanni. Persze, hogy voltak olyan megjegyzések, hogy mi kerül egy kulacson közel 3000 Ft –ba, de aki használja, az túlnyomó többségben elégedett vele. Ismerjük annyira a piacot, hogy lássuk, borzasztó gagyi, nem túl szép és sajnálatosan rossz minőségű kulacsokért kérnek az áruházak 1500-2000 Ft-ot. Nem is tudunk olyan márkáról, ami versenytárs lehetne. Az üvegkulacs pedig eleve egy speciális „top termék”, nem tömeggyártásban készült, az üveg, mint anyag eleve exkluzívabb, mint a műanyag, így lehet, meglepően hangzik, de az üvegkulacs árát kevésbé tartják magasnak, mint a műanyagét.

Mire hívnátok fel a figyelmet a környezetvédelem kapcsán? Mi az a 3 dolog, amit mindenki meg tudna tenni egy élhetőbb környezetért?
A pet-palackok és műanyag zacskók elkerülése a legfontosabb és legalapvetőbb, amit minden család el tudna hagyni egy pici odafigyeléssel. Csak újra papírt használjunk és a harmadik, ami pl személyesen engem kiborít, hogy az emberek Magyarországon, ha nem a saját zsebükből fizetik az áramszámlát, nem képesek lekapcsolni maguk után a villanyt, a számítógépet áramtalanítani stb. Ez tipikusan nagyon felszínes hozzáállás.

Hol találkozhatunk a termékekkel a webshopon kívül?
A saját webáruházunkon kívül legalább 20-25 viszonteladó partnerünk van, legelsőként a bioboltok vették be a kulacsot a kínálatban, de ma már játéküzletek, design boltok, sőt kávézók is árusítják a kulacsot.

Várható valami nagyobb esemény, új design, bármiféle megjelenés 2017-ben?
Pár kulacs „arcfelvarrást” kapott az idei év tavaszán, őszre várható egy új kollekció üvegkulacs és lesz nagy dobás is, de erről még beszélnünk sem szabad!

A cikket saját fotókkal készítettem el, hogy még hitelesebb legyen és hogy biztosíthassam, valóban szuper kulacsokról van szó. Nagyon hosszú idő után "szagosodnak" csak be, víztől egyáltalán nem, csak akkor, ha gyümölcsökkel gazdagított vizet tárolok benne, akkor természetesen egy idő után érezni rajta.

A minta az első kulacsomról 1 év után sem kopik, nem karcolódik a palack anyaga, sem a kupak, így tényleg időtálló darabokról van szó. A műanyag palackok "dupla" kupakosak, a fedőkupak alatt van még egy csőrös rész is, amelyből könnyebb inni és ha azt letekerjük, akkor tudunk bele vizet tölteni. Nagyon jól záródik, táskába még sosem folyt ki, így bátran cipelem magammal mindenhová.

A MyEqua egyébként saját, telefonra letölthető hátterekkel is igyekszik a napi folyadékbeviteledet biztosítani, ezeket ITT tudjátok e-mail cím megadásával ingyenes igényelni, én az egyiket használom is, tényleg azt sugallja, hogy igyak. :) A kulacsokat a neten is eléritek, de mint olvashattátok, már jó pár üzlet is árusítja őket.

[gallery columns="1" size="full" ids="6347,6349,6356,6355"]

A kínálat széles, űrtartalom, minta és anyag szerint tudtok válogatni, így mindenki számára van megfelelő kulacs ahhoz, hogy könnyebben rá tudja magát szoktatni az ivásra. Az én legújabb kedvenceim az üvegből készült darabok, melyek masszívak, de gyönyörűek!

[gallery columns="1" size="full" ids="6366,6367,6368,6369,6370,6371,6372,6373,6374"]

És hogy mit nyertem én azzal, hogy hetek óta sikerül 3-4 liter vizet meginnom?

  • a bőröm szebb és tisztább, mint valaha
  • a szervezetem elkezdte felfogni, hogy nem kell őrülten raktároznia a vizet - minimálisan lappadt a hasam
  • a narancsbőröm elkezdett minimális hajlamot mutatni arra, hogy el akar tűnni
  • sosem vagyok farkaséhes, a víz telít

Tegyetek ti is a környezetetekért, igyatok sokat, igyekezzetek másoknak is mesélni arról, hogy ti mivel veszitek rá magatokat a napi 2-3 liter folyadék elfogyasztására!

A bejegyzés trackback címe:

https://konora.blog.hu/api/trackback/id/tr6216365518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Konora

Friss topikok

  • Daniel Markus: Szuper blog, és divatos a táska is! :) Ha táskához trendi ékszert keresel, akkor ajánlom a MARSCHA... (2020.12.19. 13:51) Egy magyar márka, (nem) csak anyukáknak
  • Szabolcs Molnár: Nekem 1 éve a feleségem a fodrászom. Jól szórakozunk hajvágás közben. Még 2-3 év és belejön. :)) :... (2020.11.17. 20:06) Hasznos ajándékok a pasiknak
  • Norcsoo: Utána is tudok egészségesen étkezni, akár életem végéig, igen.Egy étrend mindenki idejébe belefér,... (2020.09.15. 11:19) Kösz nem, diétázom!
  • Bódiné Jenei Csilla: Egy időben nagyon tetszett a tusvonal, mindig festettem magamnak, bár igaz, hogy sokat kínlódtam, ... (2019.09.07. 06:10) Gyönyörű, cicás tusvonal 4 lépésben
  • KÉRDEZZTŐLEM: Mennyi kattintàst kell elèrni posztonkènt,hogy megèrje ezzel foglalkozni? (2019.09.02. 17:59) A (nem is olyan) könnyű blogger élet

Címkék

ajándék (27) ajánló (196) arcápolás (18) bőrápolás (6) brittas (5) christmas (13) dekoráció (17) divat (65) DIY (35) egészség (10) ékszer (12) ékszerek (5) életmód (8) esküvő (5) ezsubegz (6) fashion (5) film (8) fitness (9) fitness diaries (17) frizura (7) haj (9) hajápolás (11) hangulat (6) healthy (7) így viseld (5) inspiráció (138) instagram (6) interjú (36) karácsony (57) kihívás (6) kívánságlista (5) köröm (13) lush (13) magyar designer (16) magyar márka (5) magyar tervező (26) make up (12) merengő (14) motiváció (6) nails (17) notino (19) nyár (12) ősz (18) ötlet (9) otthon (9) outfit (71) recept (11) smink (28) sorozat (6) személyes (55) szépségápolás (12) táska (11) tavasz (13) teszt (30) tipp (9) tippek (49) trend (13) videó (11) Címkefelhő
süti beállítások módosítása